netta1987 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 zacznę nie typowo czyli od spisu tego co już miałem z uwzględnieniem plusów i minusów: cube ltd1 2006 20" (po wypadku poszła na złom plusy super prowadzenie szywna niezły komfort miła do zjazdów typu xc/ maraton minusy waga kross level a2 2008 19" plusy niezłe prowadzenie całkiem zrywna minusy waga mała sztywność GT Avelance expert(czy jakoś tak) 2008 19" plusy sztywna przecinak w błocie pancerna minusy muł na ubitych nawierzchniach Scott scale 35 2009 L czyli chyba 19" plusy waga minusy nie pasujące mi geo cena' od nowości miała coś jak by pęknięcie na poziomej rurze (niby łączenie mat węglowych tak mi mówiono w sklepie) Giant Anthem 2 2008 L bodaj 20" plusy najlepsze jak na dziś geo jakie miałem zrywny wystarczający jak dla mnie skok szedł ładnie w każdych warunkach pogodowo-błotnych spoko lakier minusy przy daniu nisko mostka i prostej kierownicy każde max skręcenie kiery odbijało lakier na poziomej róże (łatwo było wyłamać tak klamki hamulcowe przy upadku) śruba wahacza pękła w 2010 czyli po roku jazdy przeze mnie i po około roku przez wcześniejszego właściciela waga giant anthem x 2011 plusy lekka jak na fula całkiem miło wybierała nierówności mocowanie pm hamulca tylnego minusy kiepski lakier ta sama przypadłość co w 2008 z kierownicą mam wrażenie że bardziej bujała od 2008 tak więc tak prezentuje się moje doświadczenie rowerowe każdy miał zmieniane konfiguracje i mało było nim z oryginału tak więc czynniki są dla podobnych zestawów i dla różnych ram. ale przechodząc do meritum myślę o czymś strikte pod maratony i XC budżet na ramę około 6000zł (tyle kosztuje rama scale rc na 2011 jeździłem na 40 z tego roku i jest już inna bardziej mi odpowiada niż 2009) i tu mam dulemat czy nie kupić anthema lub sparka w karbonie mogą być również propozycje całych rowerów dla 26" do 12000 a dla 29 13000zł czyli krótko co i dla czego polecacie najlepiej opierając się na własnych doświadczeniach w myśl zasady plusów i minusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.