Skocz do zawartości

[full vis ht] pomocy bo oszaleje

netta1987

Rekomendowane odpowiedzi

zacznę nie typowo czyli od spisu tego co już miałem z uwzględnieniem plusów i minusów:

cube ltd1 2006 20" (po wypadku poszła na złom

plusy

super prowadzenie

szywna

niezły komfort

miła do zjazdów typu xc/ maraton

minusy

waga

kross level a2 2008 19"

plusy

niezłe prowadzenie

całkiem zrywna

minusy

waga

mała sztywność

GT Avelance expert(czy jakoś tak) 2008 19"

plusy

sztywna

przecinak w błocie

pancerna

minusy

muł na ubitych nawierzchniach

Scott scale 35 2009 L czyli chyba 19"

plusy

waga

minusy

nie pasujące mi geo

cena'

od nowości miała coś jak by pęknięcie na poziomej rurze (niby łączenie mat węglowych tak mi mówiono w sklepie)

Giant Anthem 2 2008 L bodaj 20"

plusy

najlepsze jak na dziś geo jakie miałem

zrywny

wystarczający jak dla mnie skok

szedł ładnie w każdych warunkach pogodowo-błotnych

spoko lakier

minusy

przy daniu nisko mostka i prostej kierownicy każde max skręcenie kiery odbijało lakier na poziomej róże (łatwo było wyłamać tak klamki hamulcowe przy upadku)

śruba wahacza pękła w 2010 czyli po roku jazdy przeze mnie i po około roku przez wcześniejszego właściciela

waga

giant anthem x 2011

plusy

lekka jak na fula

całkiem miło wybierała nierówności

mocowanie pm hamulca tylnego

minusy

kiepski lakier

ta sama przypadłość co w 2008 z kierownicą

mam wrażenie że bardziej bujała od 2008

tak więc tak prezentuje się moje doświadczenie rowerowe każdy miał zmieniane konfiguracje i mało było nim z oryginału tak więc czynniki są dla podobnych zestawów i dla różnych ram. ale przechodząc do meritum myślę o czymś strikte pod maratony i XC budżet na ramę około 6000zł (tyle kosztuje rama scale rc na 2011 jeździłem na 40 z tego roku i jest już inna bardziej mi odpowiada niż 2009) i tu mam dulemat czy nie kupić anthema lub sparka w karbonie

mogą być również propozycje całych rowerów dla 26" do 12000 a dla 29 13000zł czyli krótko co i dla czego polecacie najlepiej opierając się na własnych doświadczeniach w myśl zasady plusów i minusów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...