kresowiak Napisano 24 Listopada 2011 Napisano 24 Listopada 2011 Witam. Chciałbym napompować dętke z wentylem starego rodzaju, jaki występuje np w Wigry 3. Czy do takiego wentyla potrzebna jest jakas specjalna stara pompka? Próbowałem wejścia schradera i presta ale nie pompuje pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 24 Listopada 2011 Mod Team Napisano 24 Listopada 2011 No potrzebujesz pompki rowerowej typowej pompki rowerowej albo jak chcesz samochodową to musisz kupić taki mały adapter http://allegro.pl/redukcja-zaworu-z-samochodowego-na-rowerowy-i-inne-i1940651570.html albo sobie zrobić to nic trudnego, np ze starej dętki z wentylem samochodowym przerobić komin, ociąćgo obrobić i mozna zakręcać tak w skórcie
kresowiak Napisano 24 Listopada 2011 Autor Napisano 24 Listopada 2011 Fajny bajer! Dzięki! A orientujesz się może jaki łańcuch byłby dobry do Wigry? 1/8 cala może?
dancio84 Napisano 24 Listopada 2011 Napisano 24 Listopada 2011 1/8”, najprawdopodobniej 96 ogniw. Zębatka tylna bodaj 16z.
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2011 Mod Team Napisano 25 Listopada 2011 Ja w swoim mam założony z MZ ts 150ccm tamten sie notorycznie rwał tej juz nie
kresowiak Napisano 25 Listopada 2011 Autor Napisano 25 Listopada 2011 Rwał się? Sprzęt do jednorzędowców i różnych BMXów powinien być niezniszczalny...
dancio84 Napisano 25 Listopada 2011 Napisano 25 Listopada 2011 Dziś w składaku wymieniałem łańcuch z powodu pękniętego wewnętrznego ogniwa. To trzeci identyczny przypadek w ciągu roku, rowerki starszych ludzi więc nie ma raczej mowy o mocnej łydzie, tylko o wadzie produkcyjnej. Na markę łańcucha nie zwracałem uwagi. Jednak łańcuchy pękają..
Mod Team Puklus Napisano 26 Listopada 2011 Mod Team Napisano 26 Listopada 2011 Może był gówniany no ale fakt jest ze sie rwał. Podejrzewam ze z Simsona czy komara tez by pasował
kresowiak Napisano 30 Listopada 2011 Autor Napisano 30 Listopada 2011 To jeszcze 2 pytanka ode mnie, bo szkoda zakładać nowy temat: - czy w wigrach da się wydłóżyć rurę sterową- podnieś lub obniżyć? -czy pierwsze 2 cyfry numeru seryjnego przed kropką to rok produkcji? pozdrawiam
netta1987 Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 zależy na ile masz wyciągniętą bo często była nie ma max (nie tyle ją wydłużasz co wyciągasz jak sztyce tylko inaczej:P:)
Mod Team Puklus Napisano 1 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 1 Grudnia 2011 Jeżeli chodzi Ci o widelec to rura sterowa sięga tylko go łożysk reszta to kierownica i sztyca od kierownicy taka dzika technologia na której jeździła cała polska Tak że dosztukowując odpowiednio elementy możesz mieć kierownice w chmurach jak tylko sięgniesz
kresowiak Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Napisano 1 Grudnia 2011 Aha, czyli ta rura to coś jakby w stylu mostka dzisiejszego, tak? raczej nie bede inwestować w coś takiego, jeździć do przodu się w miarę da, skręcać już gorzej , bo kolana uderzają w kierownicę
kresowiak Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Napisano 2 Grudnia 2011 Jeszcze jedno pytanie do przyjaciół Wigier: jak TO się odkręca?
Mod Team Puklus Napisano 3 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2011 A no tak, widzisz te nacięcia ? Uzywasz do niego specjalnego klucza z krzywką lub prostego narzedzia czyli młotka i przecinaka klucz wygląda tak http://allegro.pl/klucz-rowerowy-plaski-uniwersalny-polecam-i1973994503.html drugiego zestawu raczej nikomu przedstawiać nie trzeba
kresowiak Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki, młotem i kołkiem to odkręciłem
Mod Team Puklus Napisano 4 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2011 Czyli rozpędzacza i przekaźnika kinetycznego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.