Skocz do zawartości

[dętka] wentyl w oponach do Wigiry 3

kresowiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym napompować dętke z wentylem starego rodzaju, jaki występuje np w Wigry 3. Czy do takiego wentyla potrzebna jest jakas specjalna stara pompka? Próbowałem wejścia schradera i presta ale nie pompuje

pozdrawiam

Napisano

Dziś w składaku wymieniałem łańcuch z powodu pękniętego wewnętrznego ogniwa. To trzeci identyczny przypadek w ciągu roku, rowerki starszych ludzi więc nie ma raczej mowy o mocnej łydzie, tylko o wadzie produkcyjnej. Na markę łańcucha nie zwracałem uwagi.

Jednak łańcuchy pękają..

Napisano

To jeszcze 2 pytanka ode mnie, bo szkoda zakładać nowy temat:

- czy w wigrach da się wydłóżyć rurę sterową- podnieś lub obniżyć?

-czy pierwsze 2 cyfry numeru seryjnego przed kropką to rok produkcji?

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Jeżeli chodzi Ci o widelec to rura sterowa sięga tylko go łożysk reszta to kierownica i sztyca od kierownicy :D taka dzika technologia na której jeździła cała polska :D Tak że dosztukowując odpowiednio elementy możesz mieć kierownice w chmurach jak tylko sięgniesz :P

Napisano

Aha, czyli ta rura to coś jakby w stylu mostka dzisiejszego, tak? raczej nie bede inwestować w coś takiego, jeździć do przodu się w miarę da, skręcać już gorzej , bo kolana uderzają w kierownicę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...