Skocz do zawartości

[rower] mondraker podium carbon 2011 czy to dobry sprzęt?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie

Cześć wszyscy bo to mój pierwszy post

do rzeczy jak w temacie MONDRAKER PODIUM CARBON 2011

Mondraker - Podium Carbon | 7Anna - Dystrybucja części rowerowych firm NS Bikes, Hope, Sunrims, Crankbros, Mondraker, Octane One, Earthworks

Mam prośbę czy mógłby ktoś pare słów na temat tego roweru, jakie słabe punkty?

które komponenty do ewentualnej wymiany?

Czy warty swej ceny?

jaki ewentualny konkurent ??

Z góry dzienx ze wszelkie info :)

Napisano

Przy tym poziomie ceny raczej nie ma co oczekiwać fajerwerków pod względem osprzętu.

Poza widelcem i przerzutkami w zasadzie wszystko w tym rowerze to albo dolna półka (np. EA30), albo firmowe komponenty, które też lądują gdzieś na tym poziomie. Koła bym wymienił w pierwszej kolejności - nie zdziwiłbym się gdyby tutaj bardziej przyoszczędzili i okazały się kowadłami.

Geo typowe dla xc. Nie widać nic podejrzanego. Generalnie ciekawa baza pod rozbudowę, tylko brzydki jakiś ;).

Inne na tym poziomie to np. Merida O.Nine Pro 1000D, Cube Reaction GTC Pro czy rodzimy Mbike Ultimate Carbon.

Linków nie wrzucam bo wyświetla jakiś głupi komunikat, że są zabronione.

Napisano

Na wstępie

Cześć wszyscy bo to mój pierwszy post

do rzeczy jak w temacie MONDRAKER PODIUM CARBON 2011

Mondraker - Podium Carbon | 7Anna - Dystrybucja części rowerowych firm NS Bikes, Hope, Sunrims, Crankbros, Mondraker, Octane One, Earthworks

Mam prośbę czy mógłby ktoś pare słów na temat tego roweru, jakie słabe punkty?

które komponenty do ewentualnej wymiany?

Czy warty swej ceny?

jaki ewentualny konkurent ??

Z góry dzienx ze wszelkie info :)

W tej cenie(a nawet taniej) znajdzie się na pewno kilka lżejszych rowerów, zbudowanych na lepszych komponentach. Np: No Saint Angel Full XT 9980g Za zaoszczędzoną kase można wymienic...hmmm właciwie to nic tam nie trzeba wymieniac.

angelxt.JPG

Napisano

dzięki widzę że odzew jest

a jeśli mogę go kupić za 4500 to chyba zaczyna byc okazja

:) cieszę sie że brzydki nie powinien stanowić dla potencjalnych złodziejaszków obiektu westchnień

a i jeszcze jedno ważę około 100 kg i raczej bez szaleństw jeżdżę aczkolwiek sie zdarzają

czy ten karbon nie klęknie?

ps. polecam rower na żywo bo na zdjęciach faktycznie żanowsko wygląda

Napisano

sam bym zapodał takiego;)

jak za tą kasę jest godny uwagi - nie znajdziesz nic lepszego, z czasem wymienisz słabsze punkty,

no i wymiana kiery na giętą:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...