Skocz do zawartości

[rower] REEBOK SOLO 21 - czy opłaca się kupić?

rafifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie na które prosiłbym abyście szybko odpowiedzieli ,gdyż jest to pilna sprawa.

Mam propozycję kupna tego :http://sklepfitness.com/p/59/638/rower-gorski-reebok-solo-21--rowery-gorskie-rowery-.html roweru w po okazyjnej cenie.

Oto jego dane techniczne :

DANE TECHNICZNE:

• Rama: 21" Rama MTB, 6061-T6 Aluminium;
  • Widelec: Amortyzator HLW-992H, Skok: 43mm;
  • Korba: GS GS-P316-2;
  • Przerzutka przód: Shimano FD-TZ20;
  • Przerzutka tył: 6/7-biegów z obudową, Shimano RD-TX31B;
  • Manetki: SRAM MRX-204;
  • Biegi: 21 biegów;
  • Kaseta: 7‐biegowa ‐ indeks ‐ 14/28t, Falcon MFW-17;
  • Piasty: Stalowe - ilość otworów: 36H - Przód: Oś M9 | Tył: Oś 3/8";
  • Hamulce: Alloy V-brake;
  • Obręcze: 26" Alloy - single wall - 36H - S/V;
  • Opony: 26" x 1.95", FeiChi F251;
  • Waga: 16 kg;
  • Waga w opakowaniu: 20 kg

Opłaca się go kupić za 700 zł?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam Rafi

Napisano

No nie moge z ceny w tym linku co podałeś... Lepiej dozbierać 300 zł i szukać krossa jakiegoś. Ten Reebok jak dla mnie to śmiech...

Napisano

No dobra ,przepraszam ,gdybym się znał na rowerach tak jak wy to bym się przecież nie pytał... Znaczek nie jest dla mnie ważny ale gdy zobaczyłem ,że Reebok to stwierdziłem ,że powinien być całkiem porządny ,a pytałem o nie ,bo tak jak wam pisałem wcześniej miałem propozycję dużej obniżki.

Bądź co bądź dzięki wszystkim za odpowiedzi.

• Mod Team
Napisano

Co za żenada, rower za 1500zł, który jest warty może 400, a to i tak nie wszystkie koszta:

Warunkiem otrzymania 24-miesięcznej gwarancji jest dokonanie na koszt użytkownika przeglądu "zerowego" w dowolnym serwisie rowerowym.

Kaseta: 7‐biegowa ‐ indeks ‐ 14/28t, Falcon MFW-17;

Kaseta... tjaa.........

Do tego 16kg? Pewnie zaniżone bez pedałów :D

Serio, lepiej nieco dozbierać i kupić coś przyzwoitego.

• Mod Team
Napisano

Mogę co nieco powiedzieć o tych rowerach, ponieważ przez okres letni miałem je na serwisie kilka razy. Niby rower jak każdy inny z tych tańszych. Niby... Kiedy człowiek zabiera się za próbę serwisowania, nagle okazuje się, że klucz imbusowy 5 i 4 mm ostatecznie klucz płaski 10 to za mało. W przypadku tych rowerów należałoby wozić całą walizkę kluczy. od 10 płaskiej w górę skończywszy na 17. Klucze imbusowe cały komplet. Czasem przydałoby się ubezpieczyć zabierając kogoś do pomocy. Uwierzcie lub nie, ale dostając nowy rower powinna się wszystko odkręcać bez większych trudności. W tych egzemplarzach śruby były jakby zapieczone :icon_confused: Problemy z krzywymi kołami od nowości, pogiętymi hakami od przerzutki to standard. Odradzam zakup... Wolałbym w tej cenie kupić coś używanego.

Ten rower nadaje się do tego tematu:

[makrokesz] Ostrzeżenie przed zakupem zbyt taniego "roweru"

Napisano

No dobra ,przepraszam ,gdybym się znał na rowerach tak jak wy to bym się przecież nie pytał... Znaczek nie jest dla mnie ważny ale gdy zobaczyłem ,że Reebok to stwierdziłem ,że powinien być całkiem porządny ,a pytałem o nie ,bo tak jak wam pisałem wcześniej miałem propozycję dużej obniżki.

Bądź co bądź dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Reebok powinien być porządny? Sądze że ta firma nie ma kompletnego pojęcia o produkcji rowerów. Niech dalej produkują odzież bo na tym się pewnie znają. Ciekawe jak z geometrią tej ramy. A może jakiś rower Adidasa albo Nike?
  • Mod Team
Napisano

Chyba, już ktoś napisał że się nie opłaca... Na wszelki wypadek by temat się nie rozrósł to go zamknę ;) bo mamy już kilka podobnych tematów.

Do opisu Pixona dodam, że gdy czasem jakiś znajomy znajomego przyniesie mi do serwisu taki sprzęt(bo znajomi wiedzą że pogonię...) to mam wrażenie później, że część mojej pasji została bestialsko zamordowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...