JaniszMTB Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witajcie! Szybkie i proste pytanie. Jaki rozmiar ramy w rowerku na ramie RADON ZR TEAM 6.0(link przykładowy)? Wzrost 180 cm. Długość nogi od krocza 80 cm. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Szybko i prosto: mam 178cm noga 80cm i rama 18" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 mam takiego radona w wersji 7.0 20" przy wzroście 188cm i jest dla mnie za krótki(niestety taką ma geometrię). Standardowo przy twoim wzroście to 18" ale proponowałbym się najpierw przejechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Szybko dziękuje i plusa szykuje, parametry podobne wiec i rama będzie pasowała. Przejechać się będzie ciężko chyba że jest w okolicach Łowicza czy nawet Łodzi jakiś sprzedawca tych rowerków, Poza tym lubię krótkie rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 mam takiego radona w wersji 7.0 20" przy wzroście 188cm i jest dla mnie za krótki(niestety taką ma geometrię). Standardowo przy twoim wzroście to 18" ale proponowałbym się najpierw przejechać Podpinam się pod wypowiedź kolegi. Mam 183 cm wzrostu i od niedawna przesiadłem się na 19,5" Radona ZR Race. Jak dla mnie trochę za krótki. Ot taką geometrię ma ta marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Nie bede zakladal nowego tematu. Czy ktos posiada ta rame: Radon ZR Race Team rama :: bikecenter.pl Jaka jest jej waga, bo sa duze rozbieznosci. Do tego jakbym mial sie zdecydowac to nie wiem czy 18 czy 20. Mam 181cm wzrostu, 90kg, dlugosc od ziemi do krocza to 81cm. Chyba preferuje takie krotsze rowerki. Bylem w rowerowym i patrzac na ramy XTC zdecydowanie bardziej pasowal mi rozmiar M (18) niz L (20). Nie chcialbym jakiejs dlugiej czy zbyt duzej krowy. Bardzo chetnie dowiedzialbym sie czegos o tej ramce od uzytkownika-praktykanta. Korbe na ten typ suportu posiadam odpowiednia. Myslalem tez nad taka Merida: http://allegro.pl/rama-merida-matts-hfs-xc-5000-d-nowa-18-i2186541009.html Ciuty bardziej podoba mi sie jednak Radon i jest tanszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.