PisBar Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 Witam. Niedawno dostałem rower Kross Hexagon V4. Z tego co wyczytałem jest to rower do spokojnej jazdy. Nie mam kasy na nowy rower, a nie chcę sprzedawac tego. Moje pytanie brzmi – Co ulepszyc, jakie części zmienic aby rower nadawał się do trochę ostrzejszej jazdy i drobnych skoków? Widelec SR Suntour SF-11-XCT-V3 Ilość biegów 21 Przerzutka przód Shimano FD-TZ30 Przerzutka tył Shimano Acera RD-M360-L Hamulec przód Shimano Alivio V-brake Hamulec tył Shimano Alivio V-brake Korba SR Suntour CW9-XCC Suport Thun GO(A)L Łańcuch KMC Z50 Wolnobieg Shimano MF-TZ21 Piasta SF-A202; Joy Tech 752DSE Opony Rubena V45 Winner 26x1,9 Waga 14.1 kg Proszę o pomoc...
Grand231 Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 Ogólnie jeżeli mam być szczery to nie ma sensu ładować kasy w ten rower. Rama jest giętka jak plastelina nie wiadomo jak zniesie ostrzejszą jazdę, jeżeli już byś się upierał kup sobie inny amortyzator np duro DJD. Zmiana napędu to dość duży koszt więc ogólnie ładowanie kasy w ten rower nie ma sensu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.