fantomasz69 Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Czytając ten temat tak napaliłem się na full'a, że aż ...A tak poważnie co uważacie bo na wiosnę zamierzam wymienić rower i z założenia miał to być kolejny ht, ale czytając miedzy innymi ten temat,zastanawiam się czy nie przesiąść się na full'a lub 29-era.Czy wygoda i przyjemność z jazdy zrekompensują większą wagę. Jeżdżę głównie po Borach Tucholskich dla zdrowia i przyjemności ale ze sportowym zacięciem, moje trasy to 20-30% asfalt reszta to drogi leśne,szutry itp. Czy przy takiej konfiguracji warto "wchodzić" w full'a lub 29-era?, no i budżet myślę że maks. 4.5tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Czy warto czy nie warto, musisz odpowiedzieć sobie sam patrząc na swoje potrzeby. Weź tylko pod uwagę, że HT a full to dwa inne światy. Dokładając 29era to już nawet trzy. Moim zdaniem full do jazdy tak dla siebie to dobre rozwiązanie. Wyższą wagę ramy rekompensuje te 100-120mm (więcej nie trzeba) skoku pod tyłkiem, dzięki któremu ma się więcej frajdy z jazdy. Nawiasem jeszcze mówiąc, 4500zł... strasznie ograniczony wybór. Choć sam miałem jeszcze mniej, zaś rowerek kupiłem całkiem przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Ma Trance'a za te pieniądze i gwarancję przyjemności z jazdy. Ten Factor tez fajna pozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomasz69 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Głównie chodzi mi o konfigurację tras(60-90km) i w tym część asfaltowych(20-30km),czy full zda egzamin? Czy średniej "jakości" amator-turysta jest w stanie na full'u utrzymać tempo na asfalcie w granicach 25-27km/h?, bo tak do tej pory starałem się trzymać na hardtrialu. No i jak wygląda z serwisowaniem damplerów, bo mieszkam w małej miejscowości i żadnego porządnego serwisu tu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu22 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o utrzymanie tępa, jeżeli full bardzo nie buja, to nie ma większej różnicy, jedynie przy przyspieszaniu na stojąco i podjeżdżaniu trochę się traci energii. Tylko to wszystko zależny jaki chcesz system zawieszenia oraz jakie będzie miał blokady. Jak masz dużo pary w nogach to i 35 km/h utrzymasz, głównie zależy od opon. Ja na fulu zrobiłem swoją pierwszą 200 po asfaltach i nie wiem czy łatwiej by mi się jechało na HT. Osobiście późno zacząłem jeździć po górach, ale teraz wiem, że full to sama przyjemność. Naprawdę polecam, dużo większy komfort jazdy i full wybacza dużo błędów w trudnych sytuacjach do opanowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na pewno na Fullu bedzie Ci wygodniej itd, tylko że z tego co piszesz to dużo jednak jeździsz po asfaltach bardzo. Choc i poza asfaltem tez nie malo wychodzi. U mnie przy zalozmy 50km trasy calkowitej nigdy nie wychodzi wiecej niz 8km asfaltem. Czyli tylko i wylacznie dojazd do offroadu do którego przeznaczone są Fulle. A po asfalcie to jednak lepiej się jedzie HT wg mnie zdecydowanie, tym bardziej jesli chcesz pocisnac sobie czy jechac z jakas tam predkoscia. Choc na pewno teraz nie wróciłbym do HT, tyle ze patrzac z perspektywy tego gdzie jezdze czyli mało asfaltu. To takie moje rozważania wiec sie nimi bardzo nie sugeruj. Dobrze by było gdybyś miał szanse gdzieś przejechać się na FS z 10km chociaż i zobaczyć jak się jeździ nimi. Niektóre sklepy mają wersje testowe gdzie można je wziąć na kilka h i pojeździć. Choćby nawet Wsół Sport. Może w ten sposób spróbuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomasz69 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ja także zdecydowanie asfalt traktuję jako "zło konieczne" umożliwiające dojazd to tras terenowych, no ale inaczej się nie da.Coraz bardziej się przekonuję do FS,zobaczę jak wyjdę z budżetem i potem zdecyduję.Jeśli chodzi o rodzaje zawieszeń to mało o tym wiem,a o jeździe próbnej mogę zapomnieć,mieszkam w małej miejscowości i najdroższy rower jaki tu sprzedali to była moja Merida tfs 500v ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Tomek Twój budżet jak na FS to trochę przymało. Znajdziesz coś ale zawieszenie nie będzie rewelacyjne, słaby damper. Różnica w jeździe jest kolosalna jakiś czas temu przejechałem się HT tak jak bym jechał swoim fulem- nie zważając na dziury w polnej drodze i mało nie zaliczyłem gleby przejeżdżając przez sporą dziurę, tył wyskoczył jak z katapulty. Jeżeli preferujesz wygodę i chcesz się cieszyć pomykaniem w dziurawym terenie- pola lasy góry to celuj w FS. Ale jeżeli masz zacięcie wyścigowe to może MBIKE-RENEGADE-29er Sprzęt trochę powyżej twojej kwoty ale lepszego za tą kasę nie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 wydaje mi się że admin powinien zamknąć już temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 W dalszym ciągu prowadzone są dywagacje nad wyborem fulla, więc zostawiam. Jednak dalsze posty odnoszące się do tematu: warto kupić fulla lub nie?, będą usuwane. To jest temat dla ludzi zdecydowanych chcących kupić, jednak mających problem z wyborem którą ramę konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Tomek Twój budżet jak na FS to trochę przymało. Znajdziesz coś ale zawieszenie nie będzie rewelacyjne, słaby damper. Nie będzie rewelacyjne? Myślę że Maestro jest rewelacyjne a damper Gianta jaki jest wstawiany do Trance'a X5 który może kupić za te pieniądze też zbiera bardzo pozytywne opinie o czym można poczytać na różnych forach. A z czasem można zmienić na Foxa RP2 czy 23 za przyzwoite pieniądze jeśli się kupi na Ebayu na przykład. Choć i u Nas można trafić czasem w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomasz69 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Muszę jeszcze sprzedać swój obecny rower, uzbierać trochę kasy i zobaczę czy będzie jakaś okazja. Chciałbym żeby był to full,chyba że nic atrakcyjnego w tej cenie nie będzie,to wybiorę hardtrial'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTUT Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Czy mógłby ktoś rozwinąć bardziej temat Meridy One Twenty? Stoję przed wyborem takowa Merida 1200D na 2012 (albo Lapierre X-Control 310) Niestety jestem dośc ciężki blisko 100kg żywej wagi. Wcześniej myślałem o Giancie Tranz-X niestety pęknięta rama XTC i sposób załatwienia sprawy przez polskiego dystrybutora skutecznie mnie odstraszają. Budżet do 7 tysięcy zależy mi na dobrej ramie i zawieszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Nie wiem jak z trwałością Meridy, ale spece z MBA (takie pismo MTB z USA) polecają dużym i ciężkim Fuela EX. Budżetu starczy w sam raz na EX6 http://www.ssc.pl/trek2011/FE6.html a jak trochę naciągniesz to na EX7. Ten drugi jest bardziej wart polecenia z uwagi na lepszy damper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTUT Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ten EX7 to trochę przekracza mój budżet. Patrząc tak na te dwa rowery to w tym Treku nie podoba mi się dużych rozmiarów rocker który w moim mniemaniu będzie tracił na sztywności. A na YT jakiś filmik widziałem (oczywiście sponsorowany więc biorę go trochę z przymrużeniem oka) że właśnie w Meridzie na 2012 zmniejszyli rockera co ma wpłynąc na większą sztywnośc. Kiedyś strasznie kusił mnie Santa Cruz Blur ale teraz zdaje się, że tylko w wersji "plastikowej" występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Merida ma mniejszy rocker bo ma mniejszy skok. W tym Treku wcale nie jest jakiś duży, zobacz sobie na ten: Ellsworth Method Trek to jednozawias więc długość górnego łącznika nie powinna zbytnio zmniejszyć sztywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Czy mógłby ktoś rozwinąć bardziej temat Meridy One Twenty? Stoję przed wyborem takowa Merida 1200D na 2012 (albo Lapierre X-Control 310) Niestety jestem dośc ciężki blisko 100kg żywej wagi. Wcześniej myślałem o Giancie Tranz-X niestety pęknięta rama XTC i sposób załatwienia sprawy przez polskiego dystrybutora skutecznie mnie odstraszają. Budżet do 7 tysięcy zależy mi na dobrej ramie i zawieszeniu. Z tego co pamietam z instrukcji to maks obciazenie przy x-control to 100kg, wiec byloby ma granicy. Jesli chcesz to moge potem sprawdzic dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTUT Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Jak na granicy to chyba podziękuję wole nie mieć przygód jak z Giantem i pęknięta ramą. Choć powiem, że jest jeden Tranz X w bardzo okazyjnej cenie w moim rozmiarze i kusi jak cholera. Na horyzoncie pojawiła się nowa maszynka Canondale RZ One Twenty 3. Osprzęt nie powala ale chyba warto zainwestować w dobra ramę a osprzęt z czasem wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No wiec sprawdzilem i napisane jest ze rowery Lappiere sa przystosowany dla osob do 100kg, w innym przypadku nie obejmuje gwarancja blabla.. niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 A piszą czy chodzi o wagę total, czyli ridera plus ekwipunek, czy tylko ridera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTUT Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 A piszą czy chodzi o wagę total, czyli ridera plus ekwipunek, czy tylko ridera? Podejrzewam, że chodzi o wagę ridera w ekwipunku tak np podaje Merida i Mavic. Np. Merida dla aluminiaków dopuszcza 120kg a dla karbonowych 90kg. Mam szosę Meridy aluminiową z karbonowym widelcem jak ją kupowałem to byłem pełen obaw o ten widelec i napisałem do Meridy i odpisali, że jak rama aluminiowa to nieważne z czego widelec musi dać radę. Na obecna chwilę mam przejechane 8 tysięcy i nic się nie dzieje. Inna kwestia, że wszystko projektowane pewnie z zapasem ale ja wolę tego nie testować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Podejrzewam podobnie - i cóż - goodbye Zesty, wypadasz z planów. A szkoda bo to naprawdę dobry rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Napisane jest: Lapierre bikes are designed for people weighting up to 100kg. Czyli dla osób do 100kg ale co dokladnie autor mial na mysli? Tez mysle ze to calkowieta waga. Tak czy inaczej byloby to dosc ryzykowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Podejrzewam, że chodzi o wagę ridera w ekwipunku tak np podaje Merida i Mavic. Np. Merida dla aluminiaków dopuszcza 120kg a dla karbonowych 90kg. nie wiem gdzie wyczytałeś o tak "wyśrubowanych" limitach bo akurat karbonowa o.nine ma limit 120 kg przy wadze ok 950 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Chyba logiczne że nie będą oddzielnie uwzględniać ekwipunku, 10kg w plecaku obciąży rower tak samo jak 10kg więcej brzucha. 100kg to dopuszczalna łączna masa tego co siedzi na siodle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.