Skocz do zawartości

[hamulce] klamki hamulcowe

janek1996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo polecam klamki Avida FR- 5. Mam porównanie do klamek Deore Dual Control (na tych samych hamulcach) i przy Avidach hamulce były dużo mocniejsze.

Miałem jeszcze klamkomanetki ST- EF 50. Na zwykłych hamulcach Shimano (v'ki) musiałem hamować dwoma palcami i jeszcze brakowało siły. Na Avidach spokojnie wystarczał jeden palec.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja jeżdżę na klamkach XT m-775 z systemem servo wave i nie powiem złego słowa - lekkie, sztywne i piekielnie mocne. Naprawdę polecam.

Napisano

Ja jeżdżę na klamkach XT m-775 z systemem servo wave i nie powiem złego słowa - lekkie, sztywne i piekielnie mocne. Naprawdę polecam.

a czy mi się nie wydaje, czy to klamki do hydraulików? nie znam się na tych wszystkich symbolach, ale ,,servo wave'' do mnie przemówiło, jak mówię źle, to mnie poprawcie i doszkolcie :D

Napisano

Przepraszam mój błąd! Mam w drugim właśnie hydrauliczne m775 a chodziło mi o m770 Xt które posiadam w rowerze do pracy :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to molecam klamki avid SD7. Mam porónanie do klamkomanetek alivio i przy avid'ach siła hamowania jak i modulacja jest kilkakrotnie większa. Regulacja siły hamowania działa i to dosyć wyraźnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...