ElDiablo Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 można ewentualnie wymienić później, może się zgodzą Zgodzą się po okazaniu paragonu, miałem taką sytuację... bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfpc Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 no to idealna sytuacja ja się czaje na kilka rzeczy, trzeba będzie pod lidlem stanąć w kolejce hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ciekaw jestem, co jest warta ta pompka z nanometrem za 29,99. Ma ją ktoś z Was - jakieś wrażenia z użytkowania byłyby pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Z manometrem. Nanometr to jednostka miary :> Mam pompkę z Lidla, ale inna niż ta. Wyskoczył tłok z podstawy przy 4 barach... Co prawda skleiłem i uszczelniłem, ale jednak wykonanie kiepskie. Ta z gazetki wygląda solidniej, więc może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Pisałem trochę za szybko pisałem i pomyliły mi się literki (niby jedna litera, ale jaka różnica). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ciekaw jestem, co jest warta ta pompka z nanometrem za 29,99. Ma ją ktoś z Was - jakieś wrażenia z użytkowania byłyby pomocne. Nanometr, uwzględniając cenę całości, pewnie pokazuje tak na oko ;-) Podobną pompkę użytkuję około roku. U mnie jest w porządku, ale po pewnym czasie pada końcówka na wentyl (łamie się ta plastikowa dźwignia). Kupiłem za parę złotych nową, wykonaną w całości z metalu i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja mam tą pompkę i jestem bardzo zadowolony, napisałem parę słów o Lidlowych rzeczach na swoim blogu, parę ich miałem: http://forfunbike.blogspot.com/2012/03/oferta-rowerowa-w-lidlu-15-marca-2012.html A ktoś się orientuje czy ten niezbędnik z narzędziami jest spoko? Jakoś chyba mało tych imbusów? Trzeba będzie sprawdzić organoleptycznie jaka jakość wykonania i waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 TrzecieKolo, a jest szansa, że napompuje tym szosę 8 - 9 bar? Zastanawiam się, czy kupić to, czy dołożyć 20zł do beto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 8-9 bar? Ja bym nie ryzykował, pompka jest solidna, ale raczej do mtb ją widzę przez tą plastikową końcówkę, do szosy bym albo kupił beto, albo przyjął, że za jakiś czas trzeba będzie dokupić nową końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Kupiłem taką w zeszłym roku i nabiłem powietrza do ponad 9 bar i coś tam się rozszczelniło przy zaworku. Przy kolejnej próbie puszczało już przy 7, więc wymieniłem na nową. Z drugą już nie kombinowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Na oko ta pompka z 2012r. wygląda inaczej niż 2011r. - maks. 10 barów / 145 PSI - 2011 http://fanlidla.pl/files/g/2_1262170766_15.jpg - maks. 16 barów / 230 PSI - 2012 Do tego z wyglądu 2012 przypomina mi beto, końcówka to samo. Chyba, że ta 2011r. o której piszę to jeszcze starszy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 W zeszłym roku późnym latem kupiłem stacjonarną, taką samą jak jest w aktualnej ofercie. 2-3 razy pompowałem szoskę do ok 7-8 bar, nie było problemów., do tego oczywiście kilka razy mojego gorola i miejskie rodziców. Nie wiem czy sprawdziłaby się w serwisie do codziennego użytkowania, używam okazyjnie i jest wystarczająca. Koło w aucie też da się podpompować, sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Zestaw nazędzi bardzo mocno taki sobie. Ciężki, z bezsensownymi kuczami płaskimi. O wiele lepsze są zwykłe multitoole z Decathlona, aczkolwiek Lidlowy ma nad nim jedną przewagę - torxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Na oko ta pompka z 2012r. wygląda inaczej niż 2011r. - maks. 10 barów / 145 PSI - 2011 http://fanlidla.pl/f...62170766_15.jpg - maks. 16 barów / 230 PSI - 2012 Do tego z wyglądu 2012 przypomina mi beto, końcówka to samo. Chyba, że ta 2011r. o której piszę to jeszcze starszy model? Piszesz o jakiejś starszej, sierpień 2011 była identyczna jak 2012, też 16 barów, jest widoczna tutaj na 7 stronie licząc od góry: http://forfunbike.blogspot.com/2011/08/oferta-rowerowa-lidl.html I była wtedy za 25 Teraz będzie za 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tak tylko w kwestii upewnienia piszę - wszyscy się zachwycali tymi okularami za 15 zł. Mam pytanie, czy te z oferty Marzec 2012 też są godne uwagi za taką drobną kasę? -> http://1.bp.blogspot.com/-vZ5M3_VBAkA/T1fMfMlTcQI/AAAAAAAAAxg/buWmD2TCcbU/s1600/LidlRowery-Marzec2012-018.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Polecam ten bezrękawnik - sprawdza się bardzo dobrze jako potówka (ew jako koszulka na bardzo gorące dni). Bardzo dobrze przylega, dobrze oddycha i nie śmierdzi ;-) Te majty z wkładką też spoko, mało ich używałem ale wkładka bez porównania lepsza od tych w spodenkach Lidlowych. Jak myślicie - ten kask to dalej Cratoni_Name_Crivit ? Pozdrawiam, Bobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Jak myślicie - ten kask to dalej Cratoni_Name_Crivit ? Chyba nie, już w zeszłym roku na pudełkach była informacja o innym producencie niż Cratoni (wcześniej był adres Cratoni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Zobaczymy zatem co to za wynalazek. Ten kask z poprzedniego rzutu oglądałem i był bardzo porządnie zrobiony jak na tę cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Widzę, że niestety nie będzie długich spodni z wkąłdką, powiedzcie mi czy te do biegania się nadają na jeżdzenie w temp od 7/8 stopniu w plusie? Czy trzeba jescze pod coś ubrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysq Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Tak tylko w kwestii upewnienia piszę - wszyscy się zachwycali tymi okularami za 15 zł. Mam pytanie, czy te z oferty Marzec 2012 też są godne uwagi za taką drobną kasę? -> http://1.bp.blogspot...zec2012-018.jpg Mam takie, tyle że z poprzedniej serii. Delikatnie różnią się wyglądem. Za te pieniądze warto. Na plus wymienne zauszniki/gumka, trzy zestawy szkieł i gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz - świetnie chroni przed wiatrem. Na minus brak białych szkieł. Jakość też chyba nie jest najwyższa, ale moje się trzymają póki co. Zresztą, za takie pieniądze nie można wymagać nie wiadomo czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Dla mnie graniczna temp., poniżej której zakładam podkładki, to właśnie 5...8C (w zależności od stopnia "wietrzności"). Jest to oczywiście kwestia "osobnicza", więc trzeba brać poprawkę. Używam właśnie spodni do biegania wraz z "pampersiastymi" bokserkami, bo to dla mnie wygodniejsze. Brak szelek zbytnio mi nie przeszkadza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Mam takie, tyle że z poprzedniej serii. Delikatnie różnią się wyglądem. Za te pieniądze warto. Na plus wymienne zauszniki/gumka, trzy zestawy szkieł i gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz - świetnie chroni przed wiatrem. Na minus brak białych szkieł. Jakość też chyba nie jest najwyższa, ale moje się trzymają póki co. Zresztą, za takie pieniądze nie można wymagać nie wiadomo czego. Dzięki za odpowiedź. A jak ma się sprawa z dodatkowymi szkłami? "Naprawdę" jako tako działają, czy raczej różni je tylko kolor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vroobell Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz jeżeli dobrze widzę mam te same okulary kupowane w serii zimowej że tak powiem - ta gąbka nie jest przyklejona do okularów tylko to dodatkowej oprawki wpinanej w okulary jak komu gąbka przeszkadza czy po prostu w danej chwili nie potrzebuje może wypiąć. mi się morda strasznie poci i przy tych gąbkach, które faktycznie świetnie chronią dodatkowo przed wiatrem, blokuje to trochę wentylację przez co okulary na postoju bardziej parują. ogólnie za tą cenę warto :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Marca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 szkła działają, gorzej z wyjmowalnością. Kask jest już innego producenta - są choćby różnice w opisie(inne wykonanie skorupy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo3642 Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 A ten rodzaj kasku to dopiero debiutuje w lidlu, czy kiedys juz byl? Sadząc fo fotkach, wygląda na mniej przewiewny, niż te, które były ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.