Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Z manometrem. Nanometr to jednostka miary :>

Mam pompkę z Lidla, ale inna niż ta. Wyskoczył tłok z podstawy przy 4 barach... Co prawda skleiłem i uszczelniłem, ale jednak wykonanie kiepskie. Ta z gazetki wygląda solidniej, więc może...

Ciekaw jestem, co jest warta ta pompka z nanometrem za 29,99. Ma ją ktoś z Was - jakieś wrażenia z użytkowania byłyby pomocne.

Nanometr, uwzględniając cenę całości, pewnie pokazuje tak na oko ;-)

Podobną pompkę użytkuję około roku. U mnie jest w porządku, ale po pewnym czasie pada końcówka na wentyl (łamie się ta plastikowa dźwignia). Kupiłem za parę złotych nową, wykonaną w całości z metalu i jest OK.

4843aaecd7.jpg

Ja mam tą pompkę i jestem bardzo zadowolony, napisałem parę słów o Lidlowych rzeczach na swoim blogu, parę ich miałem:

http://forfunbike.blogspot.com/2012/03/oferta-rowerowa-w-lidlu-15-marca-2012.html

A ktoś się orientuje czy ten niezbędnik z narzędziami jest spoko? Jakoś chyba mało tych imbusów?

Trzeba będzie sprawdzić organoleptycznie jaka jakość wykonania i waga :P

W zeszłym roku późnym latem kupiłem stacjonarną, taką samą jak jest w aktualnej ofercie. 2-3 razy pompowałem szoskę do ok 7-8 bar, nie było problemów., do tego oczywiście kilka razy mojego gorola i miejskie rodziców. Nie wiem czy sprawdziłaby się w serwisie do codziennego użytkowania, używam okazyjnie i jest wystarczająca. Koło w aucie też da się podpompować, sprawdzone.

Na oko ta pompka z 2012r. wygląda inaczej niż 2011r.

- maks. 10 barów / 145 PSI - 2011 http://fanlidla.pl/f...62170766_15.jpg

- maks. 16 barów / 230 PSI - 2012

Do tego z wyglądu 2012 przypomina mi beto, końcówka to samo.

Chyba, że ta 2011r. o której piszę to jeszcze starszy model?

Piszesz o jakiejś starszej, sierpień 2011 była identyczna jak 2012, też 16 barów, jest widoczna tutaj na 7 stronie licząc od góry:

http://forfunbike.blogspot.com/2011/08/oferta-rowerowa-lidl.html

I była wtedy za 25 ;) Teraz będzie za 30.

Polecam ten bezrękawnik - sprawdza się bardzo dobrze jako potówka (ew jako koszulka na bardzo gorące dni).

Bardzo dobrze przylega, dobrze oddycha i nie śmierdzi ;-)

Te majty z wkładką też spoko, mało ich używałem ale wkładka bez porównania lepsza od tych w spodenkach Lidlowych.

Jak myślicie - ten kask to dalej Cratoni_Name_Crivit ?

Pozdrawiam, Bobby

Tak tylko w kwestii upewnienia piszę - wszyscy się zachwycali tymi okularami za 15 zł.

Mam pytanie, czy te z oferty Marzec 2012 też są godne uwagi za taką drobną kasę? -> http://1.bp.blogspot...zec2012-018.jpg

Mam takie, tyle że z poprzedniej serii. Delikatnie różnią się wyglądem. Za te pieniądze warto.

Na plus wymienne zauszniki/gumka, trzy zestawy szkieł i gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz - świetnie chroni przed wiatrem.

Na minus brak białych szkieł. Jakość też chyba nie jest najwyższa, ale moje się trzymają póki co. Zresztą, za takie pieniądze nie można wymagać nie wiadomo czego.

Dla mnie graniczna temp., poniżej której zakładam podkładki, to właśnie 5...8C (w zależności od stopnia "wietrzności"). Jest to oczywiście kwestia "osobnicza", więc trzeba brać poprawkę. Używam właśnie spodni do biegania wraz z "pampersiastymi" bokserkami, bo to dla mnie wygodniejsze. Brak szelek zbytnio mi nie przeszkadza...

Mam takie, tyle że z poprzedniej serii. Delikatnie różnią się wyglądem. Za te pieniądze warto.

Na plus wymienne zauszniki/gumka, trzy zestawy szkieł i gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz - świetnie chroni przed wiatrem.

Na minus brak białych szkieł. Jakość też chyba nie jest najwyższa, ale moje się trzymają póki co. Zresztą, za takie pieniądze nie można wymagać nie wiadomo czego.

Dzięki za odpowiedź. A jak ma się sprawa z dodatkowymi szkłami? "Naprawdę" jako tako działają, czy raczej różni je tylko kolor ?

gąbka (to oczywiście nie gąbka, ale nie wiem jaki to materiał), która przyklejona jest do oprawek od wewnątrz

jeżeli dobrze widzę mam te same okulary kupowane w serii zimowej że tak powiem - ta gąbka nie jest przyklejona do okularów tylko to dodatkowej oprawki wpinanej w okulary ;) jak komu gąbka przeszkadza czy po prostu w danej chwili nie potrzebuje może wypiąć. mi się morda strasznie poci i przy tych gąbkach, które faktycznie świetnie chronią dodatkowo przed wiatrem, blokuje to trochę wentylację przez co okulary na postoju bardziej parują. ogólnie za tą cenę warto :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...