bartkos Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Pojutrze będzie oferta trekkingowa, o rowerowej jeszcze nic nie słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 co do kasku - pozwolę się nie zgodzić - mam akurat swój pod ręką(kupowany jakoś na wiosnę). Tylne otwory, naklejki zupełnie inaczej wyglądają. No ale koniec offtopa. To żaden offtop ;p Kupiłeś wtedy ten za 49,99 czy ten koło 70-75? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 W zeszłym roku kiedy była oferta rowerowa ? Ja kupiłem w Lidlu kachol za 5 dyszek jakoś w drugiej połowie marca ubiegłego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekLevelA2 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ja właśnie też z niecierpliwością czekam na te kaski w lidlu podobno w tamtym roku były tanie i ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Z tego co pamiętam to ostatni rzut kasków w lidlu, to były one jakieś 70-80zł, a w tej cenie można kupić kask z decathlonu, czy go sportu(60zł), ostatnio je oglądałem całkiem ok, ja mam cratoni z lidla za 50 i dla mnie wszystko super, dla mnie wygodniejszy od Giro Transfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Wiosną były białe i szare kaski po 50zł, a latem kolorowe bodajże po 80zł. Kaski z rzutu wiosennego są całkiem spoko, ale te nowsze (i droższe) były ponoć jeszcze lepsze i ładniejsze. Ja porównania nie mam, bo tych z letniego rzutu nawet nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No to mam nadzieje że w marcu jeź będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Myślicie, że można się spodziewać w tej ofercie rowerowej długich spodni i bluzek/koszulek z długim rękawem? Na te pierwsze dni zimne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A co myślicie o tych kijkach: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-9D04C2DA-92707FC4/lidl_pl/hs.xsl/index_24981.htm ? Na zdjęciu wyglądają dość solidnie i chyba powinny spełniać swoją rolą. Może miał ktoś styczność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dziwne bo u mnie w lidlu kaski tylko i wylacznie byly w wakacje do tego w cenie 50 zl.! Z tego co pamietam biale i szare? 2 lata temu kupilem kask tez w wakacje z taka sama cena. Mozliwe, ze asortyment w Polskich Lidlach moze sie roznic o.O? Mam na mysli kaski na wiosne bo u mnie jeszcze ani razu nie spotkalem sie z takim fantem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Co do kasków - były w obu rzutach. W marcowym były białe Cratoni C-Daily oklejone jak Crivit (taki ładny jak na moim avatarze ), w cenie ok 50PLN. W większości sklepów znikły momentalnie, po lekturze wątku sam zdeycdowałem się go zakupić i dostałem ostatnie 2 modele dopiero w 3 Lidlu w okolicy. Były sklepy, w których kaski się nie pojawiły. W letnim rzucie pojawiły się droższe i lepsze wersje, równiez produkcji Cratoni. Miały wymienne wkładki, lepsze zapięcie i dużo lepszą wentylację (dodatkowe otwory na skorni i potylicy, których w wersji marcowej brak i trzeba przyznać, że skronie mi czasem ciekły). Z racji ceny nie cieszyły się już taką popularnością. Gdybym nie był spłukany po zakupach rowerowych, sam bym taki sobie zakupił. Mierzyłem wszystko w Decathlonie i poniżej 200zł aden ich kask do lipcowego z Lidla startu nie ma. Jednoczesnie z rzutem letnim pojawiły się kaski marcowe, których nie sprzedano w niektórych sklepach. A niedobitki obu ofert były jeszcze do dostania na jesień (w jakimś wypiździewie widziałem nawet marcowe kaski). Ciekawi mnie mocno pompka z duńskiej wersji. O ile nie rozleci się tak szybko jak dwukomorowa nożna z Lidla, może być ciekawą ofertą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 no właśnie też się zastanawiam czy to warte zakupu Kupiłem tą czołówkę z poprzednim rzucie. Teraz pewnie maja to samo. Ma dwa tryby świecenia białego (3 diody i 7) i jeden migający (dwie diody czerwone). Pochylenie lampki jest regulowane w zakresie około 90 stopni. Nie kupiłem tego na rower ale do domu. Świetnie sprawdza się w sytuacjach kiedy potrzebne są wole ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terry Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dzisiaj zrobiłem test tej koszulki bez rękawów. Założyłem na 2h piłki na hali. Ogólnie wrażenie bdb, ale niestety - koszulka moim zdaniem za ciasna na mnie - po kilku sprintach przy głębokim oddychaniu czuję dyskomfort, jakby mnie za bardzo opinała w płucach i brzuchu. Może mi to siedzi w głowie bo nigdy nie miałem na sobie tego typu bielizny, ale wydaje mi się, że jednak ciut za ciasna. Spróbuję jutro wymienić. Problem z tym, że 1) raz została użyta 2) odciąłem (ale zachowałem) metkę. Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy? Koszulkę przepłukałem w letniej wodzie. Jestem z niej zadowolony, wydaje mi się jednak że xxl byłaby dla mnie bardziej komfortowa, a nadal dobrze przylegałaby do ciała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy? Jak mam doświadczenia ;-) O oddaniu zapomnij, tego się w Lidlu nie praktykuje. Towar można wymienić ale jest jeden warunek - tekstylia na tekstylia; sprzęt - na sprzęt itd. Kiedy wymieniałem koszulkę, spodnie nikt nie zaglądał do środka. Towar zapakowałem w miarę starannie w oryginalną torebkę. W sklepie info przy kasie, że chcę wymienić, pokazuję rachunek i pędzę do stoiska. Wymieniam, pokazuję za chwilę kasjerce i wychodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 O oddaniu zapomnij, tego się w Lidlu nie praktykuje. Towar można wymienić ale jest jeden warunek - tekstylia na tekstylia; sprzęt - na sprzęt itd. Nie uogólniaj. U nas spokojnie możesz wymienić towar na inny a jeżeli masz rachunek możesz zwrócić to co kupiłeś (zapewne w jakimś okresie czasu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Nie uogólniaj Nie uogólniam. To co napisałem, znam z autopsji. Identycznie też postępują inne sklepy Lidla, o czym można było przeczytać na tym forum i jest to podobno odgórne zalecenie dla wszystkich placówek. Z tym zwrotem to słyszałeś, że u Ciebie można, czy też sam dokonałeś zwrotu i uzyskałeś z powrotem gotówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Już przy kupnie gdy pytałem kasjerki zaznaczała, że można zwrócić mając paragon (co według naszego prawa jest ich obowiązkiem). Raz też zwróciłem jedną rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A co myślicie o tych kijkach: LIDL Polska - lidl.pl ? Na zdjęciu wyglądają dość solidnie i chyba powinny spełniać swoją rolą. Może miał ktoś styczność? Ja bym soboe dał spokój z tymi kijkami. Mielismy je kupowaź w zeszlym roku z narzeczona. Dwie pary rozpadly sie nam w rekach w trakcie ogladania. Trzecia przy pierwszym wyjsciu z nimi na zewnatrz. Tyl ze kase zwrocili bez problemow. Dzisiaj zrobiłem test tej koszulki bez rękawów. Założyłem na 2h piłki na hali. Ogólnie wrażenie bdb, ale niestety - koszulka moim zdaniem za ciasna na mnie - po kilku sprintach przy głębokim oddychaniu czuję dyskomfort, jakby mnie za bardzo opinała w płucach i brzuchu. Może mi to siedzi w głowie bo nigdy nie miałem na sobie tego typu bielizny, ale wydaje mi się, że jednak ciut za ciasna. Spróbuję jutro wymienić. Problem z tym, że 1) raz została użyta 2) odciąłem (ale zachowałem) metkę. Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy? Koszulkę przepłukałem w letniej wodzie. Jestem z niej zadowolony, wydaje mi się jednak że xxl byłaby dla mnie bardziej komfortowa, a nadal dobrze przylegałaby do ciała... Przeciez pisalem ja i pare jeszcze osob zeby kupowac wiekszy rozmiar bo sa waskie dosyc. Raczej watpie ze znajdziesz jeszcze choc jedna w jakimkolwiek rozmiarze na sklepie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santaa Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Dzisiaj pojawiła się zapowiedź oferty "Bieganie": http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-7A65ACE4-B8D4E683/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=25048 Trekking -> bieganie -> rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (co według naszego prawa jest ich obowiązkiem). Raz też zwróciłem jedną rzecz. Mylisz się, Lidl nie ma takiego obowiazku. BTW w jakim mieście znajduje się sklep, w którym dokonales zwrotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 że można zwrócić mając paragon (co według naszego prawa jest ich obowiązkiem) Nieprawda. Jeżeli towar jest "nie-wadliwy" to nie mają takiego obowiązku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ja bez problemu wymieniłem za małą koszulkę na spodenki, a różnicę w cenie dopłaciłem. Trzy albo cztery razy coś wymieniałem (głównie ze względu na zły rozmiar) raz nawet bez pudełka, bo potargałem i żadnych problemów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Kolego, my tu rozważamy zwrot towaru. Z zamianą, jak już napisano, problemu nie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 I co w związku z tym? Pieniądze również zwracają, ale nie do końca wiem na jakich warunkach, bo oddawałem jakiś ciuch, po czym zorientowałem się, że kupiłem go pod swój rozmiar, a miałem kupić ojcu. Dosłownie po 10 minutach od zakupu, wróciłem nie otwierając pudełka, i powiedziałem, że chce wymienić, bo inny rozmiar. Niestety rozmiaru nie było, a kasjerka wycofała te dwadzieścia parę złotych i oddała do ręki. Zresztą w każdym innym sklepie vide Carrefour, Biedronka prowadzona jest identyczna polityka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terry Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Dzięki za odp. W Lidlu u siebie w okolicy kupiłem koszulkę w ub. tygodniu lub na początku tego. Już nie pamiętam. Mam nadzieję, że jeszcze coś będzie a jak nie to trudno - spróbuję używać tej, bo fajny wyrób a jeśli się okaże że jednak mi niewygodnie to komuś oddam. PeterP079, wiem wiem pisaliście. Miałem to na uwadze i po przymierzeniu wydawała mi się dość obcisła, ale myślałem że będzie "w normie" bo materiał jest rozciągliwy, a bielizna powinna mocno przylegać. Dopiero podczas pierwszego testu przy dużym wysiłku i zasapaniu okazało się, że mogłaby być ciut szersza. No nic, zobaczymy. Majątku nie kosztowała, będzie nauczka na przyszłość. Aha, jak przedmówcy zwrócili uwagę, nie ma w PL prawnego obowiązku przyjęcia rzeczy do zwrotu za okazaniem paragonu. Tak samo z wymianą. To wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy. Co innego tzw. niezgodność towaru z umową, ale to zupełnie inna bajka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.