Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

W tym, że nie chce mi się jechać 16km w jedną stronę tylko po to, żeby się przekonać, że rozmiarówka jest dość duża. Już wcześniej ludzie o tym pisali.

o nie, cale 30km, bez przesady. ja wlasnie tez sie spodziewalem ze beda duze, a byly za male. chcialem M brac w ciemno, ale jednak przymierzylem i okazala sie za mala.

A ja się zdenerwowałem okularkami. Najpierw szare , niby ok, ale w domu okazało się że zapasowe szkiełka są nie od tego modelu.Pudełko oczywiście zamknięte fabrycznie :(

hmm..... zwróć uwagę, że szarych są dwa modele. Jedne mają oznaczenie (lewy dolny róg po stronie z "szybką" - przy napisie 3 year warranty) Matt Titanium, drugie silver coś tam. Te pierwsze (które wziąłem) Mają gumowe noski i końcówki zauszników. Sprawdź, bo szkła wchodzą ciężko - i dobrze. Trzeba nieco nacisnąć ramkę od góry i wygiąć. Wkładasz najpierw zewnętrzną część szkła i zapinasz przy nosku. Jutro jadę po jeszcze jedne na zapas - są jak dla mnie w sam raz!

Ja kupiłem licznik i pokazywac predkosc pokazuje. Szału jak za 30zł nie ma. Jakość wykonania, podswietlenie, odświeżanie odczytu warte tych 30zł. Mam jakiegoś Kellys'a przewodowego kupionego kiedyś za 35 zl i jakosciowo o wiele lepszy.

Poprzednie liczniki bezprzewodowe z oferty Lidl były o wiele lepiej wykonane i bardziej kompaktowe.

Podobno gryzie się z pulsometrami - ja dzisiaj miałem 'day off' wiec jutro sprawdzę czy z polarem też się nie lubi.

Lepiej kup dętke zapasową, mniej miejsca zajmuje i lepiej się sprawdzi niż pianka.

Iskra14 - witam koleżankę-sąsiadkę ;)

hmm..... zwróć uwagę, że szarych są dwa modele. Jedne mają oznaczenie (lewy dolny róg po stronie z "szybką" - przy napisie 3 year warranty) Matt Titanium, drugie silver coś tam. Te pierwsze (które wziąłem) Mają gumowe noski i końcówki zauszników. Sprawdź, bo szkła wchodzą ciężko - i dobrze. Trzeba nieco nacisnąć ramkę od góry i wygiąć. Wkładasz najpierw zewnętrzną część szkła i zapinasz przy nosku. Jutro jadę po jeszcze jedne na zapas - są jak dla mnie w sam raz!

Nie no , ok. Mogą być dwa rodzaje , ale w jednym pudełku powinny być okulary i szkła do kompletu . A u mnie na bank szkła były inne, i nie było szans na włożenie.

M

Buty sprawdzone - podczas godzinnej jazdy czuć przyjemny chłodek, stopa sucha, o to chodziło. Do tego lekkie, aż za bardzo, podeszwa póki co dobrze się trzyma na zwykłych, plastikowych pedałach, dziwnie się jeździ bo byłem przyzwyczajony do ślizgania innych butów. Zobaczymy ile buty przejadą, dam znać choć podejrzewam że nieliczni jeżdżą w butach do biegania na rowerze.

Buty sprawdzone - podczas godzinnej jazdy czuć przyjemny chłodek, stopa sucha, o to chodziło. Do tego lekkie, aż za bardzo, podeszwa póki co dobrze się trzyma na zwykłych, plastikowych pedałach, dziwnie się jeździ bo byłem przyzwyczajony do ślizgania innych butów. Zobaczymy ile buty przejadą, dam znać choć podejrzewam że nieliczni jeżdżą w butach do biegania na rowerze.

Te reklamowane jako buty do biegania?

Standardowo napiszę o Lublinie, Lidl przy Tysiąclecia (mało uczęszczany przez klientów) - butów, okularów, rękawiczek, torebek, liczników, pulsometrów, pompek, ciuchów masa. Baa, stojaków sporo nawet :) I nawet są jeszcze koszulki z poprzedniego rzutu, zielone i czarne, aktualnie po 17 zł :)

Jak sprawuje się pulsometr? Zastanawiam się nad kupnem.

Kupiłem pulsometr i licznik .

No i pulsometr po uruchomieniu zaczął co trochę wskazywać puls 220 i pikać. Jeszcze w domu.

Dobrze, że umiem sobie puls zmierzyć na tętnicy szyjnej bo bym karetkę wzywał ;)

No więc wybrałem się na trasę próbując dojść co jest nie tak.

Walczyłem z ułożeniem pasa na klatce. Potem wyjąłem i włożyłem baterię do pasa może rest pomoże.

I nic.

W końcu w połowie trasy przyszło mi do głowy to mimo kodowanej transmisji to może

jednak licznik go zakłóca.

Wyjęcie baterii z nadajnika przy kole nic nie dało. Dalej szalał .

Dopiero wpadłem na wyjęcie baterii z samego licznika.

No i chyba pomogło.

Alarm wysokiego pulsu pojawił się raz po wkręceniu 300 metrowego podjazdu po stromą górę.

No ale radość zakupu żadna. Nie wierzę pulsometrowi i pytanie czy i kiedy zaufam jego odczytom.

Póki co jeszcze potestuję.

A licznik tak przy okazji. Bardzo kiepskie kąty wyświetlacza. Ciężko ustawić by coś było widać.

Pytanie czy tak ma czy bateria kiepska? Niestety nie mogłem potestować z powodów jak powyżej.

Te reklamowane jako buty do biegania?

Tak, tak, jeżdżę w takich bo wentylacja jest genialna i są lekkie, po markowych Saucony przyszła pora na lidlowe, Saucony parę lat już mam i w teren nadal będą ale siatka podarta więc na uczelnię czy do cykloturystyki mam nowe, żeby w dziurach jakiś miejsc w Polsce nie zwiedzać, ciekawe ile przeżyją te z Lidla, cena świetna.

Co do spodenek, to przy poprzedniej edycji było to samo więc opinie w tym temacie już są.

Faktycznie pulsometr gryzie się bardzo z licznikiem nieraz pokazywał mi że jade ponad 90 km/h ale tylko gdy zbliże się z pasem na klatce piersiowej do nie niego chociaż pulsometr dobrze pokazuje, kąty licznika też beznadziejne słabo widać. Czego można się spodziewać za takie pieniądze ... :icon_question:

A bym tam zadał pytanie, a czemu buty do biegania nie mają się nadawać do jazdy na rowerze?

Według mnie są o wiele lepsze niż normalne adidasy z markowych sklepów, przewiewne, lekkie, sam mam zamiar jutro podjechać do lidla po buty (o ile będą) no i oczywiście po koszulkę.

Nie czytałem od ostatniej aktualizacji-od wejścia sportowej promocji, ale napiszę. Kupiłem buty, pompkę, narzędzia, ciuszki - kurtkę, rękawiczki, koszulki, skarpetki, pare browarków, mocniejsze trunki jakieś dziwne więc nie brałem :laugh:

Buty srebrne 41 - ile się naszukałem. Szerokie - trochę pływają na boki, mogłem wżiąść z babskiego stoiska :) mam wąskką stopę. Poza tym ciepłe, myślałem że będą przewiewne :icon_confused: Koszulki też jakieś nie cienkie, zobaczymy jak odprowadzają pot. Pompka plastikowa, przy próbach szła 4b zobaczymy jak b. przekłamuje manometr. Ciekawi mnie też jak kurtka się sprawdzi.

a ja zaopatrzyłem się w okulary, stabilizator kolana i kompresy. Okulary są OK, bardzo zbliżone wyglądem do okularów PRO Boost, które używałem do tej pory.

Kompresy śmiesznie tanie, więc wziąłem, a stabilizator przyda się, bo od Sylwestra mam problem z więzadłami w lewym kolanie.

dorzucę coś o rękawiczkach :

poprzednie kupiłem również w lidlu okrągły rok temu ( chyba :) ) i ładnie wytrzymały , wywaliłem tydzień temu bo jeździły w każdych warunkach i już niestety się nie nadawały ( ale nie rozumiem czemu ludzie tak niepochlebnie się o nich wypowiadają ) a teraz , dokładniej dzisiaj godzinkę niecałą temu kupiłem następne kurcze niestety nie było czarnych w moim rozmiarze ale żółte też ok :) i o ile jest napisane iż są z "z wyściełaniem żelowym" to mi się wydaje że tam jakąś piankę upchali , takie coś tam wyczuwam , ale cieplutkie , bo pojeździłem w deszczu i miękkie więc mi się ręce nie będą obcierały , tak więc z zakupu jestem zadowolony , jeszcze jtr po okulary bo w sumie dużo tego dziadostwa u mnie w lidlu było ( dziadostwa w sensie wszystkiego )

Ja kupiłem kurtkę - na razie wietrzy się w oknie, bo zalatuje plastikiem, testy patrząc za okno pewnie jutro.

Rękawiczki, czarne 9,5 rozmiar - okazały się za duże, można wymienić bez problemu? Raz używane, ale nie widać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...