SzymonKa378mierczak Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ciekawe, ja sie bardziej zastanawialem L/XL niz M/L No nic, zobaczy sie na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luxtorpeda Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ciekawe, ja sie bardziej zastanawialem L/XL niz M/L No nic, zobaczy sie na miejscu Najgorsze jest to, że eLka eLce nierówna krótkie spodenki były ok, długie ciągnąłem pod pachy jak Obelix a rozmiarówki niestety nie ma nawet na metkach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 byla na opakowaniu rozpisana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziakaka Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ciekawe, ja sie bardziej zastanawialem L/XL niz M/L No nic, zobaczy sie na miejscu tylko nie rozbieraj sie do majtek przy koszach z towarami, co ostatnio mialem 'okazje' doswiadczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Fajnie jak koło Lidla macie galerie handlowe przychodnie czy inne miejsca z kibelkiem do mierzenia, byle otwarte rano jak popędzimy do Lidla na otwarcie szych, dzięki za info, buciki pewnie kupię, w tych które mam teraz po 3 latach albo nawet lepiej się podeszwa nieco rozkleiła i pękają z przodu na siatce, ale to Saucony, porównam i podzielę się wrażeniami czy lepiej kupić 3x Lidlowe czy jedne z wyższej półki. Bo komfort chodzenia, biegania jest świetny, na pedałach siedzą słabo ale lekkie więc na trasy są okej. SzymonKa378mierczak miałem podobnie z koszulkami wziąłem XL-kę i utonąłem, okazało się że w L-ce jest okej. M-ka fajniej przylegała ale krępowała ruchy, albo ja jestem niewymiarowy albo krój koszulek nie taki jak trzeba. Co do spodenek tomyślałem nad biegowymi zakładanymi na slipki właśnie jako alternatywą dla dresów, na jesień na miasto jako "niewcinające się w łańcuch" bo nie uśmiecha mi się siedzieć z pampersem na zajęciach pół dnia. Co do przekonania się do pieluch to ja do tej grupy należę, kiedyś po setce tyłek mnie bolał od spodenek i slipek a w lidlowych kolarkach spokojnie można bez bólu ten dystans pokonać i jest ochota na więcej. Tylko że przynajmniej ja nie mam tego przewiewu pod jajkami i się wszystko gotuje w środku, w jeden upał się nawet odparzeń nabawiłem. Także kupuję coś lepszego i porównam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Rozmiarówka lidlowska jest zdecydowanie zawyżona, oni to powinni eksportować do Ameryki, a nie do Polski Według mnie min o numer te ciuchy są większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Powtarzam pytanie bo dosc istotne... Gdzie znajde rozmiarowke do ciuchow z lidla? Albo inaczej - jaki rozmiar wziac na wzrost 180, w pasie bodajze 90? Przychylam się do tego, co pisał MikeSkywalker. Te ciuchy są wrokowate, mam ten sam wzrost i trochę węższy pas. Raz kupiłem Lkę i zwracałem, od tego czasu prawie zawsze Mki, aczkolwiek niektóre lajkry nawet Ski byłyby lepsze, bo są uszyte chyba pod Niemców. Takiego worka na tyłku w żadnych innych nie miałem. I nie jest waże czy to odzież rowerowa, biegowa, trekingowa czy inna. MikeSkywalker - dziś rano byłem pobiegać, z Lidla prawie wszystko - buty, skarpetki, spodnie, bezrękawnik termo. Tylko bluzy do kompletu brakowało Ale tu już mam wyższe wymagania. O skarpetkach i bezrękawniku nie ma co pisać, to mocna pozycja na liście Lidla. O butach masz dziesiątki tematów i artykułów na portalach biegowych, koła od nowa nie wymyslisz. Co do spodenek, zauważyłem, że po marcowym rajdzie mam białe paski na tyłku. Było mokro i blotniście, lajkra się od siodełka powycierać musiała. Jeśli chcesz jeździć codziennie, to te spodenki mogą nie wytrzymać. I celuj w mniejsze rozmiary, bo się mocno rozciągają. Ja od dziecka uprawiałem biegi, więc nogi mam rozbudowane i przeważnie się nie mieszczę, a tutaj Mka trochę luźna. Tak na wysokośc jak i w pasie. Druga opcja - jak masz możliwość, podjedź do Decathlona. Czasem mają fajne ciuchy na wyprzedaży i można coś upolwać, ja tak zakupiłem komplet kolarki+koszulka+rękawiczki z najwyższej serii. Koszulka 49 z 249. I tylo w takich cenach kupno w Decu ma sens, najniższe serie to droga chińszczyzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Na razie w Decu byłem raz, na wakacjach Wawę odwiedzę na pewno to jasne że podskoczę, szkoda że na podkarpaciu nie ma. Taki sławny sklep a przed wejściem wyrwikółka z cienkich prętów, to tak BTW. najniższe serie to droga chińszczyzna. Też miałem takie wrażenie, wkładka w kolarkach cieniutka gąbeczka z jakimś materiałem, ta dzielona z Lidla lepiej wygląda. Spodenki z Lidla - jedyne które mam się mechacą na tyłku i szwy też się przycierają więc nie wróżę im długiej przyszłości. I chyba masz rację że się rozciągają bo jakoś wkładka lepiej mi się teraz układa niż zaraz po zakupie, już nie wisi jak kupa w majtach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Jedzie ktoś do Lidla do Strzegomia? U mnie jedyny w okolicy, ale przejadę się jeszcze przed otwarciem w pn może uda mi się kupić okulary i te narzędzia z torebką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 A mogę prosić opinie na temat tej kurtki rowerowej za 6 dyszek? Pewnie ją wezmę, bo lepszej ni znajdę w tej cenie, ale warto zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gecko Napisano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Buty posiadam, biegam, w tej cenie rewelka. Poszukaj po forach biegowych, chłopaki je chwalą. Część używa jako treningówki, zdarzały się przypadki, że ludzie z czołówki w nich zawody wygrywali. Sporo testów jest, gdzie widać zużycie z biegiem kilometrów. Potwierdzam. Mam buty do biegania z Lidla z poprzedniego rzutu, jakoś na wiosnę, nieco inne niż te obecnie w ofercie, ale za tę cenę są super Osobiście mogę też polecić koszulki rowerowe, moja lepsza połowa jeździ w takowej i jest bardzo zadowolona Ja mam jeszcze rękawiczki, cóż, jakość taka jak i cena, ale jak kogoś nie stać na nic lepszego to można się skusić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalz2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Panowie, a co powiedziecie o okularach z oferty "dla biegaczy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziakaka Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 wyglaja jak moje accenty (shadow) za 100zl...mysle czy nie kupic zeby miec na zapas. szkielka nawet moze byc pasowaly... bo z samych accentow jestem bardzo zadowolony, lekkie, nie cisna (no moze po 2h na glowie non stop) antfog dziala. jedynie mi sie troche jedne szkielka porysowaly, ale nie wiem dlaczego bo dbalem. moze ktos z rodzinki wzial i sie bawil i mi zalatwil. aczkolwiek poroma kamyczkami wyrwaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 kolejne osoby mi sie zalily na spodenki rowerowe za kolana, ze pampers sie konczy w polowie tylka...chyba cos skopali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 To ja się pewnie nie skuszę na te spodenki bo to loteria, myślę że za drugie tyle można już kupić długie spodenki może nie z jakąś super wkładką ale dopasowaną do tyłka chociaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 no dokladnie. tych sie juz pozbylem i kupilem dlugie. coz beda krotki i dlugie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Też się zastanawiam nad okularami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemkoVonLezajsk Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A mogę prosić opinie na temat tej kurtki rowerowej za 6 dyszek? Pewnie ją wezmę, bo lepszej ni znajdę w tej cenie, ale warto zapytać. Kurtka jest chyba taka jak ja mam, jeżeli to taka co chowa się do kieszeni to jest to ta Na rower nie polecam.... gruba... ciężka..... do trekingu i wycieczek z plecakiem lub sakwami do codziennej jazdy, treningów, wypadów nie polecam po złożeniu do kieszeni jest i tak duża. Ma co prawda pasek dzięki któremu niby można zapiąć ją wokół pasa ale przez to że jest dość ciężka to spada na tyłek. Więc przewożenie jej to plecak, bagażnik, sakwy Wiem że była kiedyś w ofercie kurtka przeciwdeszczowa która po złożeniu mieściła się do tylnej kieszeni koszulki rowerowej... i na tą kurteczkę czekam Co do okularów Mam, używam... polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Widzę że ten stojak rowerowy to nic innego jak chiński statyw oświetleniowy (typ W806) z załączoną łapą do mocowania roweru i nieco innymi stopkami. Nie zawracałbym sobie czymś takim głowy bo to padlina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 prawie robi wielką różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 tyle osób się napaliło na ten stojak, ze po wejsciu do sklepu posypie sie chociaz pare recenzji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Jak zobaczyłem takie komplety narządzi wraz z sakwami na allegro w cenach od 20zł, to się troszkę zdemotywowałem... okazuje się, że okazja przeciętna. Zbadam organoleptycznie na miejscu, bo teraz ciężko ocenić. Okulary biorę na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A ma ktoś jakieś opinie o liczniku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalz2012 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ciemna jest ta szybka w okularach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
criginold Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 kupiłbym sobie okulary bo jeżdżę bez i co chwila jakieś muszki w oko wpadają, ale pytanie czy za 20zł można dostać "zdrowe" okulary- czyli takie które rzeczywiście chronią przed promieniami UV. Jak dobrze wiecie lepiej nie nosić wcale okularów niż nosić takie, które nie chronią, bo wtedy tylko szkodzą. Pytam bo na allegro czy bazarach pełno jest okularów z naklejkami zapewniającymi o masie filtrów, ale w rzeczywistości nie mają one żadnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.