Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Tez jestem fanem tradycyjnego łatania dętki, ale jestem ciekaw, czy taki spray moze przydać się w awaryjnej sytuacji. Np. dojezdzam do uczelni albo pracy, łapie gume, zostało mi 10 km do miejsca i 25 min czasu. Po powrocie do domu wywalam dętke i biore nową. Tradycyjne rozwiązanie zajmie sporo czasu a dodatkowo można się mocno ubrudzic. Tutuaj trace 10 zl na spray i 10 zl na detke, ale czasami wole stracic pieniadze, niz nie przybyc na czas. Tylko nie spotkałem się jeszcze z opiniami ludzi, którzy to stosowali/

Trzeba sprawdzić, bo Lidl czasami poprawia swoje produkty. Np. bardzo chętnie kupowany kask miał kiedyś siatkę z przodu tylko w środkowych otworach, a ostatnio miał także w tych bardziej z boku. Poza tym wydawało mi się, że w zeszłym roku ten licznik co był dostępny, wyglądał trochę inaczej (jak sigma bc 1009), ale mogę się mylić.

Nie mylisz się ten drugi wyglądał tak jak ten na zdjęciu Misiacza http://photo.bikesta...dla-crivit.html i rzeczywiście miał moc ;) był w pierwszej ofercie rowerowej w 2011 ale uszkodziłem go podczas kraksy ten o którym pisałem w poprzednim poście kupiłem na jakiejś jesiennej wyprzedaży.

pzdr

Ja tymczasem kupiłem ze dwa miesiące temu koszulkę rowerową w poprzedniej ofercie. Przewiewna, fajna, szybkoschnąca, nic nie podwiewało, kolorowa - jak dla mnie super. Tyle tylko, że miała plastikowy zamek i do tego wyjątkowo tandetny. Załatwiłem go z tydzień temu. Wymiana zamka kosztuje 30 zł czyli tyle ile koszulka, więc koszulka leży gdzieś na dnie szafy, bo nie mam gwarancji. Nabyłem wtedy również rękawiczki - wykonane strasznie tandetnie, ale używane praktycznie codziennie nadal dają radę. Jeden sezon wytrzymają, 15 złotych nie żal.

Tym razem kupię od razu dwie koszulki, pewnie spodenki (moje pierwsze rowerowe spodenki ever). W sumie kusi mnie też ten pulsometr... Spray do łatania dętek wydaje się też ciekawy, ale skoro nie działa, to trzeba zaufać tradycyjnym metodom.

warto brac te narzedzia?

LIDL Polska - lidl.pl

obecnie jezdze bez niczego. moze w awaryjnej sytuacji by sie przydalo? czy strata pieniedzy?

Kupiłem ostatnio taki stacjonarny zestaw naprawczy: łyżki, imbusy, łatki, żaróweczki, kabelki, taki smieszny klucz, nakretki do wentyli i inne bzdety. Pakowane to było w takie niebieskie plastikowe pudełko z wysuwaną przezroczystą pokrywką. Wszystko za 20zl. Łatki do wywalenia- beznadziejne, łyżki bardzo fajne, zestaw imbusów używałem, jak pogubilem te, ktore posiadalem, kilka razy cos podregulowalem, skrecilem siodlo i sztyce-dają rade, chociaż się troche powykrzywiały. Myślę, że jak dołożycie dobre łatki to podany zestaw sprawdzi się podczas nagłej awarii albo potrzeby zmiany pozycji elementu na trasie.

Poza tym wydawało mi się, że w zeszłym roku ten licznik co był dostępny, wyglądał trochę inaczej (jak sigma bc 1009), ale mogę się mylić.

Zgadza się, sam kupiłem taki licznik - wtedy nie do końca było wiadomo, że jest bezprzewodowy. Podobno część był na kabelku i trochę loteria. Mnie się udało kupić właśnie bezprzewodowy i moge w 100% polecić.

luxtorpeda , czy w tym Twoim liczniku można obrócić mocowanie o 90stopni? Bo widze jakieś śrubki w podstawce i wydaję mi się, że wtedy jest opcja na mocowanie na mostku tego licznika z oferty na 2.07.

Co do zestawu naprawczego - kupowałem taki zestaw jak był bodajże za 15zł właściwie dla samej torby pod siodłowej, która do dziś spisuje się bardzo dobrze. Klucze miałem inne wiec te poszły do szuflady. Teraz ta torebka (wersja materiałowa) ma dwie komory co widzę jako duży plus jeśli ktoś się nad nią zastanawia.

Mam go z poprzednich akcji. Działa, nie gubi sygnału, co więcej chcieć ;-)

Też jestem ciekaw tego pulsometra - mój poprzedni niedawno po 7 latach pracy wyzioną ducha

Publius czy ten pulsometr ma możliwość pokazania pulsu jako %HRmax ?? czy tylko uderzenia na minutę ??

Przy okazji - razem z rowerami będzie oferta trekingowa, gorąco polecam bezrękawniki termo. Posiadam dwa i używałem na zmianę od zimy do maja włącznie. Biegi, marsze, rower, piłka, zawsze sprawdzały się należycie. W bazie imprez było widoć sporo osób w tych bezrękawnikach.

To nie lepiej kupic same klucze z decatholnu albo jakies firmy rowerowej np meridy? Tak sie zapytam z ciekawosci do czego są te okrągłe oczka w lidlowskim?

moze i lepiej, ale najblizszy decathlon mam ponad 200km od bialegostoku. a meridy itp beda kosztowaly pewnie wiecej i jeszcze kwestia wysylki,a tu mam pod nosem

Co do zestawu naprawczego - kupowałem taki zestaw jak był bodajże za 15zł właściwie dla samej torby pod siodłowej, która do dziś spisuje się bardzo dobrze. Klucze miałem inne wiec te poszły do szuflady. Teraz ta torebka (wersja materiałowa) ma dwie komory co widzę jako duży plus jeśli ktoś się nad nią zastanawia.

to moze sie dogadamy i sprzedasz mi zestaw za 10zl? :P

kurcze widze, ze sporo kaski zostawie 2 lipca u niemiaszkow :P

a spodenki byly identyczne w poprzednich ofertach?

Ciekawy jestem tego pulsometru :) trzeba będzie się przejechac za tydzień i zobaczyć go :)

Dokladnie, ten pulsometr wyglada naprawde ciekawie, kusi kusi...

@szych - masz na mysli to? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-43B71221-443DFE2D/lidl_pl/hs.xsl/index_28031.htm Wlasnie sie zastanawialem nad czyms na chlodniejsze dni, wyglada ciekawie ale jak cena? Nigdy nie sprawdzalem ile takie koszulki kosztuja.

Publius czy ten pulsometr ma możliwość pokazania pulsu jako %HRmax ?? czy tylko uderzenia na minutę ??

Pokazuje procentowo + taki mały wykresik (słupek przesuwający sie do granicy strefy). Można także ustawić sobie alarm strefy, a granice stredy można przyjąć wyliczone automatycznie albo wpisać własne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...