mfabry Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Upolowałam wreszcie bieliznę funkcyjną. Na rozmiarówce trochę oszukują: ichniejsze M to ponoć 42/44 a ja obstawiam raczej 40/42. Na razie przetestowałam spodenki i w sumie jestem zadowolona za tą ceną. Tkanina jest cienka, elastyczna, wygodna i spokojnie mozna je nosić pod normalne spodnie. Żadnych obtarć. Wkladka zadowalająca. Za tą cenę jak najbardziej ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Lipa troszkę, koszulka czarna którą kupiłem świetna, więc dla odmiany drugą wziąłem zieloną też L-kę bo myślałem że tylko kolor i zamek je różnią ale nie. Nieco inny krój tej zielonej, wydaje się nieco mniejsza niż czarna, do tego krótsze rękawki (przynajmniej ja tak odczułem) a to mnie jakoś drażni, zmienić pewnie już nie zmienię bo same zielone zostały, do tego już testowana i wyprana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Kupiłem oświetlenie. Świeci naprawdę nieźle jak za 35 zł z tym, że mocowanie i jakość wykonania jest bardzo przeciętna. Pierwszego dnia testów latarka spadła z kierownicy podczas wjazdu na korzeń i przestała świecić. Pomogło odgięcie styków baterii. Generalnie polecam, widziałem biedronkowe oświetlenie i prezentuje się zdecydowanie gorzej, ale to tylko subiektywna opinia na temat produktu w blistrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo3642 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Kupiłem oświetlenie. Świeci naprawdę nieźle jak za 35 zł z tym, że mocowanie i jakość wykonania jest bardzo przeciętna. Czyli moje obawy się potwierdzają: główną wadą lampki jest jej wielkości i waga, co przy przeciętnym mocowaniu nie wróży jej długiego żywota. A lampka z biedronki to inna bajka - tam mamy światełka sygnalizacyjne (ostrzegawcze), a lampka z lidla ma oświetlać drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Czy w waszych Lidlach są jeszcze te koszulki termoaktywne itd ? Czy juz przy zmianie oferty usuneli ze sklepu towar rowerowy ? Bo myslalem czy by jeszcze moze dzisiaj zajechac czy maja jeszcze te koszulki termoaktywne L u mnie w Olsztynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucano Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Czy w waszych Lidlach są jeszcze te koszulki termoaktywne itd ? Czy juz przy zmianie oferty usuneli ze sklepu towar rowerowy ? Bo myslalem czy by jeszcze moze dzisiaj zajechac czy maja jeszcze te koszulki termoaktywne L u mnie w Olsztynie. U mnie w Krakowie jeszcze sa, mysle ze beda lezec dopoki nie zejda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 W Białymstoku w obu Lidlach są jeszcze ciuchy termo, więc raczej jeszcze coś u siebie znajdziesz, tylko nie wiadomo jak z rozmiarami będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faraonek Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Czyli moje obawy się potwierdzają: główną wadą lampki jest jej wielkości i waga, co przy przeciętnym mocowaniu nie wróży jej długiego żywota. A lampka z biedronki to inna bajka - tam mamy światełka sygnalizacyjne (ostrzegawcze), a lampka z lidla ma oświetlać drogę. Generalnie musze zaimprowizować jakis porządny zaczep i wtedy powinno być dobrze, aczkolwiek lampka typowo szosowa i to nie na polskie szosy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 U mnie w Krakowie jeszcze sa, mysle ze beda lezec dopoki nie zejda. W Białymstoku w obu Lidlach są jeszcze ciuchy termo, więc raczej jeszcze coś u siebie znajdziesz, tylko nie wiadomo jak z rozmiarami będzie... OK dzięki Chciałem jechać rowerem z rana, to deszczysko prawie cały dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Nie przestraszcie się tylko obcisłości. Te koszulki musza dosyć mocno przylegać i pierwsze wrażenie może być mylne. Na moje 180cm/106klatka M jest idealna i będzie tak do 185cm wzrostu. Przy głebokim wdechu lekko uciska, ale po 2 praniu przechodzi Nie mam pojęcia dla kogo XLe, chyba Pudziana i kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 No to byłem u mnie w Olsztynie w 2 sklepach, pierw na Bałtyckiej i nie było koszulek termoaktywnych, same dobitki reszty rzeczy. Pojechałem na Tuwima, tam to niemalże wszystkiego jakby dostawa dopiero co była, tylko koszulki za 28zl przebrane i same pootwierane zostały i też bez opakowań. Akurat znalazłem 2 koszulki termoaktywne nie rozpakowywane L-ki to kupiłem Zrobiłem sobie z bratem kilka fotek, może coś komuś ułatwią w wyborze. ....................................................................................................................................................................................Materiał z pleców pod światło Koszulka na moje ~174cm wzrostu. 100cm w klatce, 95cm w pasie. Myślę że koszulka dla mnie jest akurat, nie bardzo bardzo obcisła, ale dobrze przylegająca, nieco ciężko się ją ściąga. Teraz fotki brata jak dałem mu przymierzyć, żeby na forum jakieś porównanie dać Wzrost nie wiem, mniejwięcej co ja. Klatka ~99-100cm, w pasie 81 cm Koszulka moim zdaniem gorzej już mu przylega. Więc na jego wymiary raczej M-ka. Koszulek na rowerze jeszcze nie testowałem to nie mogę się wypowiedzieć na ten temat. Dopiero jutro jak pogoda i czas pozwoli. pozdrawiam i dzięki za wcześniejszą pomoc, dzięki niej podjąłem decyzję którą koszulkę wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Jedno ale: kupiłeś trekkingową. Wygląda podobnie, aczkolwiek różni się detalami, np. brak "ogrzewacza" na nerkach. W użytkowaniu wielkich różnic być nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Wiem że jeszcze były te z rękawami, ale chciałbym tą może używać czasem pod zwykły T-shirt , chyba się nada ? Wtedy by mi rękawy nie wystawały i też chciałbym normalnie pod bluzę, lub w zimniejszy dzień pod kurtkę jeszcze, ciekawe jak to się sprawdzi... Na opakowaniu jest napisane: MĘSKA FUNKCYJNA KOSZULKA BEZ RĘKAWÓW Sprecyzowane funkcje: * przepuszczająca powietrze 1. Strefa cool pod pachami - Ta naturalna strefa pocenia służy szybkiemu wydalaniu nadmiernego ciepła 2. Strefa wentylacji na piersi Pot jest odprowadzany na powierzchnię i rozprowadzany na niej, aby szybciej wyparował. 3. Strefa regulacji wilgotności Wilgoć szybko wydalana. Ciało pozostaje dłużej suche i ciepłe. 4. Ogrzewacz nerek i dolnej części kręgosłupa Wewnętrzne organy są ochronione przed zimnem i dzięki dwuelementowanemu tkaniu. 5. Pas antypoślizgowy Dla optymalnego dopasowania bez przesuwania Materiał 59% poliamid, 31% poliester, 10% elastan Prać z podobnymi kolorami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzech76 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam! Jestem po pierwszych testach bielizny termoaktywnej. Sprawdziła się w 100%. Ubrany byłem na cebulkę, 1. Termo z lidla, 2. Koszulka rowerowa Lidl oferta marcowa, 3. Polar Quecha. Ciało suche koszulka sucha, tylko lekko pod plecakiem złapało wilgoci. Trasa 28 km. Żona z jazdy w swoim komplecie rozmiar M, też jest bardzo zadowolona. Zobaczymy jak się ta bielizna sprawdzi przy dłuższym użytkowaniu. U nas w lidlu asortyment rowerowy jest dostępny jeszcze w 100%. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitwie Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Widzę, że może się skusze na termo bieliznę ale pytanie czy będzie jescze u mnie a mam tylko jednego Lidla w mieśćie. Ale mam coś ciekawego, od poniedziałku oferta samochodowa a w niej dwie interesujące rowerzystów pozycj 1. Smar silikonowy. Moje pytanie do czego można go zastosować prócz popsikania uszczlek i lagów amortyzatora ? 2.Smar uniwersalny A tutaj zastosowanie łańcuch rzecz jasna, moje pytanie czy warto? Czy ktoś kiedys miał styczność z tymi produkatmai. Bo z tego co wiem to seria W5 jest chwalona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analog82 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Jedno ale: kupiłeś trekkingową. Wygląda podobnie, aczkolwiek różni się detalami, np. brak "ogrzewacza" na nerkach. W użytkowaniu wielkich różnic być nie powinno. Niestety tez kupilem wersje trekingowa, bo rowerowych juz nie bylo, jednak ogrzewacz na nerki ma. Mimo to roznice sa naprawde niewielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Niestety tez kupilem wersje trekingowa, bo rowerowych juz nie bylo, jednak ogrzewacz na nerki ma. Mimo to roznice sa naprawde niewielkie. W koszalińskich sklepach sieci Lidl są jeszcze dostępne koszulki/spodenki termoaktywne w wersji zarówno damskiej jak i męskiej. Sam zresztą dzisiaj zaopatrzyłem się w komplet spodenki/koszulka w rozmiarze M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja kupiłem koszulkę, spodenki i potówkę w rozmiarze XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja wczoraj kupiłem w LIDLu swoj pierwszy kask. Ten za 89zl, oraz torbe podsiodŁowĄ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 I jak ta torba podsiodłowa? Za późno się namyśliłem i jak pojechałem do Lidla to już nie było... Następna partia to pewnie jesienią będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vroobell Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 kamizelka z membraną na przodzie i siateczką na plecach sprawdziła się bardzo dobrze w zeszły weekend. świetnie chroni przed wiatrem. do tego cienka koszulka ta z poprzedniej serii bodajże z długimi rękawami zakładanymi (z gumkami) plus termo koszulka z rękawkami i przy 5-10stopniach dało świetnie radę - na kaszubach były bardzo zmienne warunki. w łeb i w łapska tylko zimno było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 I jak ta torba podsiodłowa? Za późno się namyśliłem i jak pojechałem do Lidla to już nie było... Następna partia to pewnie jesienią będzie. http://www.forumrowerowe.org/topic/109138-narzedzia-komplet-do-napraw-rowerowych-lidl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Czytałem... Liczyłem na więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Zestaw kupiłem tylko dla torby. Idealnie pasuje mi do roweru i jest nieźle wykonana. Narzędzi nie mam zamiaru uźywac bo mam swoje lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz91 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nie wiecie czy w lidlu można wymieniać albo zwracać rzeczy? Kupiłem kask i dopiero w domu zauważyłem że to rozmiar S/M Mam oczywiście paragon a kask jest nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.