MikeSkywalker Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja się w L-ce "odnalazłem", nie było problemów z dwoma wymianami. Mam 180 wzrostu i też lekki brzuszek, M-ka była w miarę okej ale rękawy strasznie krótki i nieco krepowała ruchy, w L-ce jest idealne ale faktycznie są te koszulki nieco długie (te za 27,99). Zaraz jadę testować i jak jeszcze będą w Lidlach to druga chyba wezmę bo całkiem przyjemna jest ta co mam, nawet na co dzień do chodzenia. Rekawiczki macałem, wyglądały na bardzo przewiewne, ale takie szmatkowane więc odpuściłem zwłaszcza że często czy na mieście czy w terenie szarpię kierownicą jak oszalały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 mi chodzi o tą koszulke: jaka by była dobra dla 174cm i lekki brzuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja mam 179cm i 80kg, wziąłem M, jest mocno przylegająca, chyba aż za bardzo i zastanawiam się nad wymianą na L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzech76 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja mam 179cm i 80kg, wziąłem M, jest mocno przylegająca, chyba aż za bardzo i zastanawiam się nad wymianą na L. Witaj! Ja mam 178 wzrostu i 86 kg wagi, wg znajomych jestem dobrze zbudowany (uda, bary i biceps) ale brzuszek też mam i mi pasuje zdecydowanie L z tej bielizny funkcyjnej. M-ka by mnie udusiła. Moim zdaniem wymień na L i będzie super. Wogóle na mnie z lidla jeżeli chodzi o objętość pasuje rozmiar L, gorzej z długością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Wcześniej z tej bielizny termo na motor kupiłem komplet M i góra była w sam raz, w przeciwieństwie do dołu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A7x Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 No i jestem po zakupach. Polar w jedynym słusznym kolorze oczywiście wykupiony Ale załapałem się na tą niebiesko-czarną luźną koszulkę(M)- dla mnie rewelacja- fajnie uszyta, świetna kolorystycznie, rewelacyjnie się w niej czuję. Do tego cieniutka bielizna termoaktywna pod spód i będzie super. Dodatkowo kupiłem szorty. Rozmiar M- najmniejszy. Mam 173/4 cm wzrostu, waga koło 67 kg i emka jest dosyć luźna, ale pasek powinien załatwić sprawę, szkoda, że S nie było. Pierwsze wrażenie- spodnie ciekawie uszyte, materiał fajny, ale... zapinanie- tutaj będą kłopoty coś mi się wydaje. Rzep słabiutki jakościowo, a zapinanie "na wsuwkę" uważam za średni pomysł(jak padnie, będę kombinował, żeby przerobić na guzik. Wkładka- założyłem ten cud i szczerze mówiąc mój tył stwierdził, że źle się w tym czuje- jakieś to takie szerokie i dziwne Mocowanie wkładki na 2 guziczki również nie powala na kolana- zobaczymy, jak to się spisze w boju. Za 50 zł nie ma co oczekiwać cudów, jak wytrzymają sezon- będę zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resiu Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 jaka by była dobra dla 174cm i lekki brzuszek też mam lekki brzuszek, wzrost 183cm, wziąłem L i pasuje bardzo dobrze, nie wisi, przylega, jest też dość długa (zdążyłem się w niej nawet przejechać ) proponuję ci wziąć też L mimo różnicy we wzroście, M-ka wydawała mi się dość ciasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 174, szczupła budowa ciała (z 60 kg wagi) - jeśli chodzi o koszulki funkcyjne, to M wcale za duża na mnie nie jest - jeśli ktoś ma trochę brzuszka to jak najbardziej L brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 to zobaczę, może jeszcze bym zajechał thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Kupiłem też tą kamizelkę - przeciwwiatrowo wygląda OK, z tyłu siateczka. Według mnie za taką cenę warto (zwłaszcza że przyda się też na rolki ). Te koszulki za 27,99 też przyzwoicie wyglądają - jeśli ktoś lubi luźniejsze to spokojnie można kupić (ja nie cierpię, musi być ściągacz na dole). Kaski - fajne, ale za taką cenę to już "średnia" okazja - w decahlonie / go-sport bywają fajne promocje kasków w okolicach 100 pln, jeśli komuś się nie spieszy mocno to można poczekać. Akurat sprawdziłem - jest teraz w gazetce go-sport kask kellys za 100 pln --- kupowałem we Wrocławiu na Grabiszyńskiej i ok 12 w południe był jeszcze pełny wybór wszystkiego (więcej ciuchów męskich, mniej damskich) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandziorekalus Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja znalazlam fajna oferte goscia na Allegro - nie robie promocji zadnej tylko dac raczej namiar, ze koles sprzedaje ciuchy te z lidla znacznie taniej Sport i Turystyka - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. looknijcie sobie:) ja obserwuje jego aukcje od pewnego czasu i juz zamowilam sobie rekawiczki, 2 pary dlugich spodni z wkladka, 2 bluzy i kurtke z mozliwoscia odpiecia rekawow:) i w sumie zaplacilam 80 zl za wszystko a w lidlu taka koszulka czy cos innego powyzej 30 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 orientuje się ktoś może jak wypadały rękawice XS z tej poprzedniej oferty (jaki to mniej więcej rozmiar na teraz byłby lub na jaką długość łapki?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 95 w pasie, raczej grube uda i L szorty za duze. Jade wlasnie wymienic na M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja również nabyłem kamizelkę ale po ostatnim nietrafionym rozmiarowo zakupie koszulki (te rozpinane na całej długości na zamek) tym razem przymierzyłem i o dziwo dobra była M a mam 185 cm wzrostu i dość słuszną wagę 98 kg. Szkoda tylko że nie było M-ek w kolorze czarnym ale czerwona też jest spoko. Za tę cenę myśle że bardzo dobry zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paffie Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Kamizelka u mnie. Razem z koszulką, majtkami i czyścidłem łańcucha. 1. Maszynka do czyszczenia łańcucha Działać działa, łańcuch czyści, ale moim zdaniem shake'a nie zastąpi. Smaru z zestawu jakoś bałem się wypróbować, a płyn do mycia jest jakimś typowym odtłuszczaczem. Płynu wystarcza ledwo co na jedno czyszczenie. Czy warto? Jak ktoś nie posiada łańcucha na zapinkę albo często jego łańcuch przypomina błotnego stwora- na pewno tak- do zwykłego codziennego użytkowania, chyba nie. 2. Koszulka, jakość zbliżona do poprzedniej z tego roku, jednak mi bardziej przypadła do gustu ta aktualna. Za tą cenę- na pewno warto. 3. Kamizelka- jakość wykonania taka sobie. Po poprzednich produktach wyobrażałem sobie inną jakość, ale powietrza z przodu nie przepuszcza a do tego jest przeznaczona. Czy warto jest sprawą tylko i wyłącznie indywidualną- ja ani nie żałuje ani się nie ciesze. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dobra, wrocilem z pracy to moge cos powiedziec. Rekawiczki - material zewnetrzny jest INNY niz byl dotychczas. Jest to dosc szorstka siateczka, a nie material. Chyba in plus, ale nie bylo mniejszych jak 7,5... akurat chyba zostaly przebrane. Bielizna - Kupilem letnia bez rekawow, bardzo dobrze lezy. M na 175cm, bardzo szczupla sylwetka, aczkolwiek dobrze zbudowana. Bardzo przyjemnie sie jezdzila z nia dzisiaj, Bielizna, koszulka nalinii pro i kurtka membrana nalinii calce. Chyba kupie jeszcze jedna, ale nie wiem czy nie czekac na promocje Dziewczyna bedzie brac jak nie zejda w promocji, bo damskie fatalaszki zawsze nie schodza. Byly takze z rekawkami, troche cieplejsze. WADA tej bielizny jest to iz sa za DLUGIE. Kask - dziewczyna mierzyla, S/M jest za waski przy uszach wiec odpada jako zamiana na cos lepszego. L/XL moze bedzie ok, pojedziemy jak sobie lepiej ulozy wlosy i beda w promocji jeszcze raz przymierzyc. Smiejcie sie, ma takie grube wlosy i dlugie ze jest to problem KAMIZELKI - Jak zwykle rozmariowka z tylka, "M" to jest chyba "L" albo "XL". "M" siegala mi dobrze ponizej krocza przy 175cm. Ale teraz najlepsze, wzialem damska "S" i jest super. Przedni panel ala windstopper, caly tyl z panelu przepuszczalnego wiatr/pot i na srodku jeszcze ekstra siateczka. Nie bojcie sie przymierzyc damskiej Sa sporo krotsze I na mnie lepiej lezaly. W dodatku meskie "M" jak sie schylilem do pozycji rowerowej to zrobil sie gigantyczny bęben jakbym byl w ciazy... WTF - Nomen omen, mamy dwie "S", dziewczyna 168cm i ja Czarna I biala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Zakupiona koszulka czarno-niebieska. Za tą cenę jak najbardziej warto. Lekka i przewiewna i i fajna opcja z tą kieszonką z tyłu. Do tego z czystej ciekawości zainwestowałem w torebkę z wyposażeniem. Jak za tą cenę nawet fajna. Łatki już przetestowane i odziwo - nawet spełniają swoją funkcję. Torebka posiada nawet takie dwie gumki kompensacyjne w których można śmiało przewieść mini pompkę typu "beto". W środku torebki wszyta też siateczkowa kieszonka. Zastanawiam się jeszcze nad zakupem kamizelki i z Waszych opinii chyba się zdecyduję. Moją uwagę przykuł też ciekawy multitool. Co Wy o nim myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hps Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Multitoola sobie odpuść, syf mocny -> http://www.forumrowerowe.org/topic/109138-narzedzia-komplet-do-napraw-rowerowych-lidl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Multitool zly nie jest, za to jak ktos chce DOBRA torebke za 20zl + multitool to tylko brac... Dziewczyna sie z tym wozi. Jej zestaw jeszcze nie zawiodl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 hps nie chodzi mi o ten na scyzoryku bo takie mam dwa i dały rade ze wszystkim i jak do tej pory nic nie pękło anie nic się nie pourywało. W moim lidlu jest multitool takiego typu http://farm6.static.flickr.com/5061/5592826912_5cfa365588.jpg a w tamtym temacie się nawet wypowiedziałem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosz1996 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja dzis tez juz po zakupach kupilem kask, bo stwierdzilem ze jest fajny a w takiej cenie innego nie kupie, a bedzie i tak uzywany sporadycznie(maraton i wycieczki szkolne). Fajny byl tez polar, ale M-ka miala za krutkie rekawy szkoda bo na rower w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazz Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mierzyłem kask - na pewno jest wygodniejszy od tego za 49zł, ale nie wiem czy warto dokładać prawie drugie tyle. Raczej lepiej poczekać do kolejnej edycji tych tańszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krychood Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Zakupiłem spodenki mają dość fajne kieszonki, tylko szkoda że nie są na zasuwak, bo zawartość można zgubić po drodze. Mają też według mnie za szerokie nogawki. Byłem około 10 i jeszcze wszystko było w sporej ilości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Kamizelki radzę brać wg obwodu klatki piersiowej! Ja jestem wąski - 98 i wysoki - 190, wziąłem rozmiar S. M-ka była luźna jak dla mnie. Rękawiczki faktycznie wyglądaja troche bardziej solidnie od poprzednich ich wydań. Ogólnie raczej na plus wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Również polecam kamizelkę, jednak jak wspomniał Jakuben, warto przymierzyć bo rozmiarówka dość oryginalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.