Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sorcerer ja mam w domu zarówno ten kask za 59 zł ( z lampka jesli o tym mowisz) jak i ten za 89 (ale wersja przed liftem - zeszloroczna oferta za 79zł). Ten za 59 zł strasznie mnie uwiera i raz w nim byłem w okolicy wakacji wiec temp koło +20 i wentylacja słaba. W tym drugim jeżdże cały czas i bywa w nim gorąco ale jak jedziesz na otwartej przestrzeni słonce grzeje w czache i jest ponad 27stopni ;) w innych przypadkach nie narzekam na wentylacje.

Napisano

A macał ktos może rękawiczki te pełne z dzisiejszej oferty? Warto kupić bo w sumie te krótkie już mi się prują wiec może sobie wymienie.. Może ktoś powiedzieć coś o nich?

Napisano

No więc co do kasku :

zdjcie0239e.jpg

Zdjęcie może mało wyraźne - na naklejce widnieje SPEQ ######vo Racer. A więc Cratoni na bank.

Sorcerer, jeżdżę w pierwszym, drugi jedynie przymierzałem. Jest równie płytki jak C-Dialy (osoby z bardziej pociągłą twarzą mogą wyglądać jak grzybek :) ), ale lepiej przylega, nie opiera się punktowo (fakt, w marcowym głowa potrafi po kilkku godzinach boleć, mnie np. mocno uwiera tylne zapięcie, gdy je dociągnę na zjazdy), mniej uwiera w baniak (lepsze rozłożenie oparcia dzięki wkładce). Do tego posiada 7 otworów więcej, co widać z boku i tyłu głowy, także przewiew powinien mięc odczuwalnie większy. Zapięcie i pasek przy podbródku podobne. Nie podoba mi się za to wykończenie w okolicach potylicy, gdzie na wierzchu mamy głównie gołą pianke EPS.

Czy warto? Tutaj juz kwestia mocno indywidualna. Niewiele drożej można juz dostać markowe kaski, z wygodniejszym i lepszym systemem nośnym. Na pewno nie jest to oferta porównywalna do marcowej, gdzie mozna było brać kask nawet jako zapas, bo kosztował niewiele.

Co do reszty oferty - bieda w porównaniu z marcem. Głównie ciuchy, którymi nik się specjalnie nie interesował. Kasków 6, trochę maszynek, jakies niedobitki z poprzednich edycji typu "niezbędnik" do napraw czy torby podsiodłowe z narzedziami. Wszystkich towarów zauważalnie mniej, w marcu po dziadkowym szturmie więcej na stojakach zostawało. Mnie ucieszył brak zianteresowania bielizną, więc spokojnie sobie wybrałem drugi bezrekawnik, tym razem w drugim kolorze (pomaga przy praniu :)). Zupełnie zapomniałem o spodenkach i chyba jeszcze po nie wrócę. Rękawiczkie macałem, przymierzałem, szału nie robią, na spodzie skóra bez wentylacji, jedna malutka wstawka żelowa. Jak komuś brakuje rękawiczek na obecną pogodę, to może się zianteresować.

Napisano

Na wstępie witam wszystkich,

mam pytanie odnośnie lamki przedniej z kompletu z obecnej oferty. Czy do jej działania potrzebny jest dodatkowy zasilacz, czy też można wpakować do niej baterie? Kupiłem ją i nie widzę żadnego miejsca na baterie, a nie chcę na siłę rozwalać lampki.

Pozdrawiam.

Napisano

jakby ktoś szukał kasków w podobnej cenie to w sieci TK Maxxx są kaski (i nie tylko kaski) Briko po 79 zł - całkiem sporo, leżą już podobno o 2tygodni - w Krakowie widziałem je w CH M1 .

Napisano

Ja właśnie wróciłem z Lidla i udało mi się kupić koszulkę (175 cm wzrostu i M-ka pasuje idealnie). Niestety nie udało mi się kupić spodenek (zostały tylko XL i L a te są dla mnie za duże). Jestem bardzo zadowolony bo za taką cenę koszulka wygląda solidnie.

Napisano

a ja w moim lidlu byłem po 11

rzeczy jeszcze pełno leżało (są nawet koszulki z poprzedniej oferty! :o), więc można było na spokojnie poprzebierać. zainteresowanie rowerowymi artykułami jak zwykle niewielkie, tylko jeden dziadek spodenki oglądał

kupiłem koszulkę funkcyjną (rozmiar L) i spodenki z "wkładką" (rozmiar M), wszystko świetnie pasuje, koszulka dobrze wszędzie przylega, spodenki nie "wiszą", w pasie idealne zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne; mam 183cm wzrostu, ważę 79kg

koszulka rzeczywiście bardzo dobra, może jeszcze dzisiaj wypróbuję pod jakąś bluzą, spodenki wyglądają dość dobrze, z tym że te zielone nitki są dość dziwnym pomysłem (w czarnych spodenkach, niebieskie są fuj :D), na testy będę musiał poczekać

Napisano

Na wstępie witam wszystkich,

mam pytanie odnośnie lamki przedniej z kompletu z obecnej oferty. Czy do jej działania potrzebny jest dodatkowy zasilacz, czy też można wpakować do niej baterie? Kupiłem ją i nie widzę żadnego miejsca na baterie, a nie chcę na siłę rozwalać lampki.

Pozdrawiam.

Takie 3 duże rysunki w instrukcji obsługi. Ciekawe poco je malowano?

Napisano

Pytanie do tych co kupili spodenki lub się orientują: Czy te spodenki z dzisiejszej oferty to normalne obcisłe spodenki z wkładką jak były w marcu + wierzchnie które jakoś się tam przypina?

Napisano
A macał ktos może rękawiczki te pełne z dzisiejszej oferty? Warto kupić bo w sumie te krótkie już mi się prują wiec może sobie wymienie.. Może ktoś powiedzieć coś o nich?

macałam :laugh: ale wydają się "szmatkowate" na pewno nie są porównywalne do tych co były kiedyś tam poprzednio (też z długimi palcami), jeśli chodzi o ich domniemanie nieprzepuszczanie wiatru, to nie ma takiej opcji żeby nie przepuszczały w newralgicznych miejscach, w których przydałaby się ochronaprzeciwwietrzna jest siateczka. Spód rękawicy twardy, zero jakiejkolwiek pianki. Podsumowując uważam, że lepiej dopłacić te kilka złotych i kupić np. Polednika.

Napisano

Czy ktoś widział tą bluzę z polaru ? Ta czarno-niebieska wygląda całkiem ciekawie.

Ja dopiero po 15 odwiedzę Lidla i zastanawiam się, czy cokolwiek ciekawego jeszcze zostanie...

Napisano

polary wyglądały całkiem nieźle, a w lidlu (przynajmniej u mnie) nie ma dzisiaj walki między klientami, więc do 15 pewnie jeszcze sporo zostanie :)

Napisano

Jest jako oferta "spacerowa" - Trekking

LIDL Polska - lidl.pl

Muszę sobie taką sprawić, jako warstwę pod kurtkę, bo dzisiaj okropnie zmarzłem w drodze do pracy :/ Cena przystępna, zobaczymy na miejscu, jak to będzie wyglądało.

Dzięki :thumbsup:

Napisano

Macie tutaj troche fotek kasku ;)

Chciałem zrobić więcej rzeczy ale pier...y ochroniarz się ciągle kręcił i jakbym był jakimś złodziejem z bratem <_< jeszcze mało ludzi było o około 8:30 byliśmy i się przyczepił że nie wolno zdjęć robić w sklepie...

dsc00163xp.th.jpgdsc00162tr.th.jpgdsc00161ag.th.jpgdsc00160xz.th.jpgdsc00159w.th.jpgdsc00158im.th.jpgdsc00157ob.th.jpgdsc00156bi.th.jpgdsc00155pi.th.jpgdsc00154oi.th.jpgdsc00153sf.th.jpgdsc00152qj.th.jpgdsc00149tu.th.jpgdsc00148ho.th.jpgdsc00142ew.th.jpg

Co do różnych rzeczy:

Ta mała lampka za 20zł do czapki to na baterie zegarkowe to nie kupiłem.

Rękawiczki za 30zł jakieś takie nie bardzo, lepiej dołożyć troche kasy i kupić coś porządnego.

Ten drugi kolor kasku mi nie pasował i jeszcze taki błyszczący. Kaski to musiałem każdy dokładnie oglądać bo a to pianka za daleko wylana, albo dziura gdzieś albo wgniecenie, a ludzi to bardzo mało było, przeważnie starsi to nawet nie grzebali przy tym. Kask myślę że mi dobrze leży na głowie mam chyba 59cm obwodu. Brat mówi że ten ma lepsze wkladki od poprzedniego kasku który kupił w Lidlu z lampka za około 50zł i w sumie by wolał teraz ten co kupiłem. Jeszcze na rowerze nie sprawdzałem to nie mogę powiedzieć jak się spisuje. Szkoda może że ta siatka od owadów jest odrazu w samej wkładce to owady i tak na siatce bedą przylegały potem do włosów na głowie. Brat we wcześniejszym z lampką kasku ma tą siatkę prawie na wlocie powietrza że od głowy jest z 1-2 cm i to moim zdaniem lepsze w tamtym starym kasku. Ogólnie szaleństwa nie ma, jest raczej przyzwoicie, jeśli zostanie uszkodzony to nawet nie będzie szkoda wyrzucić :) aczkolwiek mam nadzieje że nie będzie już w moim wykonaniu gleby z uderzeniem głową jak niedawno :mellow: dobrze że chociaż czapke miałem na głowie bo nie wiem co to by było...

Koszulki funkcyjne to otwierałem chyba L i XL i nie wiedziałem co wybrać na moje 174cm i lekki brzuszek :P Jak myślicie jaka na mnie by była dobra ??? :rolleyes:

Napisano

Czarna dość ciekawa szkoda, że niebieskie wykończenie. Mówicie, że na rower się nada? Nie wygląda jak typowy polar na zdjęciach, nawet mam wrażenie, że zwężane rękawy.

Napisano

ajj miniatury nie działają a nie moge edytować postu :/

Macie jeszcze raz, powinno być ok

dsc00142ew.th.jpg dsc00163xp.th.jpg dsc00162tr.th.jpg dsc00161ag.th.jpg dsc00160xz.th.jpg dsc00159w.th.jpg dsc00158im.th.jpg dsc00157ob.th.jpg dsc00156bi.th.jpg dsc00155pi.th.jpg dsc00154oi.th.jpg dsc00153sf.th.jpg dsc00152qj.th.jpg dsc00149tu.th.jpg dsc00148ho.th.jpg

dsc00152l.th.jpg

to pewnie koszulka funkcyjna dla moich 174cm to M lub L hmm... tylko którą ewentualnie wziąć...

Napisano

Czarna dość ciekawa szkoda, że niebieskie wykończenie. Mówicie, że na rower się nada? Nie wygląda jak typowy polar na zdjęciach, nawet mam wrażenie, że zwężane rękawy.

Właśnie niebieskie wykończenie daje fajny efekt.

Polar jest przewiewny, więc jako pierwsza warstwa się nie nada, jedynie jako 2, pod kurtkę, jako dodatkowa :)

Napisano

dymcio111 te rzeczy są jakieś przydużawe w stosunku do rozmiaru, ja bym na Twoim miejscu brała M

Co do kasku, ten za 80 wydaje się lepszy, zarówno pod względem jakości, jak i wygody (oczywiście w moim subiektywnym odczuciu), porównaniu do tego co był za 50 zeta

Napisano

Ja mam 175 cm, i koszulka "M" jest na mnie troche za luźna, a co najważniejsze to nie należe to szczuplutkich. Ta ich romiarówka jest strasznie zaniżona. Szkoda, że nie ma "S", ale z drugiej storny taka luźna koszulka też nie jest zła na rower;) także ktoś planuje kupić, a nie wie jaki rozmiar to napenwo jedne mniejszy od rozmiaru waszych standardowych koszulek i najlepiej wyciągnąć z opakowania i przyłożyć do ciała w celu sprawdzenia jak to wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...