Peterp079 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Taa... A to tylko pokazuje jak zielone masz pojęcie na temat sensownych lampek rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tamta lampka to zabytek. Ale wolę mieć działo na kierownicy niż wydać 6 razy więcej i się podniecać że jest 4 cm krótsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja wydałem nawet 5 razy więcej a jest dokładnie o 4cm dłuższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Edit: Sorki pomyłka. Aż zmierzyłem i jest dokładnie taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverhood Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A ja napiszę - trochę na przekór - że od 12.04.12. będzie troszkę gratów w Biedronce: lampki, zapięcie i okulary. Te ostatnie za 30 zł z 5 wymiennymi szkłami z poliwęglanu i z filtrem,. Na stronie Biedronki jeszcze nic nie ma ale mam dzisiejszą gazetkę i tam to wyczytałem. Nadal nic nie ma na stronie biedronki. Czy możesz przybliżyć temat tych lampek z biedronki np. zdjęcie tej ulotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 a i co do biedronkowych przedmiotów czy opłaca się kupić te okulary czy to totalny badziew ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Tego chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja kupiłem w zeszłym roku w Biedronce 2 koszulki rowerowe i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Są trochę luźniejsze niż te z Lidla ale bardzo dobrze zrobione, nic się nie pruje, prane na przemian praktycznie codziennie i zero jakichkolwiek usterek. W tym roku jak będą na pewno dokupię jeszcze ze dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 co prawda to prawda koszulki były znakomite jak za swoją cenę , ale jednak interesują mnie te okulary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Od 10.04 rower i trekking: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-03DC881D-A8601E3F/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=25829 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resiu Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Od 10.04 rower i trekking: LIDL Polska - lidl.pl co sądzicie o koszulkach funkcyjnych z tej oferty? były już takie kiedyś? kupił ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 co sądzicie o koszulkach funkcyjnych z tej oferty? były już takie kiedyś? kupił ktoś? szczyt lenistwa. Te koszulki były już ileś razy opisywane (chwalone) choćby na poprzednich stronach tego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 KIJOWE INFO NIE JEST ZLE. Na stronie biedronki zero informacji na temat w/w i ewentualnym rozpoczeciu. Wiec moze kolega zdradzi troche informacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ekous Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 te rzeczy są i mogę potwierdzić, bo sam się czaję na pokrowiec. w razie co, w poznaniu mogę kupić okulary i za drobny drobiazg odsprzedac okulary bez pokrowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverhood Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Czyli lampki z biedronki są na poziomie błyskotek pozycyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 KIJOWE INFO NIE JEST ZLE. Niespecjalnie rozumiem co chcesz przez to powiedzieć. Wiem tylko tyle ile można wyczytać z tej ulotki, o którą z resztą ktoś wyżej prosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Lampkę na tył taką samą za 7 zł kupiłem w praktikerze(czyli komplet 14 zł może być)pompka za 10 w decathlonie prawie(czyni wielką różnicę)taka sama.Ale że za okulary dałem dwie i pół stówki a tu za 3 dychy no to mnie szlag trafia.Myslicie że po co robią takie rzeczy?wolimy piwo za 1,5 zł czy za 5 zł?.NIe jest to totalna tandeta być może,ale coś w tym musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Marketing. Niestety - kupując cokolwiek płacimy nie tyle, ile kosztowało wyprodukowanie tego towaru + transport + marża sklepu, tylko tyle ile zażyczy sobie producent. Czy surowiec/materiał i technologia produkcji przerzutki tylnej Shimano XT jest 5x droższa od surowca/materiału potrzebnego do wyprodukowania przerzutki Shimano Tourney? (koszty transportu/pakowania/marże pomińmy). Nie! XT będzie droższy w produkcji, ale mysle ze różnice będą kilkunastoprocentowe. Reszta to marketing - po prostu wmówiono nam, że warto zapłacić 5x więcej za XT, bo: lżejszy/bardziej precyzyjny/szybszy/wygodniejszy/itd. I ludzie płacą. Oczywiście nie mówię, że lepiej kupić Tourneya i się wkurzać ;] Mówię, że te dwie przerzutki pod względem wartości materialnej różnią się nieznacznie - informacja o większej wartości w złotówkach jest tylko w naszej psychice. Inne przykłady: Ubrania - dla przykładu spodnie dresowe. Wyprodukowanie jednej sztuki w Chinach kosztuje pewnie nie wiecej niż 2$. Dojdzie transport i prowizje pośredników - niech będzie 3$ za sztukę. Jedne docierają na bazar gdzieś w małym mieście i są sprzedawane za 25 zł/szt. Te ze metką "Adidas" trafiają do sklepu w galerii i "cudownie" nabierają wartości - 179zł/szt. Być może ich jakość jest lepsza od tych z bazaru, ale koszt produkcji - porównywalny. I tak jest praktycznie ze wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 akurat niedaleko mnie są 2 biedronki, jedna taka większa i do niej często chyba zwożą nie sprzedane produkty, bo często są obniżki po tych różnych promocjach z ulotek i takim sposobem moja mama wyczaiła w tamtym roku te koszulki rowerowe co były niebieskie, czerwone i chyba żółte i do tego te shorty z pampersem czarne i szare, pierwszy raz nie bardzo było w czym wybierać, ale następnym razem jak zaszliśmy to były koszulki i shorty po o ile dobrze pamiętam 5zł za sztuke obkupiliśmy się ja i moi 2 bracia. Gdzieś z 15 koszulek jak nie więcej i podobnie gaci kupiliśmy No za 5zł to niech nawet sie rozleci ta koszulka po 1 sezonie, a co to jest 5zł za ciuch na rower a takie w miare dobre te koszulki, ściągacz z tyłu przy dupie i dłuższa koszulka w tamtym miejscu się przydaje bo nie podwiewa wiatr w górę Muszę do Lidla wpaść 10-tego i sprawdzić jakie te kaski będą może kupię hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resiu Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 szczyt lenistwa. Te koszulki były już ileś razy opisywane (chwalone) choćby na poprzednich stronach tego wątku. dzięki, nie byłem tylko na 100% pewien czy są to te same, a na forum nie szukałem, bo znałem ten temat i myślałem że pytanie tutaj będzie dobrym rozwiązaniem w sumie to mam koszulkę z poprzedniej lidlowej oferty, a ona jest dość cienka (wydaje mi się, że dobra na temperatury powyżej 25 stopni) dlatego myślałem o czymś pod spód niewysokiej cenie. chociaż z drugiej strony teraz będzie też kamizelka, a to też chyba nie byłoby złe połączenie. z aktualnej oferty zastanawiają mnie te odblaski na koła- zdjęcie niewiele mówi, więc trzeba będzie "pomacać" w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thened Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 dzięki, nie byłem tylko na 100% pewien czy są to te same, a na forum nie szukałem, bo znałem ten temat i myślałem że pytanie tutaj będzie dobrym rozwiązaniem w sumie to mam koszulkę z poprzedniej lidlowej oferty, a ona jest dość cienka (wydaje mi się, że dobra na temperatury powyżej 25 stopni) dlatego myślałem o czymś pod spód niewysokiej cenie. chociaż z drugiej strony teraz będzie też kamizelka, a to też chyba nie byłoby złe połączenie. z aktualnej oferty zastanawiają mnie te odblaski na koła- zdjęcie niewiele mówi, więc trzeba będzie "pomacać" w sklepie kamizelka raczej nie wygląda na zbyt ciepłą - widziałem tylko w gazetce, ale raczej wygląda naprzeciwwiatrową.Ten bezrękawnik to coś jak bielizna termo - więc jeśli chcesz żeby Cię ogrzewało jak jest +5 na dworze to nie do końca tędy droga Ten bezrękawnik ma odprowadzać pot z ciała i z założenia jest np. przewiewny (więc odpada ochrona przed wiatrem). Jeśli szukasz czegoś "na chłodniejsze dni" to może lepszym rozwiązaniem będzie zakup bluzy rowerowej z długim rękawem lub nawet kurtki (ewentualnie w poprzedniej ofercie były takie rękawki na przedramiona)? Z mojego doświadczenia (kupuję "po kawałku" od 3 lat metodą prób i błędów) wynika, że jako punkt wyjścia najlepiej zastosować warunki atmosferyczne, w których planujemy w ciuchach jeździć (temperatura+wiatr+opady). Nie kupisz jednego uniwersalnego ciucha na temperatury w przedziale 0-30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resiu Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 kamizelka raczej nie wygląda na zbyt ciepłą - widziałem tylko w gazetce, ale raczej wygląda naprzeciwwiatrową. Ten bezrękawnik to coś jak bielizna termo - więc jeśli chcesz żeby Cię ogrzewało jak jest +5 na dworze to nie do końca tędy droga Ten bezrękawnik ma odprowadzać pot z ciała i z założenia jest np. przewiewny (więc odpada ochrona przed wiatrem). Jeśli szukasz czegoś "na chłodniejsze dni" to może lepszym rozwiązaniem będzie zakup bluzy rowerowej z długim rękawem lub nawet kurtki (ewentualnie w poprzedniej ofercie były takie rękawki na przedramiona)? Z mojego doświadczenia (kupuję "po kawałku" od 3 lat metodą prób i błędów) wynika, że jako punkt wyjścia najlepiej zastosować warunki atmosferyczne, w których planujemy w ciuchach jeździć (temperatura+wiatr+opady). Nie kupisz jednego uniwersalnego ciucha na temperatury w przedziale 0-30 dzięki za pomoc dobra, chyba zrezygnuję z kamizelki na rzecz koszulki, przyda się bardziej, nie tylko na rower ale też na jakieś wędrówki po górach itp. w sumie mam jakąś kurtkę "rowerową"- przeciwdeszczowa, niestety niezbyt oddychająca, ale kierowałem się niską ceną i wielkością i wagą po spakowaniu; spróbuję takiego połączenia jak rękawki (tak, były) nie będą wystarczające a jak uda mi się od rodziców jakąś kasę wyciągnąć to wezmę też spodenki z wkładką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 proponowałbym zapoznać się z regulaminem forum pkt 2i - z racji Świąt nie punktujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikuas Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 ja zakupiłem przy okazji jakiejś oferty taką bielizne jak ta teraz w ofercie rowerowej - bezrękawnik. Jak dla mnie to on jest za ciepły. Odprowadza pot całkiem nieźle, rozmiar XL jest ze tak powiem odpowiednikiem L'ki. Przy moich 190cm wzrostu i 112 klatka to jest on taki na styk i ktoś o większych wymiarach będzie narzekał, że go za bardzo ściska. Kask też wygląda bardzo podobnie jeśi nie identycznie do tego z zeszłorocznej promocji majowej jeśli dobrze pamiętam, z tym, że ten ma siatke w otworach wentylacyjnych. Mam akurat ten kask z zeszłego roku i musze powiedzieć, że spisuje się dobrze, wentylacja ok, i dzieki wymiennym gąbkom jest dosyć wygodny. W kolejnej promocji był taki z lampką z tyłu i już był zbyt twardy bo brakowało gąbek zarowno tych w kasku jak i dodatkowych. Ja chyba się wybiore po szorty bo przydałyby się takie jedne luźniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.