Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Te z lampką były megawygodne, wszystkie następne wydawały mi się takie jakieś "plastikowe". Nie wiem jak to ładnie opisać ale podejrzewam, że wiecie o co mi chodzi :)

Co do sprzętu w owadzie - pewnie będzie tak jak w Lidlu, opiszą że antifogi itd a okulary o tym nie słyszały :)

Może nowy dział założymy?

@dymnio111

To są dokładnie te same kaski co w drugim rzucie z przed roku, ale wtedy były chyba za 50 albo 70 już nie pamiętam. Tak czy inaczej są to kaski firmy produkowane przez firmę Cratoni. Są lekkie i sprawują się bardzo dobrze.

testowałeś ? przy zakupie kasków rowerowych oczywiście że trzeba się kierować wagą bo nie może być upierdliwie ciężki, musi być wygodny żeby szlag nie trafił przy dłuższej podróży.

'sprawują się bardzo dobrze' - przez sprawowanie się kasku rozumiem dobrą ochronę w razie upadku. testował to ktoś ? są gdzieś dostępne jakieś wyniki crash testów kasków ? tylko na takiej podstawie i ew. doświadczeń własnych można powiedzieć że 'kask sprawuje się dobrze'.

ps. w chwili obecnej wygląda na to że są mniej lub bardziej wygodne, lekkie i lanserskie kaski.

apropo kasków, trzeba wziąć pod uwagę ,że każdy ma inna głowę. Wygoda to sprawa względna. Ja mierząc różne kaski dostępne w krk trafiłem na jeden model pasujący....liczy sie też wentylacja.

Kiedyś się zagotowałem w starej skorupce, to wąż z kieszeni ustąpił.....

testowałeś ? przy zakupie kasków rowerowych oczywiście że trzeba się kierować wagą bo nie może być upierdliwie ciężki, musi być wygodny żeby szlag nie trafił przy dłuższej podróży.

'sprawują się bardzo dobrze' - przez sprawowanie się kasku rozumiem dobrą ochronę w razie upadku. testował to ktoś ? są gdzieś dostępne jakieś wyniki crash testów kasków ? tylko na takiej podstawie i ew. doświadczeń własnych można powiedzieć że 'kask sprawuje się dobrze'.

ps. w chwili obecnej wygląda na to że są mniej lub bardziej wygodne, lekkie i lanserskie kaski.

Oczywiście, że nie testowałem upadku w nim bo wtedy byłby do wyrzucenia. Nie widziałem jeszcze crashtestów do kasków rowerowych ale ciekaw jestem jak ty dokonujesz zakupu takiego produktu. Można oczywiscie sugerować się tym, że droższy kask będzie mieć lepsze technologie i ladować niebagatelne kwoty, ale tak naprawdę budowa większości jest podobna.. (chociaż nie mówią, że wszsytkie kaski są takie same i tak samo chronią, żeby nie było!). Sugeruję się więc tym, że kask ten produkowany przez znanego i dobrego producenta. Dobrze się sprawuje, oznacza to że jest dobrze wykonany. Nie lata na głowie, regulacja działa dobrze, materiały są przyejmne, generalnie nie ma zastrzeżeń do niczego.

Ale już tym, co napisałeś, że kaski za 50 zł to lanserskie kaski to już przebiłeś wszystko. Pozwól, że zacytuję:

Osoba, która przez swój wygląd potrafi przyciągnąć uwagę innych. Lanser nie zawsze jest odbierany pozytywnie przez otoczenie (wtedy nazywany jest raczej pozerem). Prawdziwy lanser jest osobą nietuzinkową, lubiącą znajdować się w centrum zainteresowania. Istnieje bardzo dużo rodzajów i miejsc do lansu jednak nie każdy może być lanserem (zależy to raczej od charakteru i pieniędzy), bo nie można lansować się kiepskimi ciuchami albo podróbami markowych sprzętów.

źródło: http://www.miejski.pl/slowo-Lanser

Nie wiem w jaki sposób uważasz, że noszenie kasku z Lidla jest takim wyróznianiem się z tłumu i zwracaniem na siebie uwagi.

Dobrze się sprawuje, oznacza to że jest dobrze wykonany

http://pl.wiktionary.../sprawowa%C4%87 znaczenia:

czasownik przechodni (1.1) wypełniać obowiązki, pełnić funkcję[1]

-->

kask rowerowy pełni funkcję za wikipedią ->

Kask rowerowy – rodzaj kasku, ochronnego nakrycia głowy, używanego podczas jazdy na rowerze, zarówno rekreacyjnej jak i sportowej, celem zmniejszenia ryzyka uszkodzeń czaszki w razie wypadku. W przypadku kasków do jazdy szybkiej służy również do poprawy aerodynamiki sylwetki kolarza.

Ale już tym, co napisałeś, że kaski za 50 zł to lanserskie kaski to już przebiłeś wszystko.

nie napisałem nic takiego że kaski za 50pln czy z lidla są lanserskie. uważam że taki obecnie panuje podział kasków. za te prawdziwie lanserskie płaci się dużo więcej niż 50pln i na pewno nie są to kaski z lidla choćby Cratoni pod przykrywką.

osobiście z lidlowej oferty cenię sobie ubrania które teraz w okresie raczej niesprzyjającym pedałowaniu na świeżym powietrzu testuję i używam w czasie zajęć 'spinningowych'.

@piotrek87 - te które teraz wchodzą nie są od Cratoni, bynajmniej nigdzie takiej opinii nie spotkałem. Te które były, te za 50 zł są.

http://fanlidla.pl/g...a,rower,z,Lidla

To jest ten sam co teraz ma być?

Wiem, że były jeszcze inne kaski miałby fajna okleine carbonową :)

Dear Lord.

Na poprzedniej stronie masz zdjęcia i link do kasku który ma być teraz.

Ten od Ciebie był w poprzednim Lidlu.

ja moge powiedzieć, że jak ktoś chce to moge mu kupić w poznaniu spodenki z wkładką, za ~38zl są ale tylko rozmiary L, to są z poprzedniej gazetki, więc nie wiem czy są ok czy nie. do tego są jeszcze [chyba eLki] bielizna funkcyjna z dł rękawem ale to niby na motocykl jest - w razie co mogę sprawdzić. Tylko prosiłbym o danie znać do wieczora, bo jutro rano wracam do domu.

Ktos ma pewność, że kaski z nadchodzącej gazetki są Cratoni?

Tak trochę na logikę - jeśli jedna niemiecka firma (Lidl) ma umowę z druga niemiecką firmą (Cratoni) i zamawia od nich przynajmniej 250 000 kasków na coroczny marcowy rzut, to po jaką cholerę mieliby szukać kolejnego kontrahenta na produkcję drugiego kasku? Nikomu z nich się to nie opłaca.

Tu możecie poczytaj wrażenia o tych z zeszłego roku. Miłej lektury :)

http://www.forumrowerowe.org/topic/65361-lidl-oferta-rowerowa/page__st__860

raczej się przejadę do tego Lidla i zobacze czy ok te kaski i czy w ogóle będzie mi pasował jakiś wizualnie i na głowie :D

a ktoś może kiedyś widział w Lidlach i się może orientuje na jakie baterie jest ta lampka ???

LIDL Polska - lidl.pl

PL_57347_05_s.jpg

bo może też bym sobie kupił, na ryby może by była dobra hmm...

Zeszłoroczne szorty były całkiem fajne, niestety raczej do jazdy rekreacyjnej. Wielu użytkownikom, w tym niestety i mi, nie wytrzymał materiał i się na szwach rozeszły po 50km. Dziewczynie i teściowi trzymają do dziś i są bardzo zadowoleni.

Co do kasków. Zeszłoroczny marcowy ma oznaczenie ######vo Biker Professional, tegoroczny SP-33. O tym, że jest to ten sam model po faceliftingu, można wywnioskować z tej instrukcji SPEQa/Cratoni :)

http://www.speq.de/s...GA_SP-33_DE.pdf

O kwietniowym kasku infromacji w necie tyle co kot napłakał, widać przez swoją cenę nie zrobił już furory podobnej do C-Daily. Kluczowe jest rozszyfrowanie danych z naklejki po lewej stronie :

2_1492625748_201104271133.jpg

Dla porównania model tegoroczny

PL_71068_07_v.jpg

Widok od tyłu

2_1417338443_201104271138.jpg

PL_71068_05_v.jpg

Poza mały liftingiem kolorystycznym, cała reszta identyczna jak rok temu. Jeśli jest to SPEQ/Cratoni, to powinien mieć oznaczenie ######vo Race, tylko ten model ma podobne zapięcie :

http://www.speq.de/s..._GA_Race_DE.pdf

tu jest wycinek z gazetki:

cree-lidl.jpg

A tak naprawdę wszystko się rozbija o typ diody i jakość chłodzenia.

A ja skusiłem sie na tę latarkę. Świeci o wiele lepiej niż lampka Cateye z żarówką halogenową jaką mam. Zasilana jest 3xAAA. Szkoda że nie ma strobo i światło jest bardzo zimne ale czego wymagać za taką cenę :) No i jeszcze trzeba mieć uchwyt na kierownicę. Ale chyba się cieszą sporym powodzeniem bo wczoraj przed 16-tą zostały tylko 3 sztuki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...