Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w tej cenie jaki bedzie w Lidlu znajdzie sie lepszy kask?

Niby 9 dyszek już nie jest tak super tanio ale patrząc na ilość kanałów wentylacyjnych i jakość wykonania co najmniej taką jak te wcześniejsze to bym sobie nie zawracał głowy szukaniem niczego innego tylko brał ten lidlowski właśnie.

i jakość wykonania co najmniej taką jak te wcześniejsze

no właśnie tylko czy ta jakość jest faktycznie taka jak choćby w zeszłym roku? Moim zdaniem nie. Tegoroczny pierwszy rzut, pokazał, że te kaski mają nie równo wykończony plastik, kiepsko wykończony styropian. Jak na moje oko są też płytsze i mniej wygodne (przymierzałam z ciekawości). Jeśli w tym rzucie będą podobnej jakości tylko droższy (bo nazwa się zmieniła i ilość dziurek - to kiepsko). Na wyprzedaży końcowo sezonowej (październik/listopad) bez problemu będzie można zakupić dużo lepiej wykończony kask, w bardzo podobnej cenie.

W ogóle moim zdaniem z roku na rok cała oferta lidlowa traci na jakości niestety (takie jest moje odczucie)

Ten kask co będzie w Lidlu to jest dokładnie ten sam kask co był w zeszłym roku jakoś chyba w sierpniu... przejechałem z nim ok 2000 km . Moim zdaniem za te pieniądze rewelacja. Świetne wykonanie , wentylacja bardzo dobra, w zestawie jest kpl. wymiennych wkładek wewnętrznych. Jedyny minus po 2000km to odkleił się materiał z jednej z gąbek ( trochę kleju i już ok). Polecam. Żonie kupiłem również taki sam tyle , że biały-matowy i też jest bardzo zadowolona.

wygląd ten sam, tylko skąd ta pewność, że ta sama jakość wykonania? (te co były teraz osobiście mnie negatywnie zaskoczyły, chociaż owszem za 50zł się może opłacało - i to też pod warunkiem, że pasował na głowę i był dla kogoś wygodny)

A te kamizelki z nadchodzącej oferty ktoś kojarzy? Były już wcześniej? Warto za taką cenę?

Wyglądają dość dobrze, wydaje mi się że były kiedyś podobne. Za taka cenę na pewno warto. Zadaj sobie tylko pytanie ile bedziesz takiej kamizelki używał?

Ja na tą kamizelkę poluję od tamtego roku. Szukałem czegoś podobnego w rozsądnej cenie ale nie znalazłem. Jeżdżę po górach i często potrzebuję czegoś na wierzch a w długim rękawie jest za ciepło.

A mi zawsze zimno jest tak samow ręce jak i klatkę i plecy. Choc kamizelka wygląda naprawdę dobrze chyba się nie skuszę.

W ostatniej ofercie rowerowej kupiłem rękawiczki, jak wiadomo są one doś badziewne ale byłem w potrzebie. Myślicie, że jak pójdę 10 kwietnie z "reklamacją" to rozpatrzą ją na miejscu i będe mógł dopłacic i wziąć te pełne co będą?

Kiedyś mi się popruły rok temu to odrazu wymienili na kolejne ale takie same.

Ma ktoś doświadczenia z takmi wymianami z dopłatą?

A czy ma ktoś doświadczenie z tymi rękawiczkami długimi które będą teraz w Lidlu? Musiały już na jakieś poprzedniej edycji być w Lidlach bo widziałem je kiedyś na allegro, jak szajs to się nawet nie będę pchał bo za drugie tyle mam chwalone Fly F-16. Szkoda że nie ma teraz spodenek długich, wyciął bym nawet z nich wkładkę i używał do jazdy na uczelnię, zero problemów z włażeniem w łańcuch, ale koszulkę może warto wziąć poniżej 30złotych.

O proszę, bielizna termo powraca, bardzo mnie ten fakt cieszy. Kolejne kilka wypadów w bezrekawniku zaliczone i sprawuje się bez zarzutu. W komplecie bezrękawnik, poliestrowa bluza docieplająca i bluza rowerowa przejechałem rajd nocny w dosyć skrajnych warunkach. W okolicach 0 bardzo komfortowo, po dołożeniu słabo oddychającej przeciwdeszczówki niewiele się zmieniło, dojechałem do bazy raczej suchy. Aż sam byłem tym zdziwiony lekko. W bazie zauważyłem, że sporo piechurów w tym bezrekawniku zasuwa i kilka bardzo dobrych opinii usłyszałem.

Odnośnie maszynki - to nie jest narzędzie do czyszczenia łańcucha ze smaru, od tego jest "szejker" i sprawdzi się lepiej. Natomiast świetnie radzi sobie z wszelkiej maści błotem, piaskiem i innym syfem. W ten weekend strasznie styrałem rower, przywiozłem do domu w takim stanie, jakby błotną kąpiel zaliczył. O dziwo płyn plus ciepła woda i łańcuch był jak nowy, trochę dosmarowałem i obyło się bez ściagania i związanych z tym ceregieli. Druga sprawa - jeśli nie masz czasu na pełne czyszczenie, np. podczas etapówki, to taka maszynka bywa zbawieniem.

no właśnie tylko czy ta jakość jest faktycznie taka jak choćby w zeszłym roku? Moim zdaniem nie. Tegoroczny pierwszy rzut, pokazał, że te kaski mają nie równo wykończony plastik, kiepsko wykończony styropian.

Może trafiłeś jakiś gorszy egzemplarz? Mam możliwośc porównania tegorocznego kasku z 3 modelami z zeszłego roku i jakościowo nie różni ich nic. Poza drobną zmianą przednich otworów i dodania światełka na tyle, jest to dalej ten sam kask, wnętrza są identyczne. O zeszłorocznym kwietniowym kasku krążyły pozytywne opinie, więc i tegoroczny powinien być na podobnym poziomie.

Jeszcze w ofercie Tchibo są kaski za tą samą kaskę :)

Tylko to są te same kaski, co w rzucie marcowym, za inny kolor płacisz 2x więcej.

Prawie w ogóle nie oddychają, wkładka nie trzyma się tam gdzie powinna. Zeszłoroczne pieluchomajty z czarną wkładką są o niebo lepsze.

Jestem prawie pewien, że kupiłeś za duże. Takie spodenki, aby spełniały swoja funkcję, muszą bardzo ściśle przylegać do ciała. W przeciwnym wypadku odparzysz i zatrzesz sobie tyłek.

Ma ktoś doświadczenia z takmi wymianami z dopłatą?

Nie ma wymian z dopłatą. Składasz reklamację i przewaznie dostajesz kasę do ręki. Co z nią zrobisz, Twoja sprawa. Jeśli mają jakieś rękawiczki na głównym magazynie, możliwe że będę chcieli Ci je wymienić na nowe.

Lidlowskie ciuchy są nie najgorsze - fajnie wyglądają, ale ja już się wyleczyłem z nich. Kupiłem kiedyś czapkę - okazała się bardzo plastikowa. A rękawiczki na narty nie nadają się do sportu. Po kilku zjazdach miałem mokre dłonie od potu. Nigdy w innych rękawiczkach tak nie miałem.

@szych widze ze jestes obeznany wiec moze mi odpowiesz. Jak sadzisz, czy widoczne na ofercie kwietniowej szorty beda sie nadawac do zalozenia na boxerki termiczne ? Glownie chodzi mi o wygode podczas jazdy a nie o termike wkladki itd. Zaznaczam ze wiem ze nie powinno scie zakladac nic pod spod, ale jesli.

Jak rozumiem z opisu, te szorty mają w komplecie wewnętrzne, wpinane spodenki [bokserki] z pampersem. W tej sytuacji z powodzeniem możesz założyć inne [swoje] gacie termiczne, a na to owe szorty (oczywiście bez oryginalnych spodenek, bo to bez sensu).

no wlasnie caly szkopul w tym ze ja chcialem zalozyc boxerki termiczne jeszcze pod ta wkladke w tych spodenkach. Inaczej nie chcialbym kupic szortow z pampersem. Przeciez te wenwetrzne boxerki nie sa chyba az tak ciasne. I powtarzam - zalezy mi tylko na wygodzie jazdy - nie na wlasciwosciach oddychajaco-termicznych pampersa

rozumiem, że te spodenki rowerowe co maja dwa kolory są spoko i mają wkładkę. a czy te funkcyjne tez maja wkładke i można jeżdzić tylko w nich czy trzeba coś na wierzch ubrać?

na te funkcyjne zakładam spodenki bez wkładki, jakos tak dziko w nich samych (to taka bardziej bielizna)

I co myślicie nad tymi kaskami co mają być ??? Warto kupić ???

Poprzednio były te tańsze, chyba coś takiego jak mój brat wcześniej sobie kupił z tą lampką z tyłu, to kask nie powiem, całkiem porządny jak za ponad 50zł. Niedawno były znowu ale nie miałem kasy zabardzo i tak myślałem czy może następnym razem się wybrać, tylko niewiem czy jakieś dobre te kaski ? a już droższe...

LIDL Polska - lidl.pl

PL_71068_01_v.jpgPL_71068_02_v.jpg

PL_71068_05_v.jpgPL_71068_07_v.jpgPL_71068_10_v.jpg

Warto kupić ??? :rolleyes:

A ja napiszę - trochę na przekór - że od 12.04.12. będzie troszkę gratów w Biedronce: lampki, zapięcie i okulary. Te ostatnie za 30 zł z 5 wymiennymi szkłami z poliwęglanu i z filtrem,. Na stronie Biedronki jeszcze nic nie ma ale mam dzisiejszą gazetkę i tam to wyczytałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...