Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę a orientujecie się może, czy są u Was jeszcze spodenki damskie z wkładką w rozmiarze XS? Sprawdzałem nawet w kilku miastach i nigdzie nie mają już takiego rozmiaru.. Kobieta w potrzebie :)

Hmm, coś widziałem xs ale głowy nie dam czy to były spodenki czy koszulka. Mogę się rozejrzeć jeśli to nadal aktualne

Kurczę a orientujecie się może, czy są u Was jeszcze spodenki damskie z wkładką w rozmiarze XS? Sprawdzałem nawet w kilku miastach i nigdzie nie mają już takiego rozmiaru.. Kobieta w potrzebie :)

3 dni temu w Szczecinku były :) Przejeżdżałem i skorzystałem z okazji, zeby dokupić kask dziewczynie, gdyz zdecydowała się w tym roku startować w rajdach. Po dokładnym obmacaniu wychodzi, że to w 99% ta sama konstrukcja co zesżłoroczne, na bank Cratoni. Zmienili tylko przednie otwory (teraz środkowy jest większy, za to boczne lekko zmniejszone) oraz dodali lampkę z tyłu. System nośny i wkładki bez zmian, zmylił mnie kolor wczesniej.

Co do koszulek termo, żałuję bardzo, że nie kupiłem 2 kompletów bezrekawników. Sprawdza się naprawdę nieźle i w tej cenie nawet jak się zeszmaci po roku, to wg. mnie będzie warto. Mam za sobą nocny rajd piszy, dzienny rowerowy, kilka mniejszych wypadów wieczorem. Jak na razie bez zastrzeżeń, tam gdzie ma docieplić, dociepla. Tam gdzie ma wentylować, wentyluje. Idealnie się sprawdza jako podkład pod lżejszą bluzę rowerową lub drugą wartswę docieplającą (dotyczy mniej potliwych sportów). Jedynie jak przygrzało słońce, to krzyż był bardziej wilgotny, ale to zasługa dodatkowych kieszonek na bluzie i poduszek plecaka, które razem lekko zaburzyly cyrkulację powietrza. Dla mnie świetną opcją jest grubsza warstwa nad tyłkiem. Nawet jak mocniej mi w plecy przywiało (a tył bluzy jest mocno przewiewny), nie miałem potem nieprzyjemnosci po powrocie. Jakby ktoś wypatrzył jeszcze te bezrękawniki, to proszę o informację.

Mam pytanie o te okularki najnowsze... dobrze się sprawują? łatwo się czyści?

One mają polaryzację? :>

Dopłacając do tych powiedzmy 80 zł dostanę coś lepszego/trwalszego?

Mam spodenki. To moje pierwsze spodenki rowerowe i ciężko mi do czegokolwiek porównywać.Musze się przyzwyczaić, ale chyba nie jest źle... ale jedna nitka się oderwała ( lub taka była ). Mogłem brać odpakowane ;)

Sugerując się opiniami skoczyłem dziś do lidla dokupić jescze krótkie z wkłądką faktycznie wkładka kokretniejsza niż tez zeszłorozczne które posiada ( aczkolwiek nie są zle) szkoda, że S nie było w tym roku. A czy wam też tak odstaje wkładka ? fakt jestem chudzielec, ale jest chyba jednak trochę za duża z przodu. Z durgiej strony za taka cenę nie ma co narzekać. Rękawiczki po tygodniu jeszcze żyją ale pewnie nie długo. Kask bardzo dobrze. Pompka stacjonarna do MTB też się nadaje. Szkoda, że kasków nie bylo całych czarnych, myślał ktoś kiedyś o przemalowaniu ? bo mnie tak natknęło ostanio.

wikttor, pytasz o zwykłe okulary czy googlo-okulary z wymiennymi szybami?? Ja mam te drugie, czyszczą się ok jak na razie nie rysują.

Nie nie są polaryzacyjne. Za takie musiał byś dać koło 100zł normalnie.

Nie którzy piszą o tym sprzęcie jak by to był sprzęt wyczynowy.

W czwartek ma być latarka CREE-LED za 60 zeta. Do tego trzeba by dokupić jakiś uchwyt. Zastanawiam się czy będzie warta swojej ceny bo na allegro rozpiętość cenowa jest znaczna i jakościowa pewnie też.

tu jest wycinek z gazetki:

cree-lidl.jpg

A tak naprawdę wszystko się rozbija o typ diody i jakość chłodzenia.

Spodenki z Lidla ( te z pseudo-pampersem ) najlepiej się sprawują jak się ich nie założy wcale :) Pampers jest bowiem po pierwsze zbyt cienki aby poprawiał znacząco komfort w stosunku do bawełnianych majtek. Szczególnie przy dosyć wygodnym dla danych czterech liter siodełku. Po drugie fajnie się w nich odparza dupsko. Oddychalność tego czegoś jest bowiem zerowa. Nadają się do masowej produkcji bolących bąbli między nogami :) Jeśli chcesz ich używać udaj się najpierw do apteki po cały karton Sudocremu :)

Ja kupilem spodenki z wkładka( czerwoną ) i jak na razie jestem z nich bardzo zadowolony robilem juz trasy do ~`100 km, czasami przyszlo w nich chodzic prawie caly dzien i o zadnym odparzaniu czterech liter nie ma mowy ( w moim przypadku ) Jak na razie kupił bym je jeszcze raz, zobaczy sie dalej co z ich trwałością chociaz za taką cenę nie oczekuje niczego nie zniszczalnego

Pisałem powyżej o zeszłorocznych, zwykłych, obcisłych spodenkach "lajkrach" z pampersem. Te ( czarne oczywiście ) szorty rowerowe z nowej oferty za 50 zł mogą być godne uwagi. Szczególnie wierzchnia warstwa. Pieluchomajtek z kompletu nie ma przecież obowiązku zakładać - mogą zostać w domu za karę jeśli będzie z nimi coś nie tak :)

a co możecie powiedziec o tym urządzeniu do smarowania i czyszczenia łańcucha??warto pojsc na latwizne i to kupic czy lepsze są tradycyjne metody typu shake itp.czy kupił ktos moze te torebke pod siodło z narzedziami i czy jest w niej multitool??

Jak ktoś ma łańcuch na spinkę to takie urządzenie nie jest do niczego potrzebne. "Szejka" to nie zastąpi. Lepiej zamiast tego dołożyć parę grosików, kupić drugi łańcuch i jeździć zamiennie na dwóch z korzyścią dla całości napędu. Ja w najlepszym sklepie rowerowym w Kielcach kupuję łańcuch HG 50 za jedyne 35 zł ( wersja oemowa ).

"dejtrejder" - dobrze, że uściśliłeś, bo Kolega "lucano" pytał chyba o bieliznę funkcyjną, czyli koszulkę-bezrękawnik i bokserki z pampersem za 37,99zł.

Oczywiście jest to "typowa" bielizna rowerowa, więc nie nadaje się do używania bez warstwy zewnętrznej, czyli:

- długich spodni luźnych lub obcisłych bez pampersa

- szortów "letnich" bez pampersa

Osobiście jestem zadowolony z tej bielizny (używam od zeszłego roku od jesieni do wiosny), a zwłasza z koszulki. Poluję jeszcze na wersję z krótkim rękawkiem, która powinna być w ofercie dla "tuptusiów" w którejś z najbliższych ofert trekkingowych.

Bokserki są ok. Gdybym miał się czepiać, to może zbyt sztywnego pampersa. Nie jest to jakimkolwiek problemem podczas jazdy, kiedy d4 spoczywa na siodełku, natomiast podczas chodzenia/pchania bicykla "deczko" czuć obecność wkładki. W sumie uważam, że to dobrze wydana kasa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...