Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Producent pompki:

Monz GmbH Webkatalog 2012

choć nie znalazłem jej w katalogu, za to jest torba na kierownicę z poprzednich akcji rowerowych Lidla.

Pompka po pierwszym użyciu wydaje się świetna, minus - manometr działa "średnio", nie dość że nie pokazuje rzeczywistych wartości to jeszcze pomiary nie są porównywalne bo przy pompowaniu obu kół do podobnej "twardości" pomiary różniły się o prawie dwie atmosfery. Pompka stabilnie stoi na podłodze i za to duży plus, już znalazła miejsce za szafką :)

Dętki również tego samego producenta, są wyraźnie opisane na pudełkach jeśli o rozmiary chodzi. Jak się sprawdzą - czas pokaże.

Możliwe że kaski również podobne do któryś z katalogu.

A jeśli o zakupy chodzi? Przed sklepem było sporo ludzi, ale nawet nie wiem czy choć kilka osób młodych, większość to seniorzy. Pomki wzięło parę osób, dętki tylko ja, sporo osób mierzyło kaski ale największe tłumy przed koszulkami i spodenkami, jednak dla nikogo nie zabrakło i sporo jeszcze zostało po tej porannej fali kupujących. Na torebkę podsiodłową się nie skusiłem, za tania się wydaje żebym mógł jej powierzyć zestaw naprawczy, telefon i batony gdzieś w trasie.

Ja przytuliłem 3 kaski. Ta rozmiarówka to jest z dupy. Wielkość S/M (54 - 60) wydawał sie troszke maławy. Mój obwód to 58. Z kolei L/XL (59 - 60) to już taki gar wielki że lata na wszystkie strony. Dopiero jak się dokopałem do takiej jeszcze jednej regulaci tyc pasków sciagajacych w srodku i je przesunalem o 1 oczko to jest powiedzial bym ze idealnie. Zobaczymy jak w uzyciu to bedzie wygladalo. To moj pierwszy kask wiec nie mam porownania. Tylko do takiego ktory mierzylem kiedys w sklepie. Tyle ze tamten kosztowal cos pod 400zł ale roznica kolosalna juz na pierwsze przymierzenie. Oczywiscie na korzysc tego drogiego. Tak wiec jesli sie tylko okaze ze jednak bede korzystal z kasku to zakupie jakiś porządny i naprawde wygodny.

ja byłem przed chwilą :) tłumy starcyh ludzi ( 60-75 lat) którzy upychają ile się da do koszykow i lecą do kasy , ja nabyłem torbe podsiodłową z zestawem naprawczym ( właśnie oglądnąłem i fajna :) ) licznik i działa mi normalnie i jeszcze dętki ale to dla brata :)

No to i ja powiem dwa słowa. Kask kupiony (biały S/M) wydaję się okej, to mój pierwszy kas więc w sumie nie mam porówniania tak jak kolega wyżej. Kupiłem też rękawiczki z myślą jak się poprują to reklamuje bo wiem, że długo nie wytrzymają. Natomiast koszulke miałem już przymierzoną (L) fajnie długośc z tyłu ale kurde w porównaniu z poprzednim rzutem z rok temu mam taką białą koszulkę z krótkim jest zdecydowanie porządniejsza. A ta cieniutka i rękawki nie spinane z koszulką i bardzo cienikie więc na jeżdzenie w nich przy + 7/8 stopniach to nic miłego. Liczyłem na coś ciekwawszego. Może polecicie mi coś odpowieniego z allegro np.

Na koniec zniesmaczony koszulką włożyłem do koszyka pomkę podłogową...

Kask ma na etykiecie Speq Steinenberg, 90km od Cratoni. Koszulki są duże, normalne ubrania nosze xl tu musiałem wziąć L, natomiast bielizna XL. Pierwsze wrażenie pozytywne, nic nie kłuje swędzi ociera a na takie detale moja dziecięca skóra jest wyczulona :D

W środku na nalepce napisane Rudersberg Germany czyli Cratoni chyba ;)

zakupiony kask, 2x koszulka 9dluga i krotka) i pompka. Ucielklem na godzine z roboty zeby pojechac do lidla na 8.00 , podjezdzam a tam nikogo przed wejsciem kilka minut przed. Pacze na godziny otwarcia - od 7.00 - no to w deche se mysle, pewnie juz nic nie ma. Okazlao sie ze asortyment praktycznie nie tkniety, wszystkiego full. Lidl wielicki

Kask - spokojnie do wyjecia z pudelka i zmierzenia. Mam leb fi58 ale ten 54-60 czy jakos tak byl za maly. Tzn gdyby nie te zaczepy tej regulacji po bokach to bylby w sam raz. Rozmiar wiekszy L/XL po niewielkim sciagnieciu i lezy jak ta lala. Polozylem obok siebie te dwa kaski - mniejszy i wiekszy - z zewnatrz gabarytowo naparwde minimalna roznica, nie jest to jakis klonkier. Nie patrzylem czy daszek sie zdejmuje, zdejmuje sie ?

Koszulki - przy mnie gosc rozpakowywal centralnie i mierzyl, te co mu nei pasowaly wkladal na tyle ile mogl ladnie do srodka i zostawil, nikt nie mial zadnych ale. Rozmiary sa mysle spore, ubralem L i jest lekko luzna na mnie a normalnie takei rzeczy biore Xl

Pompka - zmartwiliscie mnie tym manometrem ze tak przeklamuje, a glownie ze wzgledu na to kupilem ta pompke. sic!

Ja zawsze mierze tam sobie wszystko. Apropos kasku jeszcze to wlasnie dla mnie przez te paski wydawal sie za maly. One maja w srodku regulacje. Mozna je przepiac o jedną, dwie lub 3 dziurki co powoduje że przestaje być za mały. Sprawdzone tam na miejscu w sklepie bo juz mialem ich nie kupowac wcale z wyzej opisanych powodów.

Tak, są zabezpieczone :) Lampka z tyłu daje po oczach aż miło, nie spodziewałem się że aż tak.

Pytanie co do "okularników" - jak ktoś wpadnie na pomysł jak bezpiecznie zdjąć szkła i je wymienić to niech da znać, bo nie widzę żadnego prostego i łatwo dostępnego mechanizmu, a nie chcę upieprzyć ich na dzień dobry.

Jeśli ktoś używa pompki do roweru szosowego to niech sobie tą lidlowską odpuści. Max. napompujecie tym 7bar, przy 8 pompkę prawie rozsadza - jeśli w ogóle dobrze pokazuje ciśnienie. Mam wrażenie, że moją mała sigmą więcej napompuje.

Nie wiem po jakiego dają skale 16bar, jak w instrukcji w danych technicznych jest napisane, że 8 bar max.

Tym razem powiedzenie za jakość się płaci się sprawdza, a miałem kupić beto :icon_confused:

Jeśli ktoś używa pompki do roweru szosowego to niech sobie tą lidlowską odpuści. Max. napompujecie tym 7bar, przy 8 pompkę prawie rozsadza - jeśli w ogóle dobrze pokazuje ciśnienie. Mam wrażenie, że moją mała sigmą więcej napompuje.

Nie wiem po jakiego dają skale 16bar, jak w instrukcji w danych technicznych jest napisane, że 8 bar max.

Tym razem powiedzenie za jakość się płaci się sprawdza, a miałem kupić beto :icon_confused:

Możliwe że skala jest zawyżona dwukrotnie :)

Ale potwierdzam to co piszesz, ja bym jej do szosówki nie kupił ale do MTB nie bałem się zaryzykować.

Pompka jest w porządku do 4 barów, więcej do MTB nie pompuję, ale nie wiem jak by się sprawdziła z szosowymi oponami (nie mam jak sprawdzić). Jest zupełnie inna niż ta sprzed 2 lat, która mi się rozleciała. W tamtej tłoczek był zamontowany do podstawki, a machało się całym cylindrem. Beznadziejny pomysł, całość błyskawicznie się rozszczelniła i rozleciała. Jak już pisałem - ponaprawiałem to i uszczelniłem, ale już całkowitej szczelności nie uzyskałem. Ta jest znacznie masywniejsza, wygląda na lepiej wykonaną i przede wszystkim cylinder jest połączony z podstawką, a macha się tylko tłoczkiem. Jak będzie - zobaczymy w praniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...