Arin11 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Otóż, (już od nowości) podczas zaciskania klamki hamulca, wydaje ona cichy dziwny dźwięk... hmm.. nie wiem jak go opisać, jest to takie delikatne 'hlupanie' coś jak by przeciągnąć lekko palcem po balonie. Było tak od początku, ale teraz dźwięk jest troszkę głośniejszy, i słychać także lekkie pstryknięcie ( ok w 1/3 wduszonej klamki ) gdy zaczyna hamować. Słychać ten stuk w klamce. Siła hamowania nie jest zła, hamuje dobrze. Hamulce to Avid elixir Dzieje się tak przy jednej klamce, druga działa cichutko. Macie jakieś pomysły od czego tak się dzieję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Wiem co się dzieje. Właśnie pękła Ci podkładka pod uszczelką kompresyjną na tłoczku w klamce. Jeszcze trochę i pęknięta podkładka przetnie uszczelkę i klamka swobodnie będzie zapadać się do kierownicy. Koszt naprawy - 49zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arin11 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki za odp Mógłbyś mi pokazać gdzie mniej więcej jest ta podkładka ? Najlepiej na tym zdjęciu : http://www.hcfr.pl/images/news/1173_avid_elixir_3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Biała, od strony sprężyny, zaraz za oringiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arin11 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 OK, dzięki Na razie zostawię tak jak jest, jak przestanie hamować to dam do serwisu, mam nadzieje że mi to zrobią.Przysłuchałem się bardziej hamulcowi, i podczas wduszania klamki słychać 'wiele sptryknięć' takie 'tr-tr-tr-tr-tr ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja polecam Ci andrewa. Serwis Cię zniszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arin11 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Zniszczy w sensie cenowo ? Sam tego nie zrobię, jestem zielony w hamulcach hydraulicznych ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 podczas wduszania klamki słychać 'wiele sptryknięć' takie 'tr-tr-tr-tr-tr to się nazywa ABS hehehe. Żart rzecz jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arin11 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 aaa no chyba że ! A już się bałem że coś mam zepsute ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Można kupić ten element oddzielnie? Oglądałem ostatnio zestawy naprawcze i nie widziałem, żeby była możliwość kupowania poszczególnych elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/avid/all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ale ze mnie zad wołowy Tyle razy oglądałem oferte rowerowego i ani razu się nie dopatrzyłem tych elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To jest zestaw naprawczy jaki potrzebujesz: http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/avid/avid_115015062010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.