Skocz do zawartości

[rower] Merida matts 40 d - upgrade

Kajmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jestem nowy na forum, więc przepraszam za wszystkie błędy, choć starałem się ich nie popełnić. Ostatnio wpadłem na pomysł ulepszenia swojego roweru mtb, kolarstwo górskie wkręciło mi się na poważnie. Wiem, że nie jest to najwyższy model, a raczej jeden z niższych tej marki, jednak wcale nie wymagam, aby jeździł idealnie. Zamiast kupować nowy, postanowiłem wymienic kilka komponentów. Na początek - amortyzator: wybierałem takie z przedziału 500 - 600zł, głownie korzystając z allegro (nie interesuje mnie sprowadzanie części z zagranicy). W oko wpadł mi suntour lod 100 mm, co prawda bez pop lock, ale na różnych portalach słyszałem raczej pozytywne opinie na jego temat. a co Wy o nim myślicie? Jeśli chodzi o hamulce, to postanowiłem, że wolę kupić wyższy model i założyć tylko na przód niż wymieniać oba (myślę, że z tyłu wystarczy tectro draco, co prawda nie najlepszy, ale i tak rzadko go używam). Czy to dobry pomysł? od razu powiem, że interesują mnie takie z przedziału 200 - 300zł (avid elixir 5?) z tarczą 180 - 185 mm.

jeśli ktoś nie lubi być ograniczony wymaganiami takiego żółtodzioba jak ja, to chętnie wysłucham jakichkolwiek propozycji na upgrade do 1400 zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...