kadargo Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Wszyscy się chwalą to i swojego wysłużonego Cuba opiszę. W sumie nic w nim chyba już nie zmienię, może sztyce bo jest chwilowa Na pewno dojdą zatrzaski ale to na lato, względy zdrowotne. Specyfikacja: Rama - 18" czarna anoda, potrójnie cieniowana Widelec - Rock Shox Reba Race U-turn Kierownica - Syntace Duraflite 7075 Mostek - Syntace Force 99 Sztyca - FSA SL280 Siodło - WTB Rocket V PRO Manetki - SRAM X0 Gripshift Przerzutka przednia - Shimano XT Przerzutka tylna - SRAM X0 Hamulce - Magura Marta 180/160 Kaseta - Shimano CS-M770 Łańcuch - Shimano CN-HG93 Korba - Shimano FC-M770 Suport - Shimano FC-M770 Obręcze - Mavic XC717 disc Piasty - DT Swiss 240s Szprychy - DT Aerospeed Opony - Schwalbe Racing Ralph/Continental Gravity/Maxxis Flyweight 330 Dętki - Schwalbe XXLight Rogi - Smica Linki/pancerze - SRAM/Shimano/Magura Zacisk sztycy - Token TK161 Top Cap - Syntace LiteCap Stery - FSA Orbit Gripy - Accent Fotki w galerii: Cube & Radon - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa No i teraz formułka Zapraszam do dyskusji i komentowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarzp Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Znajomy miał taką samą maszynkę bardzo zadowolony był póki nie przejachał się na moim fullu co w przyszłosci poskutkowało wymianą go na innego Cuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ten Cube się zostaje Full dojdzie jako drugi... no trzeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Zmieniłem sztycę na RFR racelight 350mm i zdjąłem rogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Chętnie podpieprzył bym Ci koła i korbę Fajny, smutny Kubuś-podoba się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dzięki. Tylko czemu smutny? Mroczny jak już Za koła duszę oddałem... nie chciałbyś ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Masz rację-jest bardziej mroczny niż smutny Jak bym wziął koła to dostałbym od razu cyrograf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Mroczne Cubusie są najlepsze ... Mroczne i ufufłane błotem jeszcze lepsze ;D Jak się takiego ma to jazda rowerem osiaga poziom lewitacji . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nic dodać, nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Zmieniłem gripy na Lizard Skins NS. Jest wygodniej niż z piankami Accenta. Są grubsze i dałem je trochę dłuższe. Rogi póki co nadal na półce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 to mi je poslij jak ci zbedne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ok. Ale musisz chwilę poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Bardzo mi sie ten rower podoba , ile zapłaciłeś za całe koła juz łącznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 To było baaardzo dawno temu, ale około 3 tyś (piasty+obręcze+szprychy) o ile pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Cuby mają bardzo fajne malowania, "ponadczasowe" nawet rzekłbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Niestety nie wszystkie, większość zalatuje marketem na kilometr. :/ Gdyby ta rama którą mam, miała malowanie jak te inne, to nawet bym na nią nie spojrzał... i kupił co innego. Aha, no i anoda to nie malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Nie wiem czemu wszyscy tak zachwycają się tymi piastami. Jest sporo innych ciekawszych i nie gorszych propozycji. Rowerek całkiem przyjemny, chociaż patrząc na high-endowość osprzętu zastanawiam się czemu nie wybrałeś ramy z włókna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Może dlatego że piasty od 2006r śmigają i są jak nowe? Ostatnio zaglądałem z ciekawości i w środku nic się nie zmieniło, czysto i sucho a jeżdżę calutki rok. W 2006 ramy karbonowe nie były takie dobre jak teraz. Ja ważę +80kg i roweru, delikatnie mówiąc, nie oszczędzam. Waga 1500g też w sumie taka zła nie jest Na przyszły sezon dojdzie full i ten już być może będzie na węglu, chyba że skuszę się na Liteville albo Nicolai. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 zastanawiam się czemu nie wybrałeś ramy z włókna? Bo karbon jest niedostępny w czarnej anodzie ?? ;D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 niedostępny w czarnej anodzie To pewnie też A nie kręci mnie gołe włókno... wręcz odrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Mając np. Chriskinga też nie narzekałbyś na trwałość,a mając pecha z dt mogłoby się to zdarzyć.Mój kumpel miał okazję trafić na wadliwą serię dt 240, w której robiły się luzy po kilkudziesięciu km.Racja, to pojedyncze wpadki, ale firma która chce uchodzić za najlepszą produkującą części do kół to jakaś parodia.Tym bardziej w kosztującym krocie niemal najwyższym modelu. Cóż, najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony, ja osobiście nie zapłaciłbym tyle za produkt o losowej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 mając pecha z dt mogłoby się to zdarzyć Ale nie miałem i jestem przekonany że to incydentalne przypadki... a CK mojemu znajomemu też się posypał To samo można powiedzieć o Synatace że są podobne i lżejsze a tańsze... o cenie szprych nie wspominając Za to możesz mieć pewność że w full-u na 99% będą CK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Mimo, że cały czarny to nawet fajnie się prezentuje... Tak z ciekawości. Nie myślałeś o SPD? Jeździsz od długiego czasu i ciągle na platformie.. Ja bym fioła dostał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dziękuję. Czarny się najlepiej prezentuje, a już w ogóle czarny na czarnym z czarną na czarnym Nie myślałeś o SPD? Mam nie zaleczoną, dość poważną kontuzję kolana... mam nadzieję że na przyszły sezon już ją ogarnę. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Chyba że... Życzę szybkiego powrotu do pełnego zdrowia... Fajnie prezentują się te dwie czarne bestie (I ten Radon) (co ciekawe Radony i Cube wychodzą z tej samej fabryki ) . Swojego zdania jednak nie zmieniam i nadal uważam, że rowery z białymi akcentami, tudzież białe są ładniejsze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Października 2012 Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Całkowicie się zgadzam. Na czarnym błoto zupełnie się nie odznacza. A wjedziesz białym w pierwszą lepszą kałużę i od razu widać, że właściciel lubi się potaplać w syfie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kadargo
Wszyscy się chwalą to i swojego wysłużonego Cuba opiszę.
W sumie nic w nim chyba już nie zmienię, może sztyce bo jest chwilowa
Na pewno dojdą zatrzaski ale to na lato, względy zdrowotne.
Specyfikacja:
Rama - 18" czarna anoda, potrójnie cieniowana
Widelec - Rock Shox Reba Race U-turn
Kierownica - Syntace Duraflite 7075
Mostek - Syntace Force 99
Sztyca - FSA SL280
Siodło - WTB Rocket V PRO
Manetki - SRAM X0 Gripshift
Przerzutka przednia - Shimano XT
Przerzutka tylna - SRAM X0
Hamulce - Magura Marta 180/160
Kaseta - Shimano CS-M770
Łańcuch - Shimano CN-HG93
Korba - Shimano FC-M770
Suport - Shimano FC-M770
Obręcze - Mavic XC717 disc
Piasty - DT Swiss 240s
Szprychy - DT Aerospeed
Opony - Schwalbe Racing Ralph/Continental Gravity/Maxxis Flyweight 330
Dętki - Schwalbe XXLight
Rogi - Smica
Linki/pancerze - SRAM/Shimano/Magura
Zacisk sztycy - Token TK161
Top Cap - Syntace LiteCap
Stery - FSA Orbit
Gripy - Accent
Fotki w galerii:
Cube & Radon - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
No i teraz formułka
Zapraszam do dyskusji i komentowania.
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.