Chciałem przedstawić Wam mój rowerek, na ramie Scott Scale 70 rocznik 2010. ramę nabyłem na początku tego roku w jednym ze sklepów rowerowych w Krakowie, pochodzi z zdemontowanego Scotta. Poszukiwałem właśnie tego modelu tak bardzo podobnego (kolorystycznie) do topowego Scale-a, udało się. Części pochodzą z Kellysa Salamander rocznik 2006. w tym sezonie zakupiłem do niego sztycę Ritchey WCS ta z (Kellysa nie pasowała), siodełko Selle Italia SLR, chwyty Ritchey WCS – pianki. Oraz części które musiały być zmienione (piasta pod tarczę, mechaniczny hamulec tarczowy) te części są jednak tymczasowe. Na resztę zabrakło kasy. Poniżej dokładna rozpiska
Wheel Front - kellys Razor, kellys, stalowe szprychy
Wheel Rear - kelly's Razor, shimano FH - M525, NN
Koszyk na bidon - kelly's alu
Rower waży 13880 g jest to sporo nie ma się co czarować, w moich szczytnych planach jest zbudowanie roweru na tej ramie w granicach 10000 g. Jak myślicie jest szansa? Liczę na Wasze podpowiedzi dotyczące przebudowy tego roweru.
Pytanie
hipolais
Witam
Chciałem przedstawić Wam mój rowerek, na ramie Scott Scale 70 rocznik 2010. ramę nabyłem na początku tego roku w jednym ze sklepów rowerowych w Krakowie, pochodzi z zdemontowanego Scotta. Poszukiwałem właśnie tego modelu tak bardzo podobnego (kolorystycznie) do topowego Scale-a, udało się. Części pochodzą z Kellysa Salamander rocznik 2006. w tym sezonie zakupiłem do niego sztycę Ritchey WCS ta z (Kellysa nie pasowała), siodełko Selle Italia SLR, chwyty Ritchey WCS – pianki. Oraz części które musiały być zmienione (piasta pod tarczę, mechaniczny hamulec tarczowy) te części są jednak tymczasowe. Na resztę zabrakło kasy. Poniżej dokładna rozpiska
Brake (Front) - Tektro v-brake
Brake (Rear) - Tektro Aquila tarczowy mechaniczny + adapter
Brake Levers - Tektro MR - MT 3.0 (kpl)
Tarcza hamulcowa - Tektro 160
Cables – Kellys
Cassette - shimano "9" CS-H5O
Chain - shimano HG 53
Crankset - SR Sontour
Wkład suportu - VP - BC 73 68 –113
Derlr (Front) - Shimano DEORE FD - M 590
Derlr (Rear) - SHIMANO DEORE RD-M 530
Fork - RST GILA RL
Frame - Scott Scale 70 18" 2010 + miski
Headset – Ritchey
Grips - Ritchey WSC
Rogi - Uno Dimensione
Handlebar - Kalloy 6061 PG
Pedals - shimano 505
Seat - Selle Italia SLR XP
Seatpost - Ritchey WCS 31,6 x 400
Seatpost clamp - scott
Shifters - Shimano Deore SL - M511
Skewers - tył: shimano, przód: NN
Stem - uno ultralite
Tire (Front) – kellys cobra semi slick 26x1,95
Tire (Rear) - kellys cobra semi slick 26x1,95
Tubes - Kenda 2x
Wheel Front - kellys Razor, kellys, stalowe szprychy
Wheel Rear - kelly's Razor, shimano FH - M525, NN
Koszyk na bidon - kelly's alu
Rower waży 13880 g jest to sporo nie ma się co czarować, w moich szczytnych planach jest zbudowanie roweru na tej ramie w granicach 10000 g. Jak myślicie jest szansa? Liczę na Wasze podpowiedzi dotyczące przebudowy tego roweru.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.