Skocz do zawartości

[Film] - Sellaronda Hero 2011 Trailer

Samurai

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wyścig rzeczywiście jest wyczerpujący, ja ze dwa miesiące jeszcze czułem kolana, ale też jest to niesamowite przeżycie i frajda, bo przy 1500 osób zawsze znajdzie się ktoś kogo możemy wyprzedzić ;)

Moja relacja będzie podzielona na części, będą rzuty z lotu ptaka z opisem odległości, przewyższeń i procentowego nachylenia terenu.

Premiera filmu odbędzie się 17 grudnia w Warszawie na wieczorze filmowym Poland Bike w klubie Czarna Koszula przy ul. Konwiktorskiej (główne wejście na stadion Polonia), jeśli ktoś ma ochotę przyjść zapraszam.

Jeśli ktoś byłby chętny na przyszły rok na Sellarondę to jeszcze są miejsca, a tutaj można dość dokładnie obejrzeć trasę: http://vimeo.com/25447053

Nie wiem czy pytasz o wypad w sensie wyjazdu, czy samej wycieczki rowerem. Dojazd w Dolomity to cały dzień jazdy samochodem, najlepiej mieć zmiennika, no i wcześnie wyjechać, bo najgorszy fragment podróży przejazd przez Polskę.

W samych Dolomitach objechanie głównego masywu Guppo del Sella czyli tak jak wygląda krótsza trasa w Sellaronda Hero, to dystans 50km i 2600m. przewyższenia. Dystans wydaje się niewielki, ale trzeba brać poprawkę na przewyższenie, połowę trasy przejdziemy w tempie 5-8 km/h z odpoczynkami. Jeśli chcesz jechać na pełną trasę czyli jeszcze okrążyć Langkofel to już mamy 82km i 4200 przewyższenia. W trakcie wyścigu zajęło mi to 8:31, a w tempie rekreacyjnym trzeba liczyć z 12 godzin no i może Ci się odechcieć na którymś podjeździe, na wyścigu jest mobilizacja bo zawsze jedzie ktoś przed Tobą, albo siedzi Ci na ogonie :) Generalnie polecam, Dolomity są wyjątkowe.

Planuję raczej taki ok. tygodniowy wypad w tamte rejony w najbliższe wakacje. Przejazd pełnej trasy w Dolomitach + jakieś inne trasy nad którymi jeszcze się nie zastanawiałem. Po prostu jakoś tak zachęcił mnie ten trailer i pomyślałem, że fajnie by było się tam wybrać. Także dzięki za informacje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...