kefas Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Witam Mam hampel magura julia 2001 i ona ma zintegrowany uklad ze bez adaptera na tyl wchodzi tarcza 160 a na przod 180 a czy jest jakis adapter co pozwala na tyl zalozyc tarcze 180 ?? bo chcialbym na tyl zalozyc 180 a nie wiem czy taki adpater jest w ogóle ;/ dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Chyba adapter jakiś jest . A po co ci na tył 180? Jak july ma taką siłe że na tyle 160mm blokuje koło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Chyba adapter jakiś jest . A po co ci na tył 180? Jak july ma taką siłe że na tyle 160mm blokuje koło :wink: chcialbym tarcze 180 na tyl zalozyc bo bike mi sie wtedy bardzije podoba i ogolnie jak rower ma duza tarcze to wyglada bardziej efektywniej dla mnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Taka tarcza jest przynajmniej z 60 g cięższa od 160 :/ A do tego jeszcze adapter - min 100g :/ Nie warto :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Taka tarcza jest przynajmniej z 60 g cięższa od 160 :/ A do tego jeszcze adapter - min 100g :/ Nie warto Mam w sumie 2 tarcze : hayesa 180 i julia 160 i wydaje mi sie ze hayes ciut lzejszy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Mam w sumie 2 tarcze : hayesa 180 i julia 160 i wydaje mi sie ze hayes ciut lzejszy jest A gdzie ja napisałem że hayes jest cięższy ? :034: I skąd wytrzasnąłeś hayesa ze 180mm tarczą ? :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Taka tarcza jest przynajmniej z 60 g cięższa od 160 :/ A do tego jeszcze adapter - min 100g :/ Nie warto mam tarcze 180 hayesa i tarcze julia 160 i wydaje mi sie ze hayes jest ciut lzejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Czy tylko mi sie wydaje że nie ma tarcz Hayesa 180? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 są hayes- z tarczą 180 tj v7' np. tutaj http://www.hayesdiscbrake.com/product_af_discrotors.shtml albo http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=593 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 A gdzie ja napisałem że hayes jest cięższy ? :034: I skąd wytrzasnąłeś hayesa ze 180mm tarczą ? :eek: Nigdzie nie jest napisane ktore jest ciezsze, wiolem obydwie tarcze i porownalem i hayes mi sie zdaje lzejszy a jesli sadzisz ze 180 nie istnieje to moge ci foty przeslac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 A mi sie wydawało . Pierwszy raz widzem 180'ke hayesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nigdzie nie jest napisane ktore jest ciezsze, wiolem obydwie tarcze i porownalem i hayes mi sie zdaje lzejszy a jesli sadzisz ze 180 nie istnieje to moge ci foty przeslac ;p Ok, juz wierze :mrgreen: Natomiast dalej nie jestem przekonany co do zasadności montowania w xc z tyłu tarczy większej niz 160... Wg mnie tylko zupełnie zbędne dodatkowe kilkadziesiąt gram. Oczywiscie to nie duzo, ale biorąc pod uwagę ze kompletnie nic ci to nie da, a jeszcze bedziesz musiał wydać troche kasy, to chyba jednak niezbyt się opłaca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ok, juz wierze :mrgreen: Natomiast dalej nie jestem przekonany co do zasadności montowania w xc z tyłu tarczy większej niz 160... Wg mnie tylko zupełnie zbędne dodatkowe kilkadziesiąt gram. Oczywiscie to nie duzo, ale biorąc pod uwagę ze kompletnie nic ci to nie da, a jeszcze bedziesz musiał wydać troche kasy, to chyba jednak niezbyt się opłaca... nie nie do xc to mi vki stykna bardzije jezdze dual i lekki fr a na co bede musial wiecej jeszce wydac kasy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a na co bede musial wiecej jeszce wydac kasy?? No na tarczę i adapter :mrgreen: Jak smigasz fr to pewnie ci sie przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefas Napisano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 No na tarczę i adapter :mrgreen: Jak smigasz fr to pewnie ci sie przyda... no tarcze juz mma tylko adapter :> brakuje mi i oleju do magury ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.