Skocz do zawartości

[10600] Giant XtC Team - produkcja cynamon sp. z o.o.

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poskładałem sobie małym kosztem taki rowerek, co by czasem jakiś maraton pojechać (zwykle jeżdżę na enduraku). Zakładam mu też slicki, aby można było potrenować na szosie.

Niektóre części trafiły do niego przez przypadek inne celowo. Napęd przełożony z mojego enduraka, który dostał nowy Dynasys. Koła kupiłem na szrocie i wymieniłem obręcze. Rama to już nie przypadek, szukałem jej od kilku miesięcy, zależało mi też na wersji z takim malowaniem. Amor miał być RS Duke ale trafiła się najlżejsza wersja SID-a. Ważę 60kg, więc jego wiotkość nie jest tak dokuczliwa. Rower nie jest anorektykiem ale starałem się pogodzić funkcjonalność i minimalny komfort (o ile w ogóle można mówić o komforcie w tym przypadku) z przyzwoitą masą, nie przepłacając za części.

Sprzęt jest niesamowicie zwrotny i wymaga ciągłej uwagi od kierującego. Może ja odczuwam to bardziej, bo jeżdżę także na łagodniejszym fullu, ale i tak patrząc na niego, widać że jest nerwowy. Jazda ciasną ścieżką pomiędzy drzewami to poezja.

Pochwalę się, że ten składak został rowerem miesiąca września w BB.

Masa całości to 10,6 kg. Nie zależy mi, aby na siłę ją obniżać, ale jak zajeżdżę opony, to może kupię coś lżejszego i urwę jeszcze ponad 200g z masy która się obraca.

XtC_1024.jpg

Rama: Giant XtC Team

Widelec: Rock Shox SID (Pure DeLite)

Kierownica: zzyzx karbon

Mostek: Race Face

Sztyca: Smica Pro

Siodło: Fizik Gobi XM

Pedały: Shimano PD-M540

Manetki: Shimano XT SL-M770

Przerzutka przednia: Shimano XT FD-M770

Przerzutka tylna: Shimano XT RD-M771

Hamulce: Avid SD2

Dźwignie hamulca: Avid Speed Dial 7

Kaseta: SRAM PG-990

Łańcuch: SRAM PG991

Korba: Shimano SLX FC-M660

Suport: Shimano SLX

Koła: Mavic Crosslink

Opony: Continental Escape Pro

Dętki: Schwalbe XX LIGHT

Rogi: nn

Linki/pancerze: Jagwire

Zacisk sztycy: Zoom

Stery: FSA

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam.

Rower przyjemny w patrzeniu :D

Choć ja osobiście mając do dyspozycji taka ramę która z reszta swego czasu razem z podbonym karbonowym modelem śniła mi się po nocach, złożyłbym coś bardziej w klimacie czasów powstawania ramy... może pełny Sram 9.0 Sl... ach... rozmarzyłem się...

Naprawdę ciekawy projekt :D

Jak sprawują się hamulce? Pytam bo chyba założę podobny zestaw do swojego projektu Mielca :D

pozdrawiam

xMekpx

Napisano

też widziałbym tu troche staroci. na pewno korba bo SLX jest przebrzydki...

może też mniejsze siodełko.

a teraz popatrz Mekp na to:

xtck.jpg

rama troche nowsza ale korby z 2003 ( z zębatką STX RC na 4 śruby czyli chyba 1998 ). przerzutka przód tak jak i manetki okolice 2000. tył 2001/02?? hamulce 2004. kaseta XT jeszcze na "8"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...