Skocz do zawartości

[odzież] Koszulka i kurtka na zimę

Rudobrody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jako że w tym roku mam zamiar przedłużyć sezon do zimy, a wręcz końca - mojego lub jej - toteż stanąłem przed problemem wyboru odzieży na temperatury około zerowe (i w dół). Obecnie używam koszulki Stanteks, jakiejś bluzy Rogelli i kurtki z membraną i w plusowych jest w miarę ok. Jednak przy minusie będzie mi z pewnością zbyt zimno. Myślałem nad takim układem: koszulka Endura BaaBaa Merino Base, na to jakaś bluza i kurtka Endura Gridlock. Jak Waszym zdaniem taki zestaw się sprawdzi? Ach, trochę się pocę, więc mam tu obawy o oddychalność kurtki.

Napisano

Do jazdy w warunkach, o których piszesz zdecydowanie polecam Merino Base Layer od Endury jako pierwszą warstwę. To naprawdę działa. :sorcerer:

Napisano

Wiesz, każdy ma inaczej, ja nie należę do grupy ciepłolubnych, więc mi wystarcza.

Jednakże druga warstwa termoaktywna nie zaszkodzi.

Nie napisałem poprzednio ale kurtka nadaje się tylko na rower, człowiek jadąc wytwarza ciepło i wtedy jest ok.

Razu pewnego poszedłem do pracy w tej kurtce bez roweru i było zimno.

Napisano

@czyzby: Czyli Endura Merino i Gridlock będzie ok?

@enkoder: Na rowerze mam sporą tolerancję na zimno i dość szybko się rozgrzewam, więc wolę ubrać się wręcz tak, aby po wyjściu na zewnątrz było mi wręcz zimno.

Napisano

@czyzby: Czyli Endura Merino i Gridlock będzie ok?

@enkoder: Na rowerze mam sporą tolerancję na zimno i dość szybko się rozgrzewam, więc wolę ubrać się wręcz tak, aby po wyjściu na zewnątrz było mi wręcz zimno.

Nie testowałem Merino w połączeniu z Gridlockiem ale z czystym sumieniem polecam Tobie zakup bielizny Merino jako doskonałą opcję na pierwszą warstwę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...