szewczykluk Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam czytałem już opinie na temat Tektro - (mam je teraz fabrycznie zainstalowane;) są różne, większość podaje że nie nadaja się na odrobinę szaleństwa, myślę nad wymianą na 595 pytanie czy warto?nie jeździłem jeszcze na hydraulikach,styl jazdy głównie jura krak - czest, lasy, sporadycznie beskid żywiecki, śląski, makowski, planuje dosyć sporo przejechać w przyszłym sezonie - zastanawiam się czy nie wymienić może tylko tyłu na coś lepszego może slx na 2012, z przedniego rzadko będę korzystał;)proszę o pomoc w wyborze dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Najpierw sprawdź czy hamulce Ci bedę odpowiadać, bo jaki jest sens wymiany jeżeli opierasz się tylko na czyiś opiniach, a nie własnym doświadczeniu, którego nikt Ci nie da. Druga sprawa, zalecam zmianę techniki hamowania, hamulec przedni jest hamulcem podstawowym, tylnym się wspomagamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewczykluk Napisano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 hmm tu mnie zaskoczyles ta technika;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Z tego co piszesz nawet w połowie nie wykorzystujesz możliwości Aurig (hamujesz tylko tyłem). Nie ma sensu inwestować w nowe hamulce, naucz się pierw w pełni wykorzystywać siłę obecnych. Poza tym po wymianie hamulca z tyłu nie poczujesz jakiejś większej różnicy - na tyle to i średniej jakości v brakee jest wystarczający przy Twojej jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Powinieneś czuć, czy trzeba Ci czegoś więcej. Ja miałem najpierw mechaniczne tarczówki Tektro i wydawało mi się, że jest super. Potem zakupiłem SLX'y bo było mało. Teraz jeszcze zmieniłem tarczę (z przodu) na większą i klocki półmetaliczne. Ale tak jak napisałem, dochodziłem do tego stopniowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewczykluk Napisano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 no v brakea to juz nie dostane w rowerze;), czy nie wykorzystam w polowie?hmm kawal chlopa jestem wiec dobry hamulec musi byc;), a przy tarczach 160 mm mam juz obawy hehe dopytam jeszcze - jaka jest roznica w tarczach - wiem o rozmiarach 160,180 itp ale czy sa jakies wyczuwalne roznice w tarczy za 30 zeta a za 80 zeta??chodzi mi o firme marke czy tez jakosc wykonania- czy czujecie roznice w hamowaniu?mam jakies tarcze made in tektro po 20 zeta i zastanawiam sie czy nie zainwestowac w http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_tarcza-nano-DARTMOOR__P_53159682-53010001__PZTA_1__PD_53010576.html - poczuje jakas roznice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.