Skocz do zawartości

[rower] Dirt/Street do 1400zł

kporys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić jakiś rower dirt/street. Bardzo spodobał mi się Kross Sign DS, z tego co wyczytałem lepiej jest samemu złożyć. Ale ze względu na finanse jestem skazany na zakup w ratach. I tu pytanie, bo pierwszy raz bym sam składał bike'a czy da się za to coś sensownego sklecić i wziąć to na raty (jeden sklep) i czy istnieje sklep z którego wysłali mi już gotowy sprzęt ? Dodam, że z jakiś Dropów skakać nie będę. Pomożecie mi doradzić konfig z konkretnego sklepu. ?

Pozdro !

Czy taki rower spełniłby moje wymagania ? ;) Sry, ale nie mogę znaleźć opcji edytuj. :sweat:

Napisano

Kross Sign DS to nie jest rower do dirtu ani streetu, to taki funbike, można na nim wszystko robić, ale jest strasznie ciężki.

Jak nie chcesz skakać, to może zwykły górski rower będzie lepszy? Bo te bardziej wyczynowe (street, dirt) są mniejsze, nie mają przerzutek i mniej wygodniej się na nich jeździ, ale dobrze skacze.

Napisz co dokładnie chcesz robić na tym rowerze. Jeździć po lesie, po chodniku, skakać w dircie itp itd

Napisano

trochę wheelie, manualów i wywijki czasem, nie jakieś tam katowanie na skateparku. Poprostu od czasu do czasu. Wpadł mi w oczy SCOTT Voltage YZ 20 na 2011 rok, ten zielony. Poprostu taki, że raczej po mieście, ale zeby nie bał się w las jak coś wjechać. Waże 48 kg i mam 165cm wzrostu.

Edit: A i zależy mi na rowerze z przerzutkami raczej ;D

chociaż szczerze to bym wolał coś złożyć, ale pewnie koszty wyższe i nie dałoby się wziąć na raty ;/

Napisano

jak najbardziej. Polecałbym Ci kupno używanego roweru, gdyż kupisz w tej samej cenie rower z o wiele wyższej półki. a wiadomo - ucząc się sprzęt się niszczy, więc co byś nie kupił na pewno się zepsuje, teraz tylko pytanie czy szybciej (tania opcja/nowy) czy później (droższa opcja/używany)...

Napisano

nowa kona stuff w sklepie kosztuje ponad 3000.wiec mowisz o uzywce tak ?

kolega kupil ten rower i jedynie narzekal na geometrie ramy ale on jest raczej starym wyjadaczem, wiec sadze ze ty nie odczujesz roznicy.A tak to rowerek fajny.

Napisano

Hydrauliki Tekro Auriga, Dirt Jumper 2 i w ogóle. wypas, ale teraz jest problem, czy rama 13 cali bedzie odppowiednia dla mnie. Mam 165cm wzrostu i wciaz rosne.

Napisano

Tak jak już napisałem pomyśl o 14".Zresztą na tej stronie którą podałeś jak klikniesz zakładke rozmiary, która się znajduje pod zdjęciem masz opisane preferowane rozmiary ram odnośnie wzrostu.Dla ułatwienia podam Ci preferowany rozmiar dla modelu stuff:

S - 14" 165cm-175cm

M - 16" 175cm-185cm

L - 17" pow. 185cm

Napisano

Rower jako baza jest ok ale pierwsze co to po kupnie do wymiany, opony, przednia przerzutka out i napinacz jeśli chcesz zachować tylne przerzutki. Piasta tył szybko się rozleci.

A rozmiar bierz 13. Im mniej tym lepiej,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...