Skocz do zawartości

[pulsometr] sigma pc15 vs sigma pc15.11

corsarz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja używam PC 15 - pulsometr spisuje się dobrze, tak na szybko z minusów najbardziej rzuca się w oczy ograniczony zasięg i to bardzo, wystarczy że mamy pulsometr na kierownicy i zsiądziemy aby podprowadzić - pulsometr gubi sygnał. Prócz tego posiada wszystko co niezbędne do treningu włącznie z licznikiem okrążeń. Wodoszczelność jest ok np na deszczu, ale już np wrzucając zegarek do umywalki można się z nim pożegnać. Ogólnie pulsometr oceniam na 4, nie warto dopłacać do modelu PC 25, który nie oferuje nic prócz kodowania.

• 3 tygodnie później...
Napisano · Ukryte przez Franio, 4 Stycznia 2012 - Reklama.
Ukryte przez Franio, 4 Stycznia 2012 - Reklama.

Witam,

reprezentuję firmę sprzedającą m.in. pulsometry. Nasze produkty mierzą prędkość i dystans, używając technologii akcelerometrycznej, wbudowanej w nadajnik pomiaru pracy serca. Sygnał dźwiękowy i alarm wibracyjny pozwalają na trening we właściwych strefach. Użytkownik sam kreuje swój profil, dzięki czemu ma szybki dostęp do informacji o poziomie wytrenowania, BMI, spalonych kaloriach i procesie spalonego tłuszczu. Program SMART TRAINNIG umożliwia przeprowadzenie całościowo zaprogramowanego treningu: od krótkiej rozgrzewki przez właściwy trening aż do fazy wyciszenia (program wykorzystuje personalne dane użytkownika: wiek, płeć, wagę, wzrost i poziom wytrenowania). Poza tym pulsometry posiadają wodoszczelny zegarek i podświetlany ekran LCD. Zapraszamy na naszą stronę internetową

http://www.hornwellness.pl/category/pulsometry

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ostatnio zauważyłem, że Sigma 15.11 nie wykrywa niskiego pulsu, tzn. gdy pojawia się 41 to po 5 sekundach przerywany jest pomiar i wyświetla się 0, więc mam problem, że zmierzeniem pulsu spoczynkowego.

Gdy puls podskoczy do wyższej wartości, pracuje bez zarzutu. Ma ktoś może podobny problem ?? Czy to może wina oprogramowania, a może ten pulsometr nie zmierzy niższych wartości??

Napisano

Wtedy to potrzebowałbyś droższy sprzęt z menadżerem treningu

Np. jaki??

Ciekawi mnie jak to jest z Sigma 15, wg symulatora na stronie Sigmy, model 15 wykrywa zakres od 0-240, a model 15.11 zakres 40-240, więc może wina leży po stronie oprogramowania, albo czujnika ??

Napisano

Ja od miesiąca używam Beurer PM62, w zestawie miałem dołączone oprogramowanie do zczytywania treningów na komputer. Dziewczyna ma niższy model pulsometru tego samego producenta i często trenujemy razem a jak dotąd nie zdarzyły mi się zakłócenia ani błędne odczyty. Oczywiście jak się odejdzie na jakiś metr to pulsometr przestaje czytać puls, ale to normalne, zaplanowane ustawienie.

Napisano

Mam pytanie posiadam licznik sigma 1609,chce zakupić pulsometr sigma 15.11,czy będą jakieś zakłócenia licznik- pulsometr,czy trzeba kupić kodowaną sigmę 25.10.

Napisano
Mam pytanie posiadam licznik sigma 1609,chce zakupić pulsometr sigma 15.11,czy będą jakieś zakłócenia licznik- pulsometr,czy trzeba kupić kodowaną sigmę 25.10.
Nie nie trzeba
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Przecież ten nowy model jest nieporozumieniem. Tam jest tylko jeden zakres pulsu. Na starym PC15 możemy sobie ręcznie ustawić zakres pulsu dla trzech stref - HZ, FZ, PZ. Dzięki temu będąc już w domu i mając pewne ustawienia wiemy na przykład, że 6% czasu jechaliśmy w strefie 102-135, 74% w strefie 136-149, 6% w strefie 150-HRmax a resztę czyli 4% poniżej 102. W nowym modelu po przejrzeniu instrukcji i wersji DEMO gdzie możemy się bawić wirtualnym pulsometrem stwierdzam, że tam nie ma tych opcji.

Jednym słowem dużo gorszy produkt w ładniejszej obudowie. Jeżeli się mylę poprawcie mnie ale chyba jednak tak jest jak napisałem.

Napisano

Przecież ten nowy model jest nieporozumieniem. Tam jest tylko jeden zakres pulsu. Na starym PC15 możemy sobie ręcznie ustawić zakres pulsu dla trzech stref - HZ, FZ, PZ. Dzięki temu będąc już w domu i mając pewne ustawienia wiemy na przykład, że 6% czasu jechaliśmy w strefie 102-135, 74% w strefie 136-149, 6% w strefie 150-HRmax a resztę czyli 4% poniżej 102. W nowym modelu po przejrzeniu instrukcji i wersji DEMO gdzie możemy się bawić wirtualnym pulsometrem stwierdzam, że tam nie ma tych opcji.

Jednym słowem dużo gorszy produkt w ładniejszej obudowie. Jeżeli się mylę poprawcie mnie ale chyba jednak tak jest jak napisałem.

To jest prawda dobrze gadasz :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...