Skocz do zawartości

[liczniki] Sigma Sport 2006

DaRochee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie ma znaczenia na jakiej wysokości jest sensor i magnes, nie ma to wpływu na pokazywane wartości wiec ustaw sobie jak ci wygodnie

co do gumek, to akurat na nie nigdy nie narzekałem, są trwałe i nic się z nimi nie dzieje, w moim przypadku gorzej było z magnesem zakładanym na szprychę. Po ok 8 latach ten plastik wtopił się (!) w szprychę i za żadne skarby nie mogłem go sciągnąć

pozdro

• 3 tygodnie później...
Napisano

Sie ma!

Właśnie kupiłem Sigmę 1606 z czujnikiem kadencji.

Jego zaletą są duże, dobrze widoczne cyfry i sporo funkcji, w tym podświetlenie. Minus to dosyć delikatna obudowa i fakt, że czujnik kadencji działał tylko jeden dzień. Przed zamontowaniem i tuż po zamontowaniu wsio ok, wieczorem kadencja 0. Nie wiem o co biega, kabel nie jest przerwany, magnesy blisko siebie. Jak ktoś ma jakiś pomysł co sie mogło spsuć, prosze niech napisze. Licznik kupiłem w sklepie internetowym, i sprzedawca wiedział, że wszystko działa, a tu teraz kupa. :)

Napisano
Sie ma!

Właśnie kupiłem Sigmę 1606 z czujnikiem kadencji.

Jego zaletą są duże, dobrze widoczne cyfry i sporo funkcji, w tym podświetlenie. Minus to dosyć delikatna obudowa i fakt, że czujnik kadencji działał tylko jeden dzień. Przed zamontowaniem i tuż po zamontowaniu wsio ok, wieczorem kadencja 0. Nie wiem o co biega, kabel nie jest przerwany, magnesy blisko siebie. Jak ktoś ma jakiś pomysł co sie mogło spsuć, prosze niech napisze. Licznik kupiłem w sklepie internetowym, i sprzedawca wiedział, że wszystko działa, a tu teraz kupa. ;)

mam ten sam problem, po zamontowaniu licznik dzialal jakis miesiac a potem zaczal sie cyrk. kadencja raz jest wyswietlana raz nie. zupelnie przypadkowo. magnesy blisko siebie, zero uszkodzen mechanicznych. takze kupilem w sieci, na allego - nie wiem tylko co reklamowac, licznik czy czujnik.

Napisano

Panowie mam problem... Posiadam sigmę BC 1106 od jakiegoś miesiąca-dwóch. Użytkowany intensywnie w różnych warunkach (takze ulewnego deszczu). Otóż zauważyłem dzisiaj że wyświetlacz nie pokazuje dokladnie wszystkich danych - brakowało niektórych "kreseczek" Stwierdziłem że na pewno się przegrzal (wszak było dzisiaj dość goronco a ja dużo jeździłem, ale mimo upływu kilku godzin nadal jest tak samo. W miedzy czasie licznik mi przypadkiem upadł w wyniku czego wyświetlacz wrócił do normalnego działania, po czym po chwili znowu zaczął wariować. Boje się czy przypadkiem nie utracę fortuny, jaka na ten licznik wydalem, a samego zainteresowanego nie bede musial wywalic po prostu... byl kupiony w sklepie rowerowym ale jak znam tego bambra tam to za chinskiego boga mi nie uzna reklamacji.

Napisano

prawy przycisk w górnej części obudowy (reset) należy przytrzymać na wybranej funkcji dopuki się ona nie wyzeruje. Jak przytrzymasz dłużej to wykasuje sie: v max, trip dst, trip time, avg speed ;)

Napisano

Witam.

Czy w sigmie 1606L można przy pierwszym uruchomieniu ustawić przejechane km ?

Oraz jak działa to podświetlenie w liczniku, czy mocno wyczerpuje baterię i czy włącza się je bezproblemowo czy trzeba szukać w liczniku tego ustawienia aby je włączyć na czas trwania jazdy i czy ono na postoju się samo automatycznie wyłącza.

Często z roboty wracam wieczorami i tak lipnie nie wiedzieć ile się jedzie :-).

Napisano

prawy przycisk w górnej części obudowy (reset) należy przytrzymać na wybranej funkcji dopuki się ona nie wyzeruje. Jak przytrzymasz dłużej to wykasuje sie: v max, trip dst, trip time, avg speed :)

A czy w ten sposób nie wyzeruje mi się czasem całkowity dystans, całkowity czs itp?

Blizz tak przy okazji, jaką wartość wpisałeś jako rozmiar koła?

Napisano

Z powodu, że jestem leniwy to wpisałem wartość podaną w instrukcji. Porównywalem z kolegą - te same prędkości wskazywał.

Podał bym te wartość ale nie chce mi sie szukać instrukcji - zagineła w pokoju :rolleyes:

Napisano

Ponawiam swoje pytanie

Czy w sigmie 1606L można przy pierwszym uruchomieniu ustawić przejechane km ?

Oraz jak działa to podświetlenie w liczniku, czy mocno wyczerpuje baterię i czy włącza się je bezproblemowo czy trzeba szukać w liczniku tego ustawienia aby je włączyć na czas trwania jazdy i czy ono na postoju się samo automatycznie wyłącza.

Często z roboty wracam wieczorami i tak lipnie nie wiedzieć ile się jedzie :-).

Chce kupić tą sigme i zależy mi na tym aby ona cały czas w nocy świeciła, wiem że bateria siada ale ja chce wiedzieć jaka godzina i ile jadę :-). Inna sprawa to chciał bym ustawić fabryczny przebieg roweru a nie zaczynać od zera.

Jak ktoś posiada ten licznik to proszę o odpowiedź

Napisano

Primo:

ten watek ma juz siedem stron, moze warto go przestudiowac, bo gwarantuje Ci, ze odpowiedzi na Twoje pytania juz padly - moze wlasnie dlatego nikt nie opisal specjalnie dla Ciebie tego po raz kolejny.

Secundo:

na stronie producenta jest instrukcja obslugi, wystarczy przeczytac i juz wszystko bedzie jasne,

Twoje pytania sa o podstawowe funkcje tego licznika - jesli masz klopoty z j.angielskim czy niemieckim,

zajrzyj na allegro - tam w opisach przechwalaja sie funkcjami tego komputerka sprzedajacy

i pamietaj, szanuj czas innych i nie wymagaj informacji, do ktorych sam w prosty sposob mozesz dotrzec, uzywaj wyszukiwarek - jedna z nich znajduje sie na tym forum

pozdrawiam i dobranoc.

Napisano

Primo:

ten watek ma juz siedem stron, moze warto go przestudiowac, bo gwarantuje Ci, ze odpowiedzi na Twoje pytania juz padly - moze wlasnie dlatego nikt nie opisal specjalnie dla Ciebie tego po raz kolejny.

Secundo:

na stronie producenta jest instrukcja obslugi, wystarczy przeczytac i juz wszystko bedzie jasne,

Twoje pytania sa o podstawowe funkcje tego licznika - jesli masz klopoty z j.angielskim czy niemieckim,

zajrzyj na allegro - tam w opisach przechwalaja sie funkcjami tego komputerka sprzedajacy

i pamietaj, szanuj czas innych i nie wymagaj informacji, do ktorych sam w prosty sposob mozesz dotrzec, uzywaj wyszukiwarek - jedna z nich znajduje sie na tym forum

pozdrawiam i dobranoc.

Studiowałem ten wątek i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, może przeoczyłem, bo tego jest tyle że nie starczyło mi czas, z angielskim nie radzę sobie zbyt dobrze, a na allegro piszą co prawda o podświetleniu ale nie piszą czy się świeci przez cały czas, nie wspomnę o tym czy można wbić przy pierwszym uruchomieniu przejechane km.

Twoja wypowiedz mogła składać się z dwóch zdań i dotyczyć mojego pytania, ale widzę że lubisz odstraszać nowych użytkowników tego forum !!!.

Napisano

Twoja wypowiedz mogła składać się z dwóch zdań i dotyczyć mojego pytania, ale widzę że lubisz odstraszać nowych użytkowników tego forum !!!.

True, true...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...