snack Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 nie ma znaczenia na jakiej wysokości jest sensor i magnes, nie ma to wpływu na pokazywane wartości wiec ustaw sobie jak ci wygodnie co do gumek, to akurat na nie nigdy nie narzekałem, są trwałe i nic się z nimi nie dzieje, w moim przypadku gorzej było z magnesem zakładanym na szprychę. Po ok 8 latach ten plastik wtopił się (!) w szprychę i za żadne skarby nie mogłem go sciągnąć pozdro
Przemekc1 Napisano 24 Czerwca 2006 Napisano 24 Czerwca 2006 Jak myślicie czy warto dopłacić i zmiast BC 906 kupić BC 1106? Jakie są podstawowe różnice między tymi dwoma licznikami?
wawek Napisano 24 Czerwca 2006 Napisano 24 Czerwca 2006 Już było to napisane. 1106 ma możliwość wpisania dwóch rozmiarów kół.
Belmondeuszek Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Sie ma! Właśnie kupiłem Sigmę 1606 z czujnikiem kadencji. Jego zaletą są duże, dobrze widoczne cyfry i sporo funkcji, w tym podświetlenie. Minus to dosyć delikatna obudowa i fakt, że czujnik kadencji działał tylko jeden dzień. Przed zamontowaniem i tuż po zamontowaniu wsio ok, wieczorem kadencja 0. Nie wiem o co biega, kabel nie jest przerwany, magnesy blisko siebie. Jak ktoś ma jakiś pomysł co sie mogło spsuć, prosze niech napisze. Licznik kupiłem w sklepie internetowym, i sprzedawca wiedział, że wszystko działa, a tu teraz kupa.
mopett Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Sie ma!Właśnie kupiłem Sigmę 1606 z czujnikiem kadencji. Jego zaletą są duże, dobrze widoczne cyfry i sporo funkcji, w tym podświetlenie. Minus to dosyć delikatna obudowa i fakt, że czujnik kadencji działał tylko jeden dzień. Przed zamontowaniem i tuż po zamontowaniu wsio ok, wieczorem kadencja 0. Nie wiem o co biega, kabel nie jest przerwany, magnesy blisko siebie. Jak ktoś ma jakiś pomysł co sie mogło spsuć, prosze niech napisze. Licznik kupiłem w sklepie internetowym, i sprzedawca wiedział, że wszystko działa, a tu teraz kupa. mam ten sam problem, po zamontowaniu licznik dzialal jakis miesiac a potem zaczal sie cyrk. kadencja raz jest wyswietlana raz nie. zupelnie przypadkowo. magnesy blisko siebie, zero uszkodzen mechanicznych. takze kupilem w sieci, na allego - nie wiem tylko co reklamowac, licznik czy czujnik.
emer Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Sie pojawił... 1606L DTS Hmmm - ja jednak kupiłem VETTA V100 ...
Biera Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Panowie mam problem... Posiadam sigmę BC 1106 od jakiegoś miesiąca-dwóch. Użytkowany intensywnie w różnych warunkach (takze ulewnego deszczu). Otóż zauważyłem dzisiaj że wyświetlacz nie pokazuje dokladnie wszystkich danych - brakowało niektórych "kreseczek" Stwierdziłem że na pewno się przegrzal (wszak było dzisiaj dość goronco a ja dużo jeździłem, ale mimo upływu kilku godzin nadal jest tak samo. W miedzy czasie licznik mi przypadkiem upadł w wyniku czego wyświetlacz wrócił do normalnego działania, po czym po chwili znowu zaczął wariować. Boje się czy przypadkiem nie utracę fortuny, jaka na ten licznik wydalem, a samego zainteresowanego nie bede musial wywalic po prostu... byl kupiony w sklepie rowerowym ale jak znam tego bambra tam to za chinskiego boga mi nie uzna reklamacji.
Przemekc1 Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 A ja mam takie pytanie, jak w sigmie bc 906, skończyć jeden trip i zacząć nowy?
Blizzard Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 prawy przycisk w górnej części obudowy (reset) należy przytrzymać na wybranej funkcji dopuki się ona nie wyzeruje. Jak przytrzymasz dłużej to wykasuje sie: v max, trip dst, trip time, avg speed
potryk Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Witam. Czy w sigmie 1606L można przy pierwszym uruchomieniu ustawić przejechane km ? Oraz jak działa to podświetlenie w liczniku, czy mocno wyczerpuje baterię i czy włącza się je bezproblemowo czy trzeba szukać w liczniku tego ustawienia aby je włączyć na czas trwania jazdy i czy ono na postoju się samo automatycznie wyłącza. Często z roboty wracam wieczorami i tak lipnie nie wiedzieć ile się jedzie :-).
Przemekc1 Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 prawy przycisk w górnej części obudowy (reset) należy przytrzymać na wybranej funkcji dopuki się ona nie wyzeruje. Jak przytrzymasz dłużej to wykasuje sie: v max, trip dst, trip time, avg speed A czy w ten sposób nie wyzeruje mi się czasem całkowity dystans, całkowity czs itp? Blizz tak przy okazji, jaką wartość wpisałeś jako rozmiar koła?
Blizzard Napisano 16 Lipca 2006 Napisano 16 Lipca 2006 Z powodu, że jestem leniwy to wpisałem wartość podaną w instrukcji. Porównywalem z kolegą - te same prędkości wskazywał. Podał bym te wartość ale nie chce mi sie szukać instrukcji - zagineła w pokoju
potryk Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Ponawiam swoje pytanie Czy w sigmie 1606L można przy pierwszym uruchomieniu ustawić przejechane km ? Oraz jak działa to podświetlenie w liczniku, czy mocno wyczerpuje baterię i czy włącza się je bezproblemowo czy trzeba szukać w liczniku tego ustawienia aby je włączyć na czas trwania jazdy i czy ono na postoju się samo automatycznie wyłącza. Często z roboty wracam wieczorami i tak lipnie nie wiedzieć ile się jedzie :-). Chce kupić tą sigme i zależy mi na tym aby ona cały czas w nocy świeciła, wiem że bateria siada ale ja chce wiedzieć jaka godzina i ile jadę :-). Inna sprawa to chciał bym ustawić fabryczny przebieg roweru a nie zaczynać od zera. Jak ktoś posiada ten licznik to proszę o odpowiedź
mopett Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Primo: ten watek ma juz siedem stron, moze warto go przestudiowac, bo gwarantuje Ci, ze odpowiedzi na Twoje pytania juz padly - moze wlasnie dlatego nikt nie opisal specjalnie dla Ciebie tego po raz kolejny. Secundo: na stronie producenta jest instrukcja obslugi, wystarczy przeczytac i juz wszystko bedzie jasne, Twoje pytania sa o podstawowe funkcje tego licznika - jesli masz klopoty z j.angielskim czy niemieckim, zajrzyj na allegro - tam w opisach przechwalaja sie funkcjami tego komputerka sprzedajacy i pamietaj, szanuj czas innych i nie wymagaj informacji, do ktorych sam w prosty sposob mozesz dotrzec, uzywaj wyszukiwarek - jedna z nich znajduje sie na tym forum pozdrawiam i dobranoc.
potryk Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Primo: ten watek ma juz siedem stron, moze warto go przestudiowac, bo gwarantuje Ci, ze odpowiedzi na Twoje pytania juz padly - moze wlasnie dlatego nikt nie opisal specjalnie dla Ciebie tego po raz kolejny. Secundo: na stronie producenta jest instrukcja obslugi, wystarczy przeczytac i juz wszystko bedzie jasne, Twoje pytania sa o podstawowe funkcje tego licznika - jesli masz klopoty z j.angielskim czy niemieckim, zajrzyj na allegro - tam w opisach przechwalaja sie funkcjami tego komputerka sprzedajacy i pamietaj, szanuj czas innych i nie wymagaj informacji, do ktorych sam w prosty sposob mozesz dotrzec, uzywaj wyszukiwarek - jedna z nich znajduje sie na tym forum pozdrawiam i dobranoc. Studiowałem ten wątek i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, może przeoczyłem, bo tego jest tyle że nie starczyło mi czas, z angielskim nie radzę sobie zbyt dobrze, a na allegro piszą co prawda o podświetleniu ale nie piszą czy się świeci przez cały czas, nie wspomnę o tym czy można wbić przy pierwszym uruchomieniu przejechane km. Twoja wypowiedz mogła składać się z dwóch zdań i dotyczyć mojego pytania, ale widzę że lubisz odstraszać nowych użytkowników tego forum !!!.
Caine Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Twoja wypowiedz mogła składać się z dwóch zdań i dotyczyć mojego pytania, ale widzę że lubisz odstraszać nowych użytkowników tego forum !!!. True, true...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.