Skocz do zawartości

[liczniki] Sigma Sport 2006

DaRochee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie da się edytować więc piszę dalej...

http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/654

wyczaiłem model 1606 DTS

Czy możecie mi powiedzieć o systemie DTS? Wydaje mi się, że to jest cyfrowy system kodowania sygnału z sensora, nie to co RDS w serii z 2005 roku...

Kiedyś był temat http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=1487&hl=RDS

o licznikach bezprzewodowych za i przeciw, tam była zawarta wypowiedź bodajże skrzyni, że liczniki kodowane cyfrowo nie łapią zakłóceń, więc czy w tym modelu i w tym systenmie DTS to jest wogóle nie odczuwalne?

btw. jeśli rozwinie się lista opinii, wypowiedzi to prosze=ę moda o wydzielenie tematu - RDS vs. DTS coś takiego może :blink:

dzięki

Napisano

Odebralam dzis moja Sigme 1606L i pierwsze wrazenie jakie odnioslam jest takie, ze jest ona bardzo delikatna. Moja stara Sigma (nie pamietam modelu) byla doslownie pancerna, a ta juz na taka nie wyglada. Poza tym fajnie dziala podswietlanie. :)

Napisano

Wczoraj kupiłem Sigmę BC-906. To fakt, że za kilka złotych więcej mogłem kupić model BC-1106 ale uznałem, że nie są mi potrzebne funkcje z wyższego modelu (jak np. możliwość używania licznika na dwóch rowerach...dla mnie całkowicie zbędne). Polecam zainteresowanym ten licznik i pokładam w niego wielkie nadzieje...w końcu Sigma to Sigma ;) Pozdrawiam... :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam zamiar kupic Sigma Sport BC-906

czy znajde gdzies nowke ze mniej niz 53zeta?

a moze jakas tansza alternatywa niekoniecznie z sigmy, cos solidnego jednak

nigdy nie posiadalem licznika i mam pytanie, czy predkosc np 20 km/h jest faktycznie taka predkoscia jak pokazuje licznik?

Napisano

mam zamiar kupic Sigma Sport BC-906

czy znajde gdzies nowke ze mniej niz 53zeta?

a moze jakas tansza alternatywa niekoniecznie z sigmy, cos solidnego jednak

nigdy nie posiadalem licznika i mam pytanie, czy predkosc np 20 km/h jest faktycznie taka predkoscia jak pokazuje licznik?

hehehe cenna w sklepie to 72 zł wiec 53 zł to jest bardzo dobra cenna :)

Ja kupilem wlasnie 906 zastaanwialem sie nad 1106 ale nie potzrebne mi pomiar dla 2 koł :)

na poczatku kupilem 1200 z 2005r ale przyciski dizalaly dziwnie i cos sie mulił :( wiec wymienielem na 906 i jetsem zadoweolony licznik ogiolnie bardzo dobry polecam!!!

pozdro 4 all

Napisano

Jezeli masz prawidlowo zalozony licznik i w miare dobrze wpisany obwod kola to pokazuje realna predkosc.

Napisano

Moja 1106 przejechała co prawda dopiero 100km ale rowniez jestem z niej zadowolony. Jedyny Mankament to roznice przy wskazniach predkosci aktualnej i zapamietywanie maxymalnej. Na liczniku chwilowym mialem 41 a max zapamietal 39.5.

Jeżeli chodzi o system DTS to troche sie zmartwilem. Powiedzialem ze kupie 1106 i pozniej dookupie system bezprzewodowy. Niestety w DTSie tak sie nie da. Nie ma dodatkowego nadajnika/odbiornika mocowanego przy kierownicy jak to bylo w wypadku RDS/RCS. Tutaj mocujemy jeden na amorku a drugim jest poprostu licznik. Sigma na razie nie planuje sprzedazy dodatkowego bezprzewodowego ustrojstwa ktory mozna by zamontowac np. do 1106.

Napisano

Zauważyłem, że w mojej SIgmie BC 1606L powoli się ładują napisy i zmieniają cyfry. Czy to tylko moje obserwacje na moim liczniku, czy każdy wyświetlacz w liczniku ładuje to powolnie??

Napisano

w mojej BC-906 napisy działają bez większych przestojów (może tylko na zimnym powietrzu troszkę zwalnia, hihi) :)

Napisano

U mnie też niestety muli, choć tylko prędkość chwilowa. Na poprzenim rowerze miałem 9-letnią sigmę i takich problemów nie było :o

Napisano

Coraz bardziej mi Sigma zmula, a szczególnie to widać przy szybszej jeździe i to mnie wkurza i chyba zareklamuje licznik, bo wydaje mi się, że mój egzemplarz jest wolniejszy niż inne...

Napisano

Ja mam SIGME BC 5000 jest to model z około 1997 :) . Licznik sprawuje się świetnie. Niestety zagubiłem, gdzieś instrujkcję obsługi i stwierdziłem, że napiszę do SIGMY, czy może mają jakąś instrukcję w *.pdf do tego modelu. Niestety nie mieli w *.pdf, ale zaproponowali mi, że mogą wysłac mi pocztą :!!: :) . Na początku myślałem, że to żart, ale dziś w skrzynce znalazłem list o SIGMY, a w środku instrukcję obsługi :) To się nazywa firma, której zależy na kliencie :!!: Bardzo polecam tą firme nie tylko z powodu, że ich licznik posiadam od 1997, ale i dlatego że dbają o każdego klienta :)

Napisano

U mnie też przy ruszaniu licznik startuje tak po sekundzie, może krócej, a później nie zauważam nic takiego-Sigma 1606 L. No i obudowa jest strasznie delikatna-już ją troche porysowałem :)

Napisano
U mnie też przy ruszaniu licznik startuje tak po sekundzie, może krócej, a później nie zauważam nic takiego-Sigma 1606 L. No i obudowa jest strasznie delikatna-już ją troche porysowałem

Powiedzialabym, ze caly licznik jest strasznie delikatny. ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

wlasnie doszla do mnie sigma bc906 ;), ladnie wyglada , ale chyba jest (tak jak kolega stwierdzil) delikatny, ale to sie okaze w jezdzie :]

Napisano

moja bc906 tez dzis dotarla juz nawet zalozona. u mnie jakos dziwnie dziala ten dolny klawisz nie jest dokladny trzeba mocno po rotku przyciskac. wy tez tak macie?

Napisano

Co do "zmulania" Sigmy nie mam zadnych zastrzezen, mam wrazenie ze to bardziej odczucia subiektywne co do przeskakiwania km.

Obudowa w 1106 hmmmm mi sie wydala oki, wczesniej mialem BC800 i Targe ale wydaje sie ze 1106 nie odstaje od nich wykonaniem.

Napisano

moja bc906 tez dzis dotarla juz nawet zalozona. u mnie jakos dziwnie dziala ten dolny klawisz nie jest dokladny trzeba mocno po rotku przyciskac. wy tez tak macie?

mam dokladnie identyczny objaw. no i bc906 niemile mnie zaskoczyl ostatnio jak po zdjeciu z uchwytu i transporcie w kieszeni do domu (400m) wzial sie wylaczyl kasujac wszystkie dane i ustawienia. po parokrotnym wlozeniu baterii zaskoczyl ale i tak to zachowanie mi sie bardzo nie podoba :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...