DaRochee Napisano 27 Marca 2006 Autor Napisano 27 Marca 2006 Nie da się edytować więc piszę dalej... http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/654 wyczaiłem model 1606 DTS Czy możecie mi powiedzieć o systemie DTS? Wydaje mi się, że to jest cyfrowy system kodowania sygnału z sensora, nie to co RDS w serii z 2005 roku... Kiedyś był temat http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=1487&hl=RDS o licznikach bezprzewodowych za i przeciw, tam była zawarta wypowiedź bodajże skrzyni, że liczniki kodowane cyfrowo nie łapią zakłóceń, więc czy w tym modelu i w tym systenmie DTS to jest wogóle nie odczuwalne? btw. jeśli rozwinie się lista opinii, wypowiedzi to prosze=ę moda o wydzielenie tematu - RDS vs. DTS coś takiego może dzięki
Kaska Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 Odebralam dzis moja Sigme 1606L i pierwsze wrazenie jakie odnioslam jest takie, ze jest ona bardzo delikatna. Moja stara Sigma (nie pamietam modelu) byla doslownie pancerna, a ta juz na taka nie wyglada. Poza tym fajnie dziala podswietlanie.
bfc Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Wczoraj kupiłem Sigmę BC-906. To fakt, że za kilka złotych więcej mogłem kupić model BC-1106 ale uznałem, że nie są mi potrzebne funkcje z wyższego modelu (jak np. możliwość używania licznika na dwóch rowerach...dla mnie całkowicie zbędne). Polecam zainteresowanym ten licznik i pokładam w niego wielkie nadzieje...w końcu Sigma to Sigma Pozdrawiam...
Szalony Napisano 8 Kwietnia 2006 Napisano 8 Kwietnia 2006 Ja dziś dostałem Sigmę 1606L i pierwsze moje wrażenie jest bardzo dobre
ANTON Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 mam zamiar kupic Sigma Sport BC-906 czy znajde gdzies nowke ze mniej niz 53zeta? a moze jakas tansza alternatywa niekoniecznie z sigmy, cos solidnego jednak nigdy nie posiadalem licznika i mam pytanie, czy predkosc np 20 km/h jest faktycznie taka predkoscia jak pokazuje licznik?
hxm Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 mam zamiar kupic Sigma Sport BC-906 czy znajde gdzies nowke ze mniej niz 53zeta? a moze jakas tansza alternatywa niekoniecznie z sigmy, cos solidnego jednak nigdy nie posiadalem licznika i mam pytanie, czy predkosc np 20 km/h jest faktycznie taka predkoscia jak pokazuje licznik? hehehe cenna w sklepie to 72 zł wiec 53 zł to jest bardzo dobra cenna Ja kupilem wlasnie 906 zastaanwialem sie nad 1106 ale nie potzrebne mi pomiar dla 2 koł na poczatku kupilem 1200 z 2005r ale przyciski dizalaly dziwnie i cos sie mulił wiec wymienielem na 906 i jetsem zadoweolony licznik ogiolnie bardzo dobry polecam!!! pozdro 4 all
macsob Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Też polecam BC-906. Dzisiaj zakładałem, kabelek poprowadziłem po lince od V-ek i jest git
Szalony Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 czy 1106 ma podswietlenie ? 1106 Nie ma podświetlenia. 1606L posiada podświetlenie.
Xsystoff Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 nigdy nie posiadalem licznika i mam pytanie, czy predkosc np 20 km/h jest faktycznie taka predkoscia jak pokazuje licznik? Jezeli masz prawidlowo zalozony licznik i w miare dobrze wpisany obwod kola to pokazuje realna predkosc.
kamiel Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 Ja kupiłem na allegro 1106 i jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam.
MarcinGoluch Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Moja 1106 przejechała co prawda dopiero 100km ale rowniez jestem z niej zadowolony. Jedyny Mankament to roznice przy wskazniach predkosci aktualnej i zapamietywanie maxymalnej. Na liczniku chwilowym mialem 41 a max zapamietal 39.5. Jeżeli chodzi o system DTS to troche sie zmartwilem. Powiedzialem ze kupie 1106 i pozniej dookupie system bezprzewodowy. Niestety w DTSie tak sie nie da. Nie ma dodatkowego nadajnika/odbiornika mocowanego przy kierownicy jak to bylo w wypadku RDS/RCS. Tutaj mocujemy jeden na amorku a drugim jest poprostu licznik. Sigma na razie nie planuje sprzedazy dodatkowego bezprzewodowego ustrojstwa ktory mozna by zamontowac np. do 1106.
Szalony Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 Zauważyłem, że w mojej SIgmie BC 1606L powoli się ładują napisy i zmieniają cyfry. Czy to tylko moje obserwacje na moim liczniku, czy każdy wyświetlacz w liczniku ładuje to powolnie??
Kaska Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 W mojej Simgmie (ten sam model) jest dokladnie tak samo. Generalnie to Sigmy sa takie troszke zamulajace.
bfc Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 w mojej BC-906 napisy działają bez większych przestojów (może tylko na zimnym powietrzu troszkę zwalnia, hihi)
macsob Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 U mnie też niestety muli, choć tylko prędkość chwilowa. Na poprzenim rowerze miałem 9-letnią sigmę i takich problemów nie było
Szalony Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Coraz bardziej mi Sigma zmula, a szczególnie to widać przy szybszej jeździe i to mnie wkurza i chyba zareklamuje licznik, bo wydaje mi się, że mój egzemplarz jest wolniejszy niż inne...
pigla Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja mam SIGME BC 5000 jest to model z około 1997 . Licznik sprawuje się świetnie. Niestety zagubiłem, gdzieś instrujkcję obsługi i stwierdziłem, że napiszę do SIGMY, czy może mają jakąś instrukcję w *.pdf do tego modelu. Niestety nie mieli w *.pdf, ale zaproponowali mi, że mogą wysłac mi pocztą :!!: . Na początku myślałem, że to żart, ale dziś w skrzynce znalazłem list o SIGMY, a w środku instrukcję obsługi To się nazywa firma, której zależy na kliencie :!!: Bardzo polecam tą firme nie tylko z powodu, że ich licznik posiadam od 1997, ale i dlatego że dbają o każdego klienta
Schwefel Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Mi muli tylko na starcie czyli od 0 do 10km/h wyświetla z 1.5sek. opóźnieniem ale później jest ok. Mam Sigmę 1606L. Wcześniej miałem starą 500 i działała szybciej
miciu22 Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 U mnie też przy ruszaniu licznik startuje tak po sekundzie, może krócej, a później nie zauważam nic takiego-Sigma 1606 L. No i obudowa jest strasznie delikatna-już ją troche porysowałem
Kaska Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 U mnie też przy ruszaniu licznik startuje tak po sekundzie, może krócej, a później nie zauważam nic takiego-Sigma 1606 L. No i obudowa jest strasznie delikatna-już ją troche porysowałem Powiedzialabym, ze caly licznik jest strasznie delikatny.
dzik86 Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 wlasnie doszla do mnie sigma bc906 , ladnie wyglada , ale chyba jest (tak jak kolega stwierdzil) delikatny, ale to sie okaze w jezdzie :]
naiLo Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 moja bc906 tez dzis dotarla juz nawet zalozona. u mnie jakos dziwnie dziala ten dolny klawisz nie jest dokladny trzeba mocno po rotku przyciskac. wy tez tak macie?
MarcinGoluch Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Co do "zmulania" Sigmy nie mam zadnych zastrzezen, mam wrazenie ze to bardziej odczucia subiektywne co do przeskakiwania km. Obudowa w 1106 hmmmm mi sie wydala oki, wczesniej mialem BC800 i Targe ale wydaje sie ze 1106 nie odstaje od nich wykonaniem.
Majkel Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 moja bc906 tez dzis dotarla juz nawet zalozona. u mnie jakos dziwnie dziala ten dolny klawisz nie jest dokladny trzeba mocno po rotku przyciskac. wy tez tak macie? mam dokladnie identyczny objaw. no i bc906 niemile mnie zaskoczyl ostatnio jak po zdjeciu z uchwytu i transporcie w kieszeni do domu (400m) wzial sie wylaczyl kasujac wszystkie dane i ustawienia. po parokrotnym wlozeniu baterii zaskoczyl ale i tak to zachowanie mi sie bardzo nie podoba :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.