Krzema Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 moja sigma BC1200 zamulała tylko po 2 h jazdy w temp -8, przy krótszych przjażdżkach było OK.. pozatym przy takich temp nie można sie spodziewać rewelacji...
von Lauenberg Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 Dokładnie, w mojej BC-1200 wyświetlacz dostawał pewnej "bewładności". ale odczyty były prawidłowe, dystans również, a ja nie patrzę się w licznik non stop śledząc prędkość, więc dużego dramatu nie było. Myślę, że akurat ta cecha (opóźnienie w niskich temperaturach) to kwestia technologii wyświetlaczy LCD, marka licznika nie ma tu nic do rzeczy. Poza tym Sigma w 100% bez zarzutu.
Schwefel Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 Gdzie można dostac czujnik kadencji do 1606L?
Gość padi Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 ja kupiłem bc 1606l i gdy podpinam go to podswietlanie niedziała tak jak powinno tzn mruga i słabo swieci a jak odepne go to normalnie wszystko działa ładnie jasno podswietla niewiem oco hodzi mu. poza tym podswietleniem jest wszystko ok. a co do tego podswietlenia jeszcze jak odepne go i wcisne bolec po lewej stronie na dole co jest to podswietlenie przygasa. jestem wkuzony bo kupiłem go ze względu na podswietlenie. wydaje mi sie ze ten wciskany bolec robi jakies zwarcie bo bycmoze licznik ma wade produkcyjną. jezeli ktos ma ten sam problem prosze o kontakt na gg 9003210. jezeli rozwikłam ten problem to dam znać.
muzycom Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 To napisz jeszcze prosze gdzie go kupiłeś. Pozdrawiam. Wnioskując z tego co piszesz przyczyną może być złe spasowanie obudowy. POZDRAWIAM
miciu22 Napisano 20 Lutego 2006 Napisano 20 Lutego 2006 No więc dotarło to cudo dzisiaj. Licznik jest pełen wypasss. Oświetlenie, to fajny bajer: włączamy wciskając jednocześnie dwa przyciski i każde następne naciśniecie któregokolwiek z 4. uruchamia oswietlenie. A wyłączamy tak samo jak włączyliśmy. Świeci jasno- i nie mam tego problemu o którym tu Ktoś pisał, świeci ładnie zarówno zdjęty, jak i na podstawce.No i wrzucam pare fotek:
dzik86 Napisano 20 Lutego 2006 Napisano 20 Lutego 2006 mozecie mi powiedziec czy te nowe liczniki sa solidne w budowie ? bo np. moj BC300 jest pancerny tylko pekl taki plastik co przytrzymuje baterie , ale to sie stalo w extremalnych warunkach , wiec wybaczam mu (oczywiscie licznik dziala) patrzac po screenach , nie wiem czy zmienialiscie , ale jest angielskie menu ?
skrzynia Napisano 20 Lutego 2006 Napisano 20 Lutego 2006 Oświetlenie, to fajny bajer: włączamy wciskając jednocześnie dwa przyciski i każde następne naciśniecie któregokolwiek z 4. uruchamia oswietlenie. A wyłączamy tak samo jak włączyliśmy. To oświetlenie działa ciągle, czyli włączamy np na 20min i potem wyłączamy, czy za każdym razem trzeba je włączyć żeby coś zobaczyć po ciemku?
miciu22 Napisano 20 Lutego 2006 Napisano 20 Lutego 2006 Oswietlenie swieci przez ok.4-5 sekund od nacisniecia, a żeby wyłączyć to świecenie po każdym naciśnieciu czegokolwiek, to przyciskamy dwa pewne przyciski razem, jest 7 języków, nie ma polskiego, więc ustawiłem angielski. Teraz tylko jeździć i trzeskać kilometry
DaRochee Napisano 24 Lutego 2006 Autor Napisano 24 Lutego 2006 No ale twist lockera podstawki nie zmienili na lepsze, tak samo jak w 2005 jest bardzo delikatna od spodu.
Gość padi Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 tak to jest wina konstrukcyjna i wymienie go jak przyjdzie nowy towar na sklep ;-)
Kaska Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 Swietny licznik! Jak tylko stane finansowo na nogi po ostatnich zakupach rowerowych, to go kupie.
dzik86 Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 mozecie mi powiedziec jak jest z trwaloscia plastiku z ktorego zrobiony jest licznik? jest na tyle wytrzymaly aby wytrzymal jakies mocniejsze upadki ?
QWEY564 Napisano 24 Lutego 2006 Napisano 24 Lutego 2006 Może niech ktoś zrobi jakiś mały teścik... np. niech wykąpie go w pralce lub wyrzuci przez okno samochodu przy prędkości 55km/h (wersja profesjonalna)... to be or not to be
DaRochee Napisano 27 Lutego 2006 Autor Napisano 27 Lutego 2006 Może niech ktoś zrobi jakiś mały teścik... np. niech wykąpie go w pralce lub wyrzuci przez okno samochodu przy prędkości 55km/h (wersja profesjonalna)... to be or not to be to napisz kolego list motywacyjny do Sigmy niech Ci przyślą model testowy, dla forumrowerowego.prv.pl :lol: przetestujesz i napiszesz co i jak, tylko nie wal ściemy w postach i nie zainkasuj licznika później :wink:
Schwefel Napisano 27 Lutego 2006 Napisano 27 Lutego 2006 Do piątku powinienem dostać paczkę z 1606L więc jakiś teścik na pewno umieszczę na forum.
miciu22 Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 Jedno już mogę powiedzieć na temat tego licznika- szybka dość łatwo się rysuje, albo ja jestem taki zdolny Rowerek jest w komórce, a piętro wyżej ktoś coś w betonie robił i wszystko było pokryte pyłem. Dmuchnąłem na licznik i przetarłem w polar, który miałem na sobie iii...... narobiłem sobie kółeczek na szybce :025: , ale takich ledwo widocznych.
Bizon Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 We wszytskich sigmach dość szybko sie rysuje,przynjamniej w tych co miałem stara bc 700 i kupionwe w zeszłym roku bc 1200
dzik86 Napisano 28 Lutego 2006 Napisano 28 Lutego 2006 w koncu nie ma sie co dziwic , to jest plastik ,ale zawsze mozna jakos ladnie wypolerowac zeby zniwelowac wieksze rysy okolo 20.03 oddaje rower na pierwszy obowiazkowy przeglad , wiec sobie kupie przy okazji BC 906
Bizon Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 Mi tam osobiście nie przeszkadzją te rsys dopóki widze co licznik pokazuje
Lukaszeczek Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 A do mnie 1106 już jedzie - zobaczymy, co to za wynalazek. A że się szybka rysuje - cóż - toż to tworzywo sztuczne, a nie prawdziwa szyba - lekkie rysy zrobisz na tym czymkoliwek twardszym od paznokcia
QWEY564 Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 Gdzieś widziałem takie kondomy na liczniki rowerowe CatEya(jak do koma)... Może sigma też takie robi???
MIC Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 Na allegro w dziale z telefonami sa folie na szybki komorek. Widzialem takie ktore trzeba przycinac na odp.wielkosc wiec proponuje takie cos zakupic. Cena ok 2zl http://www.allegro.pl/item87970158_folia_o..._2szt_2_50.html
thrackan Napisano 19 Marca 2006 Napisano 19 Marca 2006 Ktoś prosił o sprawozdanie z użytkowania BC 906, więc jako takowego posiadacz od styczniowych urodzin zgłaszam się Jak widać licznik jest bardzo ładny, jak cała seria topline zresztą. Jest całkiem pancerny (nie licząc łatwo rysującej się, choć niełamliwej i niepękliwej szybki). Wytrzymał już u mnie dwie gleby z rowerem i upuszczenie z około 1,5 metra na drewnianą podłogę. Wpadł mi też do zlewu, pod bieżącą (silnie bieżącą...) wodę i nic mu się nie stało Na mrozie -19 stopni działał powoli (dwie-trzy sekundy trwało przechodzenie z jednej funkcji do drugiej, odczyt bieżącej prędkości zmieniał się dwa razy wolniej, niż zazwyczaj) ale konsekwentnie. Acha, chociaż podstawka wygląda wiotko i krucho, na kierownicy siedzi stabilnie i upadki jej nie łamią (inna sprawa, że u mnie chyba o glebę uderzają głównie rogi i klamkomanetki ) I nie mam też jak niektórzy zastrzeżeń do systemu wpinania licznika do podstawki. Wpina się łatwo przez wsadzenie licznika do gniazda pod kątem 45 stopni do kierownicy i przekręcenie do momentu, aż będzie "prostopadły" do kiery. Czynność jest łatwa, szybka i przyjemna. Nie zdarzyło mi się też samoczynne wypięcie, nawet przy wypadkach. Sterowanie jest łatwe do nauczenia, ale jak się człowiekowi nie chce zajrzeć do instrukcji to musi trochę pokombinować. Instrukcja jest bdb. Wyświetlane dane są bardzo czytelne. Odrazu po wyjęciu z pudełka zafascynował mnie znakomity kontrast wyświetlacza. Wzruszył mnie chwilę później fakt, że był ustawiony w opcjach na średnim poziomie! Uczepię się tylko odpryskującej przy mocniejszych uderzeniach, widocznej na zdjęciach srebrnej farby na obudowie. Każdy odprysk ujawnia bury plastik w kolorze przycisków... (ale to trzeba być zdolnym jak ja i upuścić go po szprychach na podłogę przy podpinaniu do roweru wiszącego na ścianie) Ogólna ocena: 5 Uzasadnienie: porządne, raczej niezawodne (przynajmniej przez 3 miesiące zimy) urządzenie o uroczym wyglądzie, ale bez podświetlenia.
DaRochee Napisano 26 Marca 2006 Autor Napisano 26 Marca 2006 No jak ten licznik wytrzymał bez więksych uszczerbków sprzętowych i mechanicznych 3 miesiące zimy to na sezon letni będzie dla mnie idealny , może nawet na ciut wyższy model się skuszę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.