Skocz do zawartości

[liczniki] Sigma Sport 2006

DaRochee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

U mnie bedzie można dostac dopiero pod koniec lutego... swoją drogą ciekaw jest skąd na aukcjach juz to mają, jesli o polskiego importera jeszcze ich nie ma :)

pozdro

Adi

Napisano

Od zachodnich sąsiadów, można było je dostać już pod koniec grudnia :]

Nawet nie wiesz, jak polskich sprzedawców (np. mnie) ładnie mówiąc "denerwują" zachodni sąsiedzi :P .

A importerzy, jak im sie mówi, że w Polsce juz dawno sprzedają i, że można dostac taniej niż u niego (np. te linczniki Sigma) to dostaje białej gorączki i tłumaczy sie ze z za zachodniej granic przeyjażdzają felerne egzemplarze, że to niepewny towar etc. :D... i jak to w Polsce handlowac, żeby zarobić i klientowi dogodzić :)

pozdro

Adi

Napisano

Nawet nie wiesz, jak polskich sprzedawców (np. mnie) ładnie mówiąc "denerwują" zachodni sąsiedzi :) .

Domyślam się...

Bikemaniak - jakiś prosty model, jeszcze nie wiem który dokładnie :P

Napisano

Ja musze sie pokusić niedługo o nowy licznik a te sigmy są dosyć fajne moja stara sigma bc800 (jeszcze ta z Vśr) wylądowała w zeszłym roku pod kołami samochodu i no.. troche sie płaska zrobiłą :-)

Na allegro bc 906 czy ileśtam ;-) kosztuje 60 zł a model wyżej bc11xx 64 :D

Ta nowa seria bardzo dobre wrażenie wizualne robi musze sie niedługo w jakiś z tych liczników zaopatrzyć

Napisano

Też się zastanawiam nad nową Sigmą model BC-1606 L. W sumie nie potrzeba mi tych wszystkich funkcji, tylko podświetlenia, które jest tylko w tym modelu. Dodatkowa lampka nie wchodzi w grę bo szkoda mi miejsca na kierownicy.

Napisano

Właśnie.

Ten model 906 jest bardzo fajny i dość tani w porównaniu do innych aż się dziwie.

Ma funkcje, których mi brakowało w bc500 (jakiś felerny egzemplarz mam), dlatego na nowy rok, nowy sezon trza pomyśleć nad nowym licznikiem.

Jeśli ktoś ma niech się pochwali jak się mu sprawuje :D

p.s. temat chyba nie założyłem jak trzeba, proszę moda niech go przeniesie do "Akcesoria" bo tam jego miejsce chyba jest :D

Napisano

też chyba sobie BC-1606 L zafunduje... na razie mam najtańszą Sigmę z 2005r. i brakuje mi kilku funkcji a za BC-1606 L przemawia podświetlenie... piękna sprawa...

Napisano

Normalnie zaszalałem i kupiłem ten wypasiony model 1606 L, za jakieś 2 dni dostanę przesyłke i zobaczymy jak się będzie sprawował podczas jazdy w różnych warunkach- powinien działać wyśmienicie :)

Gość Gość
Napisano

Niech ktoś zda relacje jak się sprawuje pomiar kadencji. I ja się poważnie nad tym liczniczkiem zastanawaim.

Napisano

Ja tez sie zastanawiam nad modelem 1606L. Mam teraz jakiegos no-name'a, ktory dziala, jak ma ochote... Kiedys (jakies 8 lat temu) mialam Sigme i bylam z niej bardzo zadowolona, ale zwineli mi ja razem z rowerem. :)

W modelu 1606L podoba mi sie podswietlanie i mozliwosc montazu do dwoch rowerow.

Czekam na oponie o tym liczniku i zycze udanego uzytkowania!

Napisano

Kurcze, ja się zastanawiam nad 1106 i tym 1606 - co prawda mój obecny licznik jeszcze śmiga, ale przydałoby się go oddać na emeryturę... Niech ktoś zapoda fotki real, również te z podświetleniem...

Napisano

Wszystko ok liczniki zaiste, tylko jedno "ale" czy działa w niskich temperaturach, nie tak jak te z 2005 seria bc :/

Napisano

Seria bc ;) ??

Chyba żadne urządzenie z LCD nie działa dobrze w niskiej temperaturze(oczywiście pojęcie "niska temperatura" jest względne no ALE... )

Napisano

Na zimę mam rowerek z innym licznikiem, który przy -17 działał trochę ospale, ale nic poza tym się nie działo. Więc Sigma nie doświadczy niskich temp., wg. mnie ok. zera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...