Skocz do zawartości

[hamulec] Problem z shimano xt m765

kamsal37

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam hamulce shimano xt m765. Z przednim jest wszystko ok natomiast z tylnym mam problem. Klamkę mogę docisnąć do kierownicy i ledwo co ten hamulec hamuje,jak naciskam kilkadziesiąt razy klamkę to delikatnie się poprawia ale i tak to nie jest to hamowanie,chciałem dodać,że w lato było z nim wszystko ok dopiero teraz coś mu odbiło. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Sprawdź czy hamulec równo dociska koło z 2 stron, jeżeli nie to masz takie śrubki do regulacji odbicia sprężyny. Kolejny krok to sprawdzenie czy koło jest proste zarówno w płaszczyźnie poziomej jak i pionowej. No i najważniejszą sprawą jest sprawdzenie stanu zużycia klocków hamulcowych (jeżeli nie mają wcięć w gunię lub są całe w drobinkach metalu należy je wymienić - wydatek ok 20zł)

• Mod Team

Sprawdź czy hamulec równo dociska koło z 2 stron, jeżeli nie to masz takie śrubki do regulacji odbicia sprężyny. Kolejny krok to sprawdzenie czy koło jest proste zarówno w płaszczyźnie poziomej jak i pionowej. No i najważniejszą sprawą jest sprawdzenie stanu zużycia klocków hamulcowych (jeżeli nie mają wcięć w gunię lub są całe w drobinkach metalu należy je wymienić - wydatek ok 20zł)

Mowa o hydraulicznych tarczówkach a diagnoza widzę do v-ek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...