Skocz do zawartości

[2000] Rower do streetu z amortyzatorem

gilu321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym złożyć rower do streetu na kołach 24 oraz musi mieć amortyzator. Cena do 2000 zł oczywiście mogą być części używane :D

dodam że może bd posiadał amortyzator rst space jump. Nada się on ?

proszę o pomoc.

pzdr

Napisano

Nie polecam tego amortyzatora ! W środku to DURO ! Jeśli chcesz DJ3 to szukaj do rocznika 2007r.

W tej kasie składałbym już raczej coś na sztywną oś qr20mm

Do streetu poleciłbym korbę bmx`ową . Np.coś tego typu : korba + suport : http://allegro.pl/korba-octane-one-3pcs-pro-niebieski-2010-i1886414594.html + sprocket : http://allegro.pl/octane-zebatka-tarcza-sprocket-24-bmx-alu-wys-0-i1914562074.html

Co do ramy.. nie koniecznie musi być to NS (kolega wyżej podał jakiegoś starego Suburbana, raczej skłoniłbym się do ramy typu Octane One 3.0)

Napisano

Kolego Przemek06 , pisząć o sztywnej osi qr20 nie miałem na mysli sztywnego widelca.

Tak na szybko :

Rama : OctaneOne Void 3.0/Ns Majesty (1930918461) - Aukcje internetowe Allegro

Amorek : Rock Shox Pike 409 U-turn (nie domain, 66, totem) (1924816428) - Aukcje internetowe Allegro

Amortyzator idzie kupić taniej , akurat nie ma teraz na allegro w dobrej cenie.

Korba taka jak pisałem wcześniej

Kierownica , mostek : to już kwestia gustu , tak samo jak pedała

Warto przeglądać/czytać forum ,a nie tylko zakładać tematy. Nikt za Ciebie roweru nie złoży. Tematów o amortyzatorach i ramach do streetu było kilka i warto żebys je przejrzał :thumbsup:

Napisano

zeflo

Z tymi korbami to pojechałeś po całości... Amora skoro masz to zostaw bo daję radę, ramki możesz szukać Sparka, Suba24, Capiego, zależy co się w jakiej cenie trafi.

Kiera mostek alu 25,4 bo na 31,8 nie masz takiego wyboru. Korby bierz jakieś 3pcs a reszta wedle uznania. Zobacz sobie na BC innych ludzi, poczytaj recenzję bo jeśli nie masz pojęcia o częściach to może sensowniej, bezpieczniej będzie kupić używkę gotowca?

Napisano
Napisano

Co do kół,dobrze że celujesz w piasty NS. na pewno będziesz z nich zadowolony. Obręcze...to tak naprawdę zależy jak jeździsz. Jeśli już masz coś techniki , jeździsz płynnie to możesz sobie pozwolić na mniej wytrzymałe/lżejsze obręcze. Jeśli to dopiero początki , kup jakąś mocną obręcz.

Co do szprych to kup jakieś najzwyklejsze :whistling:

Napisano

Dobra piasta + dobra obręcz na kiepskich szprychach da gówniane koło.

Championy bierz i tyle.

Ramę tak jak mówiłem na 24" jakąś. BTW Void ma stery zintegrowane więc ani z DSa ani Warp2 nie będą pasować.

Siodło + sztyca podałeś na 25,4 więc zależy jaka rama będzie.

Dętki nie bierz takich kloców bo jedna waży tyle co moja opona, zbędne gramy.

Opony jeśli ma być total street to jakieś slicki np. NPJ/Kranium.

Napisano

Bombell , o co Ci chodzi z tymi korbami ? Z czym pojechałem ? Podałem przecież że coś typu 3pcs + sprocket ...

A co do szprych,kupuję zawsze jakieś zwykłe za 1-1,20 zł za sztukę i dają radę.

Napisano

Aaa sorry to tyczyło się poprzednika. Co do szprych to za 1,20zł masz już srebrne Championy z nyplami więc nie ma sensu pchać się w noname'y

Napisano

Zgoda. Ja zawsze biorę najzwyklejsze , teraz zobaczyłem w moim sklepie rowerowym i są to Sapim Leader po 1zł. Pisząc zwykłe nie miałem na myśli jakiś szprych z makrokesza - bo to akurat nie są dla mnie zwykłe szprychy :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...