supersam Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Na warsztat poszedł adapter hamulca przedniego od accenta, waga startowa 16 gramów. Jako pierwsza poszła czarna anoda, zdarta do czystego aluminium. Następnie wycięcie otworu podłużnego na środku adaptera o wymiarach 6mm na 34mm. Kolejną czynnością było wywiercenie otworu wiertłem 5mm między osiami montażowymi śrub. Po tych czynnościach waga adaptera spadła do 12 gramów. Adapter kosztował 18 zł, zrobiłem to z ciekawości jak wyjdzie, czas pracy około 4 godziny. Picasa Web Albums - Jakub Ł - adapter Edytowane 12 Listopada 2011 przez supersam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Wygląda bardzo ładnie tylko ciekawe jak z wytrzymałością. Ehhh...gdybym miał w moim garażu jakąś obrabiarkę np.CNC . Zrobiłbym tyyyyyle ciekawych rzeczy do mojeo bike. Pomarzyć można Edytowane 12 Listopada 2011 przez zeflo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Myślę że dałby rade, są bardziej odchudzone i ludzie na nich jeżdżą żeby chociaż mieć tokarkę i frezarkę Edytowane 12 Listopada 2011 przez supersam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Wyorałeś go ładnie - pytanie nie pękł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Właściwie to nawet go nie założyłem żeby przetestować, ale pewno pod koniec sezonu znowu zamontuje sztywny wideł do roweru to adapter przy okazji przetestuje. Na razie adaptery zamontowane na alu śrubach i od ponad 1000km nic się nie dzieje złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi