Karas Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów, nazwa tematu odsłoniła wam już rąbek tajemnicy. Więc tak - poszukuję w miarę sprawnych opon, które przy mojej wadze i wzroście 187cm/83kg nie będą sprawiały problemu. Chodzi mi o opony, do których będę mógł dobrać dobrą ramę - na którą przeznaczę około 150-200 euro. Rower będzie służył mi do jazdy wyczynowej - skakanie i tak dalej. Może zaczynam od dupy strony, ale mam kolegę, który mi to wszystko ładnie złoży. :-)
Grand231 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Nie określiłeś do czego potrzbujesz opon-DH, dirt, XC, Enduro?. Ja ze swojej strony polecam Maxxisy Crossmarki bardzo dobre opony na suche warunki.
Przemek06 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Table Topy , są tak jakby nazwać uniwersalne bardzo dobre i w miarę nie drogie : http://allegro.pl/listing.php/search?string=table+top&category=16443
Mod Team sznib Napisano 10 Listopada 2011 Mod Team Napisano 10 Listopada 2011 - skakanie i tak dalej. Czyli zapewne chodzi o DH/FR. Większość dyscyplin można uprawiać zarówno dla przyjemności jak i wyczynowo. Do DH klasyka to Miniony, ale przy jeździe wyczynowej (zawody) to opony powinno się dobierać do trasy i warunków na niej panujących (tak, trzeba mieć kilka kompletów).
eloo Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 może zacznij od wyboru ramy, bo niektóre mają dość duże ograniczenia co do szerokości opon i jeszcze przed wyborem opon zdecyduj się na konkretne koła/obręcze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.