Skocz do zawartości

[Opony] Jazda wyczynowa.

Karas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów, nazwa tematu odsłoniła wam już rąbek tajemnicy. Więc tak - poszukuję w miarę sprawnych opon, które przy mojej wadze i wzroście 187cm/83kg nie będą sprawiały problemu. Chodzi mi o opony, do których będę mógł dobrać dobrą ramę - na którą przeznaczę około 150-200 euro. Rower będzie służył mi do jazdy wyczynowej - skakanie i tak dalej. Może zaczynam od dupy strony, ale mam kolegę, który mi to wszystko ładnie złoży. :-)

Napisano

Nie określiłeś do czego potrzbujesz opon-DH, dirt, XC, Enduro?. Ja ze swojej strony polecam Maxxisy Crossmarki bardzo dobre opony na suche warunki.

• Mod Team
Napisano

- skakanie i tak dalej.

Czyli zapewne chodzi o DH/FR. Większość dyscyplin można uprawiać zarówno dla przyjemności jak i wyczynowo. Do DH klasyka to Miniony, ale przy jeździe wyczynowej (zawody) to opony powinno się dobierać do trasy i warunków na niej panujących (tak, trzeba mieć kilka kompletów).

Napisano

może zacznij od wyboru ramy, bo niektóre mają dość duże ograniczenia co do szerokości opon

i jeszcze przed wyborem opon zdecyduj się na konkretne koła/obręcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...