Nrv Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Chodzi o ramę Kross a2 level disc 2011 rozmiar 21''. Chciał bym ją wymienić na coś innego, głównym powodem jest rozmiar obecnej ramy. Przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ podczas jazdy odczuwam lekki dyskomfort w dolnej części pleców i wydaje mi się, że jest to właśnie spowodowane zbyt dużą ramą. A więc moje pytanie ile może być warta taka rama (przejechane zaledwie ok 200km). I co mógł bym ewentualnie kupić w cenie ramy z Krossa (ew. jakaś mała dopłata z mojej strony). Chętnie zapoznam się z jakimiś propozycjami. Mój wzrost to 184cm. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Rzeczywiście do twojego wzrostu pasowała by bardziej 19 cali, ja w swoim startowym jak i zimowym rowerze mam 19-kę i jeździ mi się na tym bardzo dobrze(mam 186 cm wzrostu). Co do wyceny ramy z A2 chodziły na allegro po 300 zł więc twoją-jeżeli jest w bdb stanie myślę że bez problemu opchniesz za 200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Nrv Zdecydowanie lepsza będzie dla Ciebie mniejsza rama. Akurat 19" lub 19,5". Ja mam 180cm i śmigam na 19,5" - jest komfortowo, żadnego bólu pleców nawet przy wielu godzinach jazdy. A co do wyceny ramy, to dobrze by było gdybyś wrzucił jakieś fotki. Będzie można ocenić jej faktyczny stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Chcesz oceniać faktyczny stan po przejechaniu 200 km ? - jak ją dobrze wyczyści, to na allegro może nawet napisać, że to nowa ramka, a nikt tego nie zauważy... (pod warunkiem, że naklejki nie są ponadrywane oraż niema rys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No więc właśnie. Poza błotem nie ma na niej nic wskazującego na zużycie Jutro jest dzień wolny od pracy więc zabieram się za czyszczenie roweru i rama będzie jak nowa. A czy macie może jakieś propozycje co do ewentualnej nowej ramy? Fajnie gdyby była ona bardziej ścięta w porównaniu z tą z kross'a. Np coś w stylu tej która jest w nowym Giant'cie Talonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Żadnych propozycji ramy dla mnie? To czego oczekuję to mocno sportowa geometria, rozmiar 19/19.5 i przystępna cena ofc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.