darekc Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Zastanawia mnie czym się różni (oprócz tłumika i manetki) amor RS Reba RL od XX Zastanawiam się dlatego bo można kupić Rebe RL za około 1300-1400zł z 2011roku http://www.bike-aren...tery-cane-creek oraz dokupić do tego tłumik z manetką XX za 900zł http://allegro.pl/ze...1912779506.html i wyjdzie trochę taniej niż zakup gotowego amora XX Czy czymś się jeszcze te dwa amortyzatory różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Sam ciekawy jestem jak to wygląda, i ile oszczędności jest na wadze. ten link co podałeś do reby, to jakaś straszna cena. ja za swoją wersja 2012 ( już pełny dół w goleniach jak w sidzie ) u sprzedawcy na allegro płaciłem 1190 złotych.-nówka z gwarancją, wiec można dużo taniej wynaleźć. Niemniej jednak, ciekawa jest dla mnie kwestia tego apgrejdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 To tylko przykładowy link ze sklepu wiem, że na allegro można sporo taniej kupić, wystarczy być cierpliwym Czekam na nowy rok, wtedy powinny te z 2011 potanieć a może i z 2012 złapię jakąś okazję. Ciekawi mnie tylko jakie są jeszcze różnice między tymi modelami, czy inne materiały są wykorzystane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 nie ważyłem swojego, ale wg producenta nowy model, to waga 26": 1519g - więc różnica jest znaczna. stary cos koło 1700g edyta: na tych fotach widać, ze wygląda identycznie jak sid na 2011 ( skala na goleniach np) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 skala na goleniach jest dlatego, że to wersja u-turn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 a skąd żeś wziął tego u-turna ? a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Nie napisałem do czego potrzebuję taki amortyzator. Ważę 75-80kg jeżdżę 80% teren 20% asfalt, czasami wybiorę się na okoliczne maratony. Tygodniowo przejeżdżam około 200km. Zastanawiam się czy kupić Rebę RL z 2012 z poplockiem/pushlockiem i ewentualnie w późniejszym czasie ją przerobić na XX za pomocą zestawu z allegro. Czy od razu zakupić SID'a XX z 2011 bo w tej samej cenie wyjdzie. Niestety Reby XX pod 26" w dobrej cenie nie znalazłem. Mogę max wydać 2300zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ja bym brał SIDa. Zwłaszcza, że kiedyś lepszą kasę za niego dostaniesz przy sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 To akurat nie jest dla mnie argument przemawiający za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilio3 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Nie wiem jak te nowe sidy ale te stare to trochę wiotkie były i trzeba się było bardziej nad nimi spalać z serwisowaniem itp szczególnie po jeżdżeniu w błotnych warunkach, sądzę, że reba niewiele gorzej pracuje a jest mocniejsza/sztywniejsza i bardziej bez obsługowa. Ja bym się jeszcze zastanowił nad DT DT SWISS XRM 100 KURIER GRATIS (1924750401) - Aukcje internetowe Allegro który coraz częściej można widywać na maratonach no i sama Włoszczowska na DT jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 akurat amora dt bym nie kupił bo z tego co wiem to sa same problemy a co do sida XX to jak ktoś chce to się niech odezwie na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Darek, zakupiłem zestaw XX, przyjdzie w tygodniu, zamontuję i będzie wszystko wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Fajnie, czekam na jakieś info, test, fotorelację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.