Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zakup RS Reba RL i upgrade do XX

darekc

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie czym się różni (oprócz tłumika i manetki) amor RS Reba RL od XX

Zastanawiam się dlatego bo można kupić Rebe RL za około 1300-1400zł z 2011roku

http://www.bike-aren...tery-cane-creek

oraz dokupić do tego tłumik z manetką XX za 900zł

http://allegro.pl/ze...1912779506.html

i wyjdzie trochę taniej niż zakup gotowego amora XX

Czy czymś się jeszcze te dwa amortyzatory różnią?

Sam ciekawy jestem jak to wygląda, i ile oszczędności jest na wadze.

ten link co podałeś do reby, to jakaś straszna cena.

ja za swoją wersja 2012 ( już pełny dół w goleniach jak w sidzie ) u sprzedawcy na allegro płaciłem 1190 złotych.-nówka z gwarancją, wiec można dużo taniej wynaleźć.

Niemniej jednak, ciekawa jest dla mnie kwestia tego apgrejdu

To tylko przykładowy link ze sklepu wiem, że na allegro można sporo taniej kupić, wystarczy być cierpliwym :D Czekam na nowy rok, wtedy powinny te z 2011 potanieć a może i z 2012 złapię jakąś okazję. Ciekawi mnie tylko jakie są jeszcze różnice między tymi modelami, czy inne materiały są wykorzystane?

Nie napisałem do czego potrzebuję taki amortyzator. Ważę 75-80kg jeżdżę 80% teren 20% asfalt, czasami wybiorę się na okoliczne maratony. Tygodniowo przejeżdżam około 200km.

Zastanawiam się czy kupić Rebę RL z 2012 z poplockiem/pushlockiem i ewentualnie w późniejszym czasie ją przerobić na XX za pomocą zestawu z allegro. Czy od razu zakupić SID'a XX z 2011 bo w tej samej cenie wyjdzie. Niestety Reby XX pod 26" w dobrej cenie nie znalazłem. Mogę max wydać 2300zł

Nie wiem jak te nowe sidy ale te stare to trochę wiotkie były i trzeba się było bardziej nad nimi spalać z serwisowaniem itp szczególnie po jeżdżeniu w błotnych warunkach, sądzę, że reba niewiele gorzej pracuje a jest mocniejsza/sztywniejsza i bardziej bez obsługowa. Ja bym się jeszcze zastanowił nad DT DT SWISS XRM 100 KURIER GRATIS (1924750401) - Aukcje internetowe Allegro który coraz częściej można widywać na maratonach no i sama Włoszczowska na DT jeździ.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...