karbeti Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Witam. Dział rowery ramy, chodzi o rower treningowy ale to też chyba ten dział. Planuje zakup roweru treningowego na zimę i wywnioskowałem że chyba najlepszy będzie spining. Kwota zakupu nie może przekroczyć 1000zł (inne wydatki - rodzina, dom itd) W internecie znalazłem rower HMS, nie znam tej firmy ale rower wygląda solidnie, duże koło zamachowe 18 kg. Czy ktoś z was wie co to za firma? czy będzie to dobry wybór, nigdy nie korzystałem z roweru treningowego więc nie znam się na tym. A może polecicie coś innego, nie mogę przekroczyć budżetu. Z góry dzięki za pomoc. Poniżej linki - jeden na Allegro - dosyć dokładnie opisany ale znając życie strona po jakimś czasie będzie w archiwum, więc drugi ze sklepu. http://allegro.pl/rower-treningowy-hms-8902-spin-bike-promocja-i1905275769.html http://www.sklep-presto.pl/product-pol-7764-Rower-treningowy-cyklotrenazer-HMS-SW8902-.html
Grand231 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 A nie lepiej złożyć sobie zimówkę i na niej śmigać?.
karbeti Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 Dziewiętnastego października miałem artroskopię kolana (zerwane wiązadła itd - po wypadku samochodowym) Mój rowerek niestety wisi na razie na ścianie, muszę powoli wracać do zdrowia i lepszy będzie powolutki trening w domu. Ale później taki spining też mi się na pewno przyda na zimowe dni. Ogólnie nie lubię jeździć rowerkiem po mrozie.
Tomek21001 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Miałem podobny dylemat.Rozmawiałem nawet ze sprzedawcą Kettlera.Odradził mi wszystko do 2.000zł. Do rehabilitacji się nadaje,ale jak bedziesz chciał "normalnie" pocisnąć prędzej czy póżniej coś ukrecisz (pierwsza poleci korba na kwadrat). Udało mi się trafić na niemieckim Ebayu czteroletni Kettler "Racer" z magnetycznym oporem i czujnikiem pulsu na ucho,przebiegiem 200km za 206euro. Jak chcesz coś na dłużej to lepiej poszukaj podobnego. Jak masz tupet,skatuj HMS-a i oddaj na gwarancji...
karbeti Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 To tanio wyrwałeś. Ten Kettler nowy kosztuje ok. 5000 tys zł. Z tego co zauważyłem to im cięższe koło zamachowe tym lepiej. Dlaczego ?
brt0555 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Ja proponuję zamiast kupować udać się do fitness clubu itp. w wielu są prowadzone zajęcia w grupie na takich rowerach, o wiele ciekawsze niż samotne kręcenie w miejscu. No i taniej Ci to wyjdzie.
karbeti Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 Mam małą siłownie u siebie w domu i taki rower przydałby mi się, pomijając kontuzję. Kiedy będę chciał to pójdę popedałować, czy to godz. piąta rano czy dwudziesta trzecia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.