Skocz do zawartości

[hamulce] Jakie porządne klocki kupić do V-braków?

tommek7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Moje stare klocki niestety odmówiły już posłuszeństwa i tylko haratają mi obręcz...

Jeżdżę głównie po mieście czasami jedynie robię jakieś wypady w teren.

Zależy mi żeby klocki były w miarę porządne, ale nie chciałbym znowu wydawać niepotrzebnie kupę kasy.

Nie chciałbym jedynie by były to mega twarde okładziny...

Moglibyście mi polecić coś wartego kupna?

Napisano

Miałem osobiście Clarksy i dla przykładu Kellysy (najgorsze gówno ;). Clarksy były bardzo dobre, mam je nadal w rowerze miejskim, hamują na przodzie. Nie schodzą szybko. Siła jest dobra, byłem pod wrażeniem jak na Vki :)

Napisano

pamiętajcie że klocki to nie wszystko. Dużo zależy od obręczy trochę mniej od klamek i samych dźwigni. Także jednemu mogą np Clarksy czerwone hamować świetnie a drugiemu już niekoniecznie - ja mam dm24 + clarks'y czerwone+SD7 i nie jestem z nich zadowolony - ale może trochę za dużo od nich wymagam...

Napisano

Zdecydowałem się i już zamówiłem klocki Author ABS 3CC.

No właśnie... obręcze mam już dość zjechane, a nie maja one olbrzymiego przebiegu. Gdy przejadę paznokciem w poprzek krawędzi obręczy, są dość wyczuwalne pasma, nie jest ona gładka. Przednią obręcz trochę załatwiłem ponieważ miałem w klockach jakieś kamienie bądź były już dość starte, od pewnego czau coś szorowało przy hamowaniu... dopiero dziś bardziej podrążyłem temat i zdecydowałem się na wymianę. Ci co mnie kojarzą wiedzą o co chodzi, a jak nie to proszę przejrzeć mój temat odnośnie naprawy amortyzatorów. Przywracam rower do życia po długim czasie postoju...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...