Skocz do zawartości

[Rower] Cube Ltd Pro 2011 vs. Radon ZR Team 6.0 vs. Mongoose Meteore ELITE

bigstuff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym;, abyś rozwinął się odnośnie oglądania krajobrazów i obserwowania drogi. Intryguje mnie ta niecodzienna i niezrozumiała ideologia ;)

Napisano

Przymierzam się do Radona, którego wymieniłeś. Osprzętowo wygląda bardzo fajnie i cena nie odstrasza, ramy od tej marki też nie mają złej opinii. Tylko mam pytanie jaki rozmiar ramy pod 180 cm? 19" czy 20"?

Napisano

Kiedyś jeździłem na prostej kierownicy, ale od jakiegoś czasu śmigam na downhilowej Syntace Lowrider 640mm szerokości i raczej już nie przesiądę się na prostą. Różnica w prowadzeniu roweru jest kolosalna. Przy wjazdach i zjazdach w górach nie wyrywa mi kierownicy z rąk, nie szarpie na boki na kamieniach i korzeniach, a sterowanie jest bardziej płynne i mogę się na nim bardziej skupić. Prosta kiera jest może dobra do Cross Country na Mazowszu albo Mazurach, ale nie w trudniejszym terenie jak Beskidy czy Pieniny. Nie chodzi tylko o to, że prosta kierownica jest zwykle krótsza, ale o jej małą ergonomiczność, co jest oczywiście związane z samą szerokością.

Napisano

Zadam pytanie: Jak myślicie, czy lepiej kupić Cube ltd team 2011 czy lepiej dopłacić do ltd race ? Różnica jest między amortyzatorami oraz obręczami i piastami.

Napisano

Tak wracając do tematu, wybrałem Cube Ltd Pro 2011, szalę przeważyła okazyjna cena 3350 zł. Jeśli zakończyliście już dyskusję na temat giętkich kierownic i obserwowania przyrody, uważam, że temat można zamknąć.

Pozdrawiam i oczywiście dzięki za pomoc ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...