Skocz do zawartości

[Rower]Haibike Edition RC 2012, do skakania?

siwy032

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłeś rower za tyle pieniędzy więc teraz płacz - nie jest to rower w zadnym wypadku do skakania tylko do ścigania się , jest to r4ower do XC a nie do tego co piszesz - wygląda mi na STREET - opanuj się

Napisano

Też myślę, że wytrzyma, ja na swoim bardzo podobnie szaleję po lesie i do tego czasami na przełaj, nie po ścieżkach.

Nie mam takiej zwinności jak ten na filmie ale i tak nie oszczędzam siebie, ani roweru.

Napisano

Panowie wyżej to chyba XC rozumieją jako delikatnie-po suchym-tylko asfalt.. nie przesadzajcie. Tak jak na filmie to i ja na swoim jeżdżę... jak nie czasami mocniej. I co ma cena roweru do sposobu użytkowania? Teksty w stylu "dosyć drogi ja bym nie ryzykował" powodują u mnie ból brzucha ze śmiechu :D

Napisano

Jeżeli chodzi o hopki jak na początku to nie jest to nic nadzwyczajnego i rower spokojnie to wytrzyma. Jeżeli chodzi o dropy albo loty jak w 0:21, 0:27, 0:37 czy 0:49 to odradzam - zwłaszcza ze względu na Durina, który za którymś razem albo złapie luzy albo po prostu pieprznie i tyle.

Generalnie - jeżeli chciałeś roweru do takiej jazdy, to źle wybrałeś.

Napisano

Dropy? Nie przesadzasz? Ja widziałem tylko jeden, dwa "dropki" a po drugie autor dał przykładowy film i u nas takich singli ze świecą szukać... a szkoda. Wydaje mi się też że pytanie o możliwość nie oznacza permanentnej chęci katowania. A co do amora to jak ktoś lata jak worek ziemniaków to zgoda, ale można też płynnie i nawet syfny XCM wytrzyma ;)

• Mod Team
Napisano

Jeżeli kolega nie wie jak wygląda rower do skakania to raczej nie oczekuj, że ma dobrą technikę skakania :x

Po drugie abstrahując od wytrzymałości - rower do skakania ma inną geometrię, tym będzie po prostu mało komfortowo i bezpiecznie.

Napisano

No proszę cię... to nie był 4x ani dropy Bendera tylko szybko pokonany singiel. I co według Ciebie jadąc przez las na swoim rowerze gdy dojeżdżam w podobne lub gorsze miejsca to mam je ominąć, brać ze sobą inny rower na zmianę czy walnąć banana i cieszyć się grubą jazdą ? Wybieram to ostatnie i uwierz mi komfort oraz bezpieczeństwo to ostatnia rzecz jakiej szukam w lesie na rowerze, w granicach jakiegoś tam rozsądku OFC. :D

Może zamiast teoretyzować Panowie sami by spróbowali i rozszerzyli swoje pojęcie Cross Country? ;)

Napisano

Najwyraźniej różnie rozumiemy termin xc/xcm. Gdyby przyjąć twoje rozumienie na każdym wyścigu czy maratonie powinniśmy widzieć latających zawodników, a prosi powinni latać szczególnie daleko. Ja tam jednak Majki czy innych Kulhavych w powietrzu nie pamiętam.

Po drugie nie podzielam twojej opinii o xc-owym charakterze trasy w filmiku. Widzę tam dropy, widzę loty, czyli wszystko to do czego rower xc nie jest dedykowany - czy to przez geo, czy komponenty. Nie bardzo rozumiem w jaki sposób technika miałaby tu pomóc. Jeszcze nie znam takiej, która wygrałaby w mocnym starciu roweru xc z grawitacją.

Co do techniki właśnie, zwróć pls uwagę, że ów młody człowiek zadający pytanie może cierpieć na jej niedostatek i wiedziony twoim optymistycznym punktem widzenia może zrobić sobie krzywdę.

Napisano

Najwyraźniej rozumiemy różnie. Dla Ciebie to sport dla lękliwych i myjących dzień w dzień swoje rowery chłopców, nie odrywających kół od podłoża... dla mnie i mojej Kasi! to sport brudny, niebezpieczny i na granicy wyznaczanej przez sprzęt. Oboje ostro jeździmy i gdy trasa wygląda bardziej jak dh niż xc to tylko bardziej kusi... kusi właśnie to "cross country"! Ty widziałeś kiedyś z bliska "dropa"? śmiem wątpić :) Jakie "starcie z grawitacja"? ty chyba nigdy nie widziałeś trasy z grawitacją :D

Kurcze, oboje z Kasią mamy po 36lat a czasami zastanawiam się kto jest tu bardziej drętwy a kto ma większe jaja do jazdy wcale nie po asfalcie...

Kaśki żebra ostatnio się poddały i się złamały ale rower na szczęście ma się dobrze, to w temacie "komponentów" ;)

Tylko nie mieszaj do tego Majki i Kulhavego...

bc5f3eea946db13220f84d7592dbdf84.jpg

f49e14aeac915e3d5ca07025f652d141.jpg

4e10a737380caKulhavy_1052_IMG_5304.jpg

MTB-XCO-World-Cup-2011-_2800_5_2900_.jpg

Napisano

Strasznie nerwowy jesteś jak na 36 lat. Aż tak drażni cię przeciwne zdanie, że musisz wyciągać metrykę i podpierać się kobietą?

Na wycieczki osobiste pozwól, że nie będę odpowiadał - wyrosłem z sieciowych napinek i mi się nie chce. Co do tych szpileczek co próbujesz wbić, nie robią na mnie żadnego wrażenia, abstrahując że są nietrafione. Ale ponieważ - jak wspomniałem - jestem już duży, nie będę się licytował znad klawiatury gdzie to nie byłem i czego to nie zjechałem, połamałem czy wybiłem.

Ad meritum - rower autora jest rowerem xc, a wrzucona przezeń trasa nie jest trasą xc.

Co do zdjęć, może mam zamazany monitor, ale hop,dropów i lotów nie widzę. I tak naprawdę nie wiem co chcesz nimi udowodnić - że trasy xc są kamieniste i że jeździ się po nich rowerem? Ok - zgadzam się w 100% - i pytam co z tego. Jeżeli autor chce się po niej przejechać, proszę bardzo. Jeżeli chce skakać, latać i jeździć po schodach, niech sprzeda rower i kupi inny.

@enkoder - to co wrzuciłeś, to właśnie przyjemna trasa xc.

Napisano

No to mnie pojechałeś, aż mi w pięty poszło. ;) Xanax wziąłem ale nadal uważam że to jest trasa XC ostrego ale nadal XC. A trasa z drugiego filmu też fajna. Przypomina mi drogę do pracy... z Karwin na Osowe, kto zna to wie. ;)

I ja na tym również zakończę. Przepraszam że zachowałem się jak gówniarz. Idę umyć rower. ;)

Napisano

kupilem rower z mysla o wlasnie takiej jezdzie jak na filmiku zle to ujalem ... z tym skakaniem chodzilo mi o jakies chopki hopki w lesie , i jazde po nierownosciach z duza predkoscia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...