lukas85 Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 Ja posiadam m087 i nie narzekam. Buty trochę ciężkawe, ale bardzo wygodne (mam szeroką stopę), łatwe w regulacji, no i stosunkowo tanie, bo za inne podobnej klasy (buty z klamrą) trzeba wybulić 400-500 zł, a ja dałem 269 zł w sklepie.
Legion84 Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 Jakie buty+pedały polecacie dla osoby, która nigdy w nich nie jeździła? czym się sugerować przy wyborze?
premier2 Napisano 30 Stycznia 2012 Napisano 30 Stycznia 2012 polecam przeczytać te tematy: [sPD] jakie pedały i buty? [buty] Zakup pierwszych SPD - proszę o pomoc.
zizi Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Witam! Podpinam się pod temat. Mianowicie noszę sie z zamiarem kupna pedałów PD M324 i chciałbym się zorientować jakie buty byłyby najlepsze dla mnie. Muszę dodać że jednostronnie wpinane pedały są mi potrzebne, bo oprócz jazdy turystycznej i do pracy, bardzo często wożę córkę w foteliku i wolałbym się wtedy nie wpinać w spd z wiadomych względów:)Biorę pod uwagę buty turystyczne np.Shimano MT42, lub jakieś na rzepy np.Shimano SH-M077.Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy w którymś z tych rodzajów butów można jezdzić nie wpinająć się (na drugiej stronie pedałów), czy lepiej ubierać buty "cywilne" . Dodam, że wcześniej nie jezdziłem nigdy w spd. Z góry dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.