Zabski Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witajcie, zbliża się zima a z nią wyprzedaże, więc postanowiłem zakupić nowe buty spd. Warunki są dwa koszt około 400 zł oraz zapięcie na klamrę. Szukam szukam i nie wiem co wybrać jak na razie moimi faworytami są: Mavic Razor, Northwave Rebel, Northwave Lizzard PRO, Garneau Montana albo najtańsze z tych wszystkich Shimano m087. Jakby ktoś z Was miał jakieś opinie o powyższych to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Może któreś z tych?: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_buty-sh-m183-SHIMANO__P_53159808-53010001__PZTA_1__PD_53010717.html http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_buty-krypton-DMT__P_53149185-53010001__PZTA_1__PD_53010717.html Albo tak jak mówisz te SH: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_buty-sh-m087g-SHIMANO__P_53188850-53010001__PZTA_1__PD_53010717.html http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_buty-sh-m087w-SHIMANO__P_53188836-53010001__PZTA_1__PD_53010717.html http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_buty-sh-m087s-SHIMANO__P_53175146-53010001__PZTA_1__PD_53010717.html Na pewno dużym ich + jest cena Ja kupiłem sobie M077 ze względu na cenę. Teraz tylko czekam na kuriera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 może takie http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m230-r-43-fit-thermoforming-carbon-i1902853890.html?? Luis Garneau to troche szerszy but. o ile NW czy Shimano na mnie pasuje o tyle LG nie byłem w stanie dopiąć jak należy. wszystko zależy jaką masz stope . przymiarka do jakichkolwiek butów obowiązkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloSki Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ja w tym sezonie kupiłem Shimano M085 z klamrą i dwoma rzepami + pedały znane wszystkie 520 Komplet kosztował mnie ok 350 zł ale nie żałowałem wydania tych pieniędzy. Budty i pedały były katowane w górach niezależnie od pogody. Prałem je kilkakrotnie i buty nie zmieniły swojej formy. Pedały nie złapały luzów i z błotem radziły sobie nadzwyczaj dobrze Cały komplet w tym momencie ma przejechane ok 1600 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 kupiłem wczoraj LG Montana XT 2, ale na razie tylko pochodziłem w nich trochę po domu, bo dopiero dzisiaj dokupiłem pedały i nie było czasu już jeździć :< ale jak dla mnie są bardzo wygodne, chociaż wybrałem je częściowo pod przymusem - są to najtańsze buty jakie można dostać w moim rozmiarze....jutro pierwsza jazda, o ile uda mi się odkręcić stare pedały, z którymi siłuję się już jakieś 30 min..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Shimano M087 ma moj kolega i nie polecam . Ciezke , gumowa , miekka podeszwa . Klamra byle co mzoe sie zepsuc . Shimano M230 i M183 jedne z tych ma moj kolega i niby carbonowa podeszwa a sa ciezke jak niewiem co , w srodku grube na zime wmiare ale na lato , slaboprzewiewne , bardzo duzy bierznik . Polecam marek SIDI najlepsza produkujaca buty na rower . Ja mam Sidi Tork na 2 rzepy i mi wystarczaja noga nie lata itp . http://allegro.pl/nowe-buty-sidi-giau-czarne-roz-44-5-hit-i1922721068.html ja mam podobne i moj brat ma te wlasnie . Bardzo dobre , wygodne , lekkie , przewiewne . POLECAM wybierz cos z SIDI Mysle ze Specialzied robi tagze bardzo dobre buty i jest kilka dla cb z klamra . http://www.rowerowysklep.pl/specialized-buty-specialized-comp-mtb-white-10-o_l_1576.html http://www.rowerowysklep.pl/buty-i-pedaly-spd-buty-mtb-spd-buty-specialized-motodiva-wmn-black-10-o_l_95_1580.html Bierz SIDI albo SPECKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Wie ktoś może czy ceny z cyklotura butów spd będą takie same na początku sezonu czy kupować teraz.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Sprawdź na stronie. Każdy przeceniony produkt w Cykloturze ma przekreśloną starą cenę. Zależy jakie buty chcesz kupić, Shimanowskie buty w Xtrabike wychodzą taniej (innych nie mają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Mam sidi dragony i shimano 077 i choć technologicznie dzieli je niby przepaść shimano są wygodniejsze. Przy mojej masie 75 kilo nie czuję też np poddawania się podeszwy lub nadmiernej naciągliwości góry buta. Do tego w sidi moje pięty mają więcej luzu. 077 to moje pierwsze budy wyłącznie na rzepy, wcześniej byłem zwolennikiem przynajmniej klamry lub sznuróek i rzepa, teraz moje uprzedzenia zniknęły. Mam też specializedy compy i podeszwa w nich jest bardzo śliska, wolę buty z gumowanym lub gumowym bieżnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 zapomniał bym. kiedyś miałem Supre od Vittorii. miałem ale odesłałem bo tak jak większość butów z klamrą gniotła mnie w ścięgno. http://fhm.pl/sklep/vittoria-buty-supra-p-600.html ( na stronie jest nieaktualne zdjęcie-obecnie wyglądają troche inaczej ). w porównaniu z podobnymi w formie SiDi Eagle są tańsze mają częściowo carbonową podeszwe ( ok 1/3 jej grubości to kompozyt choć jest też model Carbon z cieńszą całkiem carbonową podeszwą ), posiadają osłone czubków palców. w komplecie kolce. są też sporo mniej pospolite od SiDi buty pięknie wykonane. ech szkoda że nie mogę ich używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RacingRaf Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Kto bywa w Wawie, mogę polecić sklep Airbike na Ursynowie (Al. KEN). Mają tam ścianę zastawioną pudełkami z butami do spd. Na jesieni robią promocje i obniżają ceny z poprzednich roczników. Tak kupiłem Specialized Comp, o ponad 100 pln taniej, czyli niewiele ponad 400 pln. Bucik klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Ogólnie sklep drogi ale z obuwiem nie jest tak źle. Ja również swoje SH-M123 zakupiłem w Airbike. Naprawdę spory wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Kupowałem tam właśnie w zeszłym tygodniu buty, mają naprawdę niezłe wyprzedaże, duży wybór, pomogą dopasować i dobrać butki, naprawdę super, jeśli chodzi o buty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Według mnie dobra obsługa. Jakby brakowało rozmiaru to może być ulicę dalej, na Dereniowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się tu. W styczniu tego roku, w jednym ze sklepów internetowych, zakupiłem buty shimano, model sh-m086. Po roku wyglądają tak: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PrzewyzszeniowaMasakraWBeskidzieMaYm#5653605734571996194 Czy jest sens je oddać na gwarancję ?? Jeśli tak, to jaka jest szansa na jej uznanie ?? Szczerze, to mocno się zdziwiłem, bo model ten, uchodzi za dosć dobry i często polecany, a wytrwał jakieś 3kkm jazdy po górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Wyglądają fatalnie. Moim zdaniem mogłeś reklamować jak zaczęły pękać, teraz to już chyba pozamiatane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam podpinam się. Jakie buty spd polecicie do turystyki? pozdrawiam ps. niedrogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Shimano z serii mt np.model 32, albo 42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam podpinam się. Jakie buty spd polecicie do turystyki? pozdrawiam ps. niedrogie Hej, Ja również j polecam Shimano MT32 - udało mi sie je wyhaczyć na Allegro za 140 PLN. Przejechałem w nich około 1500 km (jazda po nizinach - 50/50 asfalt/las) i wyglądają jak nówki. Jedyna wada - sa dość przewiewne - od 5 stopni nie pomagają nawet skarpety z "merino" - potrzebne są ochraniacze. Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 To, że są przewiewne uważam raczej za zaletę, bo w takich butach jeździ się przede wszystkim latem, ana zimę to i tak potrzebne są ochraniacze, albo zimowe buty.Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 dzięki oglądałem shimano i są oznaczenia mt 42 i mt 41. jest jakaś róznca? w jakości , modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maltan Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 witam, od połowy roku jeżdże w shimano m087 i całkowicie nie potwierdzam wypowiedzi rradek5. Nie wiem czy są ciężkie, ponieważ są to moje pierwsze buty spd i nie mam punktu odniesienia, ale swoje na pewno ważą, jak wszystko Gorąco je polecam bo w przystępnej cenie (275 zł z przesyłką) dostałem świetnie prezentujące się buty, dobrze trzymające stope (dwie rzepy i klamra), sztywne, z protektorem na dziobie i na pięcie dzięki czemu łatwiej wspiąć sie na stromych podejściach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja ze swoich M-086 byłem nie zadowolony, szczególnie z ich trwałości ( zdjęcie stronę wcześniej ) Na szczęście dzwonili do mnie ze sklepu w którym je zakupiłem i powiedziano mi, że reklamacja jest uznana, zatem ten sezon dam im chyba szanse albo opchnę puki nowe, a kupie coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuzin695 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Miał może ktoś styczność z butami shimano XC-50 http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=6633&&id_pod_kat=140&&id_kat=43&&id_pp=30? Podobne jak autor tematu szukam butów do 400 zł. XC-50? M183? Może mavic razor, northwave rebel? Tylko nie wiem jak z rozmiarami tych ostatnich. W shimano pasuje idealnie 43. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dwa lata temu poszukiwałem butów które zastąpiły by moje wysłużone scotty. Brałem pod uwagę wszelkie marki - objeździłem wszystkie okoliczne sklepy przymierzając praktycznie każdy but. Brałem pod uwagę wszystkie marki jakie wpadały mi w ręce i mimo mojej szczerej niechęci do marki wybrałem spece i jestem w 100% zadowolony. Wtedy zapłaciłem za nie znacznie więcej, a niżeli w tym liku i nie żałuję ani jednej złotówki na nie wydanej. But świetnie trzyma nogę bez porównania w stosunku do jakichkolwiek shimano, podeszwa jest genialnie sztywna i niesamowicie wygodna (nie ma znaczenia czy jest to 2 godz jazdy czy całodzienna wyprawa). Mam je dwa sezony ostrego traktowania w Beskidzie Śląskim - myte były niezliczoną ilość razy - i patrząc na zużycie jestem pewien, że jeszcze długo mi posłużą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.