Skocz do zawartości

[Rower] pomoc w wyborze

byczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli chodzi o osprzęt to lepszy ma Kona Coilair. Natomiast Kona Tanuki jest nowa. Trzeba wziąć pod uwagę to, że Coilair jest używana i na allegro różnie z tym bywa, rower może być z różną przeszłością i dlatego przed zakupem lepiej byłoby go sprawdzić :)

Teraz jeszcze takie pytanko, czy w grę wchodzi tylko Kona i tylko full??

Ponieważ jeżeli nie "boisz" się roweru starszego niż 2010 to bardzo ciekawą alternatywą może być Kross Level F7 '09 który dostępny jest o dziwo jeszcze w sprzedaży jako nowe, nie używane egzemplarze. Rower nowy kosztował prawie 6 tyś zł, a teraz niecałe 3500 zł :)

Sam się nad nim zastanawiałem, ale zdecydowałem się jednak na sztywniaka, ponieważ fulla w pełni bym nie wykorzystał

Napisano

Ten coilair dość sporo różnie się od tanuki nie wspominając o osprzęcie bo to odrazu rzuca się w oczy ale chodzi mi o przeznaczenie roweru, jeśli rower ma ci służyć do cięższych zabaw w górach to coilair bo ma więcej skoku ,lepszy amor i koła więc ten zestaw sporo zniesie, tanuki jest delikatniejszy i ma mniej skoku .

Patrząc na aukcję i zdjęcia to ten coilair nie jest jakoś zniszczony, mało zadrapań i obić na dolnych goleniach widelca czy naklejka osłaniająca dolną rurę główną przed kamieniami, nie wiem czy tak jest oryginalnie ale jeśli przykleił to właściciel to nie sądzę by ten rower był zajechany, to samo tylna przerzutka jak na rower zjeżdżony od 2009 roku nie jest zniszczona wizualnie.

To są tylko moje spostrzeżenia na podstawie zdjęć, najlepiej by było podjechać i obejrzeć, ale moim zdaniem jest to ciekawa propozycja na którą można zwrócić uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...