Skocz do zawartości

[Rower] Unibike expert

Opera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Jestem szczęśliwym posiadaczem roweru Unibike Expert 2007 (dokładna specyfikacja w załączniku).

W przyszłym roku chcę się przesiąść na coś bardziej full'owego w związku z czym zamierzam sprzedać obecny sprzęt.

Nie znam się na cenach, a i dolar w 2007 roku był bardzo tani dlatego proszę specjalistów o wycenę za ile mogę go teraz sprzedać;-)

Co do samego roweru to jest w pełni sprawny, przejechałem nim około 8tys KM. W serwisie robiłem co roku zawsze dwa kompletne przeglądy z regulacjami. Co roku zmieniałem łańcuch.

Dodatkowo rok temu w serwisie:

- kupiłem nową kasetę

- kupiłem nową tylną oponę

- kupiłem nowe pancerzyki

- wymieniłem płyn hamulcowy + odpowietrzenie

Jako iż rowerek ma już prawie 4 latka to lakier na ramie jest już trochę porysowany - jedyna wada.

Oczywiście rower posiada sporo akcesoriów ale proszę o wycenę tylko tego co jest na zdjęciu ;-)

Jeżeli coś nie jasne to proszę pytać.

Ufff tak w ogóle jestem Łukasz i z góry dzięki za pomoc ;-)

post-147313-0-04771800-1320785081_thumb.jpg

Napisano

Uznajmy że stan jest idealny + troche porysowana rama ;-)

Wybaczcie że podbijam ale chciałbym w weekend rower wystawić na sprzedaż;-)

Napisano

Z tym 1500 może być ciężko.

https://lh6.googleus...12/P1070032.JPG

Taki rowerek poszedł za 2 tysiące.

Myślę, że okolice 1100, albo nawet 1000.

A co w nim tak nabiło cenę? lub co zaniża ją u mnie :-)

Model wygląda raczej też na 2007 ;-)

I kolejne pytanie gdzie rowerek najlepiej sprzedać? na alledrogo?

Napisano

Na specyfikację nawet nie patrzyłem, bo od wiem orientacyjnie jakie elementy osprzętu wkładają do expertów (najczęściej jest to dobry napęd, słabszy amortyzator, hamulce to zazwyczaj tylko spowalniacze) Wyceniłem na 1500 przy dobrym, naprawdę dobrym jak to powiedziałeś stanie roboczym. Cenę zaniżyło to, że rama jest porysowana i rower przez 4 lata był prężnie ujeżdżany. Po postach innych userów, sam widzisz, że nawet 1500 zł to za dużo, bez obrazy bo to naprawdę fajny rower...nawet sam napisałeś sobie co zaniża cenę

Napisano

Ale to nie jest rower który SKŁADAJĄ.

To jest rower na pełnym XTR:

korby

przerzutki

hamulce hydrauliczne

klamkomanetki

suport

A do tego karbonowa sztyca, koła DT Swis 445D na piastach chyba SLX(już nie pamiętam co tam było).

Także rower był warty sporo więcej, ale rynek jest wybredny.

Możesz mi wierzyć, że Twój nie jest wart więcej niż 1100

Napisano

To dzięki za odpowiedź ;-) W związku z wycenami będę się starał za rower + akcesoria/dodatki dostać te 1500 złoty.

Rower wystawić na allegro? czy są ciekawsze miejsca zbytu rowerków?

Napisano

Najlepiej wystaw gdzie się da :)

Daj ogłoszenia na forach rowerowych i wystaw na allegro.

I życzę Ci by poszedł za 1500 albo nawet więcej.

Rama w Unibike 2007 była kapitalna :)

Napisano

Wszystko co dostaniesz powyżej 1 tys. zł to bedzie wielkie święto. Ten rower kosztował w 2007 ~2,6tys zł.

Zobacz aktualny model experta, weź pod uwagę, że obecnie w co drugim sklepie kupisz go przynajmniej 10% poniżej ceny sugerowanej.

Przez ten czas zaszły ogromne zmiany w napędach produkowanych przez shimano.

np.Spadek wartosci samochodów "z salonu" po 3 latach to ok. 50%.

Wg. mnie spadek wartości w przypadku rowerów bedzie porównywalny lub większy niż w przypadku aut.

Jedyne co może pomóc w znalezieniu jakiegoś "jelenia" to fakt, że nowy expert 2012, pomimo minimalnych różnic wzgledem poprzedniego rocznika, będzie kosztował 3,8 tys zł, czyli te 1500 to mniej niż połowa ceny nowego(że nowy to w zasadzie, oprócz widelca, inny rower możesz pominąć w tym przypadku :whistling: )

Napisano

Wszystko co dostaniesz powyżej 1 tys. zł to bedzie wielkie święto. Ten rower kosztował w 2007 ~2,6tys zł.

Zobacz aktualny model experta, weź pod uwagę, że obecnie w co drugim sklepie kupisz go przynajmniej 10% poniżej ceny sugerowanej.

Przez ten czas zaszły ogromne zmiany w napędach produkowanych przez shimano.

np.Spadek wartosci samochodów "z salonu" po 3 latach to ok. 50%.

Wg. mnie spadek wartości w przypadku rowerów bedzie porównywalny lub większy niż w przypadku aut.

Jedyne co może pomóc w znalezieniu jakiegoś "jelenia" to fakt, że nowy expert 2012, pomimo minimalnych różnic wzgledem poprzedniego rocznika, będzie kosztował 3,8 tys zł, czyli te 1500 to mniej niż połowa ceny nowego(że nowy to w zasadzie, oprócz widelca, inny rower możesz pominąć w tym przypadku :whistling: )

Nikt tu nie mówi o szukaniu jelenia :> Rower zamierzam sprzedać z pełnym osprzętem ;-) czyli oświetlenie, licznik, rogi i tak dalej więc nie sadzę by cena była wzięta z kosmosu;-)

@Rybka

Rama faktycznie kapitalna ;-) dzięki za pomoc z wyceną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...